Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 2. tammikuuta 2016

Mennyttä katsellen


Vuosi vaihtui ja on aika tehdä katsaus käsityövuoteeni 2015.  Mutta ensinnä haluan kiittää kaikkia Lankapirtissä poikenneita ja erityisesti kommenttinsa jättäneitä, sillä ilman teitä olisi tämä bloggaus yksinäistä puurtamista.  Kiitos myös muille käsityöblogien pitäjille monista ideoista käsitöitä rikastuttamaan samoin kuin muustakin innostamisesta! On ihanaa, kun olette olemassa!Mitä käsitöitä sitten tein? Voisi melkein sanoa, ettei mitään uutta auringon alla, sillä oikeastaan kaikki oli aika tavanomaista, paitsi uutena asiana hypistelymuhvit (englanniksi Twiddle Muff), jotka rantautuivat Suomeenkin kevättalvella. (Hypistelymuhvihan on esim. muistisairaille tarkoitettu käsienlämmittäjä ja ilahduttaja, jossa on esim. kuvia katseltavaksi ja jotain kosketeltavaa ja tunnusteltavaa.)
Sukkia tein 65 paria, joista osa kuvassa,sytomyssyjä 30,muita päähineitä viisi, huiveja neljä,samoin kämmekkäitä neljät,
lapasia 10 paria,


 ja hypistelymuhveja 15.


Näiden katson kuuluvan ns. vakituisiin tuotteisiini. Alta sen sijaan löytyy töitä, joita teen harvemmin.pannumyssy, verho pikkuikkunaan ja pieniä pitsiliinoja kaikkiaan 11 ja reunapitsit kolmen liinan päihinNeulotun tyynypäällisen lisäksi uudistin isoäidinneliöistä tehdyn peittoni virkkaamalla palat uudelleen kiinni.Ja nämäkin pienet työt valmistuivat kuluneen vuoden aikana: kolme barbien mekkoa, yksi 
tiskirätti, korillinen  pääsiäismunia, kolme nessupussia ja neljä tonttua.


Ensimmäisen kerran seurasin tarkemmin lankavarastoani. Aiemmin olen seurannut vain, paljonko olen käyttänyt lankaa neuleisiin ja virkkuisiin. Nyt kirjasin ylös myös, paljonko lankaa olin hankkinut tai muuten sitä oli tullut lankavarastooni tai poistunut sieltä. Tosin ihan tarkkaa lukua en saanut, koska tyttären kanssa meillä on molemmilla käyttöoikeus toistemme lankoihin eikä niitä kaikkia tule kirajattua ylös. Mutta kaiken kaikkiaan kirjanpitoni lienee lähellä totuutta.

Siis lyhyesti sanottuna vuoden 2015 aikana kulutin lankaa tai lahjoitin sitä yhteensä 11,975 kg, mutta vastaavasti varastooni tuli 5,8 kg lankaa ostoina tai lahjoituksina. Pienen vähennyslaskun avulla saadaan selville, että lankavarastoni keveni vuoden aikana 6,675 kg.

Lankavarastoni on sen verran iso, etten "uskalla" punnita sitä kokonaisuudessaan. Eikä muuten tuota reilun kuuden kilon vajausta edes huomaa vielä.  Jatkossakin pyrin keventämään sitä ja ostan mahdollisimman vähän uutta lankaa ja vain suunniteltuun työhön. Ei siis tänäkään vuonna mitään heräteostoksia, vaikka olisi " niin ihanaa lankaa tai halvalla saa"!


Puuhasteluni myös sytomyssyjen parissa jatkui myös entiseen tapaan. Sytomyssyjä ystävänpäiväksi -kampanjan merkeissä saatiin OYS:n syöpäpotilaille 509  sytomyssyä ja ensimmäinen sukkakassillinen. Eikä se myssyjen ja sukkien tekeminen ja lahjoitus syöpäpotilaille ole jäänyt tuohon ystävänpäivään vaan niitä on valmistunut pitkin vuotta lisää.  Kiitos niistä jokaisesta! Eiköhän me jatketa tänäkin vuonna niiden parissa, vai?25 kommenttia:

 1. Mahtava määrä neuleita! Huh huh, on sulla puikot suihkineet ja koukku koukannut. Ja niin paljon hyväntekeväisyyteen.
  Oikein hyvää alkanutta vuotta Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kristiina, kiitos samoin sinullekin! Eipä sitä muuten kaikkea tekemäänsä muista, jos ei näitä kirjaa ylös.

   Poista
 2. On sinulla ollut mahdoton vauhti päällä. Ei siinä ole puikot ehtineet välillä jäähtyä, kun olet jo uutta aloittanut. Kaiken lisäksi työsi ovat niin kauniita ja taidolla tehtyjä. Onnellista uutta vuotta sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude,sinulle oikein hyvää alkanutta vuotta! Ja pidetään puikot ja koukut ainakin lämpiminä. ;)

   Poista
 3. Ahkerille käsillesi onnellista uutta vuotta 2016

  VastaaPoista
 4. Hurja määrä monenlaista :) Hienoa, että muhvejakin valmistui noin monta. Mihin niitä lahjoitit ?
  Olen taas kaivanut sukkapuikot esille ja vuoden ensimmäinen sukkaparikin on jo valmistunut. Ja totta kai teen muutaman parin OYS:an keräykseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, muhvit menevät kotikuntani muistisairaille, osa on jo mennytkin muhveista. Kiva kuulla, että sukkia on tulossa OYS:aan toimitettavaksi. :)

   Poista
 5. Johan oli kooste. Ihan mieletöntä tahtia tehtailet noita töitä. Vau.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suvituulia, nämä kaikkihan ovat melko pieniä töitä, joten niitä on nopea "tehtailla". :)

   Poista
 6. 'O hyänen aika' minkä määrän olet tehnyt ja niin upeita neulomuksia. Tulen melkein vihreäksi!
  Mie vain näitä huiveja 'rustailen'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankuritar, äläpä ollenkaan vähättele omia tekemisiäsi, sillä muutakinhan sinä "rustaat" kuin huiveja, mm. ihania kateliinoja. :)

   Poista
 7. Huh, huh mikä valtava määrä lankaa on kättesi kautta muuttanut muotoaan monenlaiseksi eri käsityöksi!
  Mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 8. Huh, huh mikä valtava määrä lankaa on kättesi kautta muuttanut muotoaan monenlaiseksi eri käsityöksi!
  Mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 9. Hyvää alkanutta vuotta! Upeita käsitöitä olet saanut vuoden aikana tehtyä ja hienosti on lankaakin kulunut. Neulerikasta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Delffi, samoin sinulle hyvää alkanutta vuotta! :)

   Poista
 10. Olet ollut ahkera. Itse olen saanut aikaiseksi vain murto-osan noista... Mutta. Kunhan eläkepäivät alkavat runsaan vuoden päästä niin sitten!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auli, eipä me kilpaillakaan, joten ei mitään hätää. Sitä paitsi, sinullahan on paljon vähemmän aikaa omille käsitöille kuin minulla eläkeläisellä, joka voin istua kutimen kanssa vaikka koko päivän. Sittenpä nähdään sinun kässämäärät, kun eläkepäiväsi alkavat. :)

   Poista
 11. ihania töitä paljon!Kiva kun sytomyssyjen ja sukkien Ystävänpäivätempaus on taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, nyt tuntui jotensakin raskaalta järjestää tempaus, mutta en voinut jättää tekemättäkään. :)

   Poista
 12. Ahkerana olet ollut viime vuonnakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, viime vuosi oli tuollainen, jännä nähdä, millainen on tämä vuosi. :)

   Poista
 13. Hyvää uutta vuotta 2016.
  Olet sie tuottelias käsillä tekijä ja monenmoista kaunista ja värikästä käsilläsi syntyy.
  En ole koittanut pystynkö sytomyssyä tekemään vaik mummoneliöitä kykenen virkkaamaan. Sukan kutominen ei onnistu, vaik oon bambupuikollakin yrittäny, niiltä ei silmä karkaa niin helposti mutta lanka on ohutta ja haaste taitaa olla miulle liian iso, kovasti se harmittaa. Välil tuntuu kuin näkö olis mennyt hyonommaksi, lukeminenkin tääl suurennetuin kirjaimin tuntuu vaivalloiselta.
  Pakkanen on saapunut meil tän länsirannikollekin. Kävin eilen avustajani kanssa kaupassa SOTE-taksilla, johon miul on oikeus 18 kertaa/kk. mukavast pääsee lämpimäs autossa eestaas (siit tulee ain 2 reissua), et silleen. Välillä pittää pysyä kotona, lämpimässä.

  VastaaPoista
 14. Tuomontuvan Anni, onpa kiva kuulla sinustakin. On se kyllä harmi, kun et näe enää käsitöitä tehdä. :( Tuli mieleen, että jos onnistuu isoäidinneliöiden virkkaaminen, niin jos virkkaisit niistä renkaan ja sitten siihen päälaen pyörönä ja samoin alas päin muutaman kerroksen pyörönä. Meinaan, jos haluaisit tehdä sytomyssyn.
  Kiva, kun saat noita taksikyytejä, niin pääset välillä tuulettumaan. Vaikka eihän noilla kovin usein tietenkään ajella, kahdeksan kertaa edes takaisin kuukaudessa, siis kerran viikossa. Pakkasta on muuten meilläkin, nyt taitaa olla -29 mittarissa.
  Hyvää uutta vuotta sinulle (parempaa kuin edellinen)! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.