Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 30. tammikuuta 2016

Nessukkaat


Nessukkaat-tossut olivat näkemissäni kuvissa mielestäni niin hassunhauskan näköiset, että pitihän minunkin tehdä edes yhdet sellaiset. Nessukkaat kokoa 40-41,
Lanka 7veikkaa ja menekki oli 70 g
Puikot 3.5 mm
Ohje löytyy mm. täältä Lumioosi-blogista.  Itse tein nessukkaat  FB:n Voihan villasukkaryhmässä julkaistun ohjeen mukaan, jolla tulee hiukan isommat. Lumioosin ohjeen mukaan olisin varmaan saanut sopivat omaan 39-numeroiseen jalkaani. 


Oli mielenkiitoista tehdä näitä, mutta voi olla, että yksi pari riittää minulle. Tossuista tuli jotenkin lepsun tuntuiset ja sellaisistahan minä en pidä. Minusta tossujen tulee olla jokseenkin napakat ja taidan pitäytyä edelleenkin oman tossukkamallini parissa tossuja tehdessäni.
Eilen ostin kimpun punakeltaisia tulppaaneja harmaita päiviä piristämään. Ja kyllä ne piristävätkin mukavasti varsinkin, kun tänään aurinkokin on paistanut kevättä lupaillen. Jopa niin, että tein "lukuretken" auringonpaisteiselle sängyllemme. Olipa siinä mukava kölliä auringon lämmittäessä ja mukavan kirjan viihdyttäessä. 

20 kommenttia:

 1. Mukavan näköiset! Vähän kuin varrettomat sukat, tuli mieleen sniikkerit...

  VastaaPoista
 2. On hauskan näköiset. Itsekin olen tuota mallia katsellut, mutta itse en osaisi tuollaisia käyttää. Arkimammam Arkiralli-blogissa on varrellinen versio tuosta. Sellaisten tekoa itse harkita vaikka villasukkakeräykseen vanhuksille. Oliko malli haastava?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johku, lopulta ihan helppo malli tehdä, mutta alkuun olin kyllä kysymysmerkkinä, mitä tulee eteen. :)

   Poista
 3. Olen modannut mallia, tehnyt enemmän lisäyksiä etukiilaan (67), poiminut 10 silmukan sijaan 12 s ja vielä lisännyt näitä sivusilmukoita 17 silmukkaan. Kokeilu on kesken, mutta toivon parannusta niillä malliin. Lisäksi pitää neuloa tiukkaa, jotta ne olisivat tukevat. Mutta söpöt ne on.

  VastaaPoista
 4. Olen modannut mallia, tehnyt enemmän lisäyksiä etukiilaan (67), poiminut 10 silmukan sijaan 12 s ja vielä lisännyt näitä sivusilmukoita 17 silmukkaan. Kokeilu on kesken, mutta toivon parannusta niillä malliin. Lisäksi pitää neuloa tiukkaa, jotta ne olisivat tukevat. Mutta söpöt ne on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piiku, jotain parannusta tämä malli tosiaan taitaa kaivata. Tein nämä 3 mm:n puikoilla (tekstissä väärä koko, pitääkin korjata) ja aika napakkaa jälkeä, mutta melko löpsöiltä tuntuvat jalassa.

   Poista
 5. Onpa kiva tossumalli, sellainen hauska!

  VastaaPoista
 6. Ohjeen otin talteen fb puolelta, mutta näyttää haasteelliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TeSa, ei ole ollenkaan haasteellinen tehdä, vaikka siltä näyttää. Hyvin sujuu, kun pääsee alkuun.

   Poista
 7. Minäkin olen miettinyt tossujen tekemistä, joku muistaakseni mainitsi, että kaksinkertainen 7veljestä, tulisiko niin hyvän tukevat? Pitänee kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, kaksinkertaisesta 7veikasta saa kyllä napakammat mutta ohjeen silmukkamäärää kanattaa tarkistaa, ettei tule hehtaaritossut.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.