Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 16. tammikuuta 2016

Kirjoneuletta myssyihin


On tainnut tapahtua hiljainen muutos minun kutomismieltymyksissäni (lue neulomismieltymyksissäni).  Salaa se muutos on hiipinyt ja muuttanut minun suhtautumistani kirjoneulontaan. Olenhan minä tarvittaessa jonkin verran tehnyt niitä aiemminkin, mutta en ole oikein tykännyt. Se on ollut paremminkin pakkopullaa tai ainakin lähes sellaista. Mutta tällä viikolla huomasin, että minä oikeastaan taidan tykätä kirjoneuleen tekemisestä. Paino sanalla taidan, sillä en ole vielä aivan varma asiasta.Näitä kolmea sytomyssyä tikuttaessa se paljastui minulle.  No, nähtäväksi jää, miten jatkossa käy.
Ensin valmistui tämä myssy, joka väriensä perusteella sai nimen Hiillos. Tavallinen perusmyssy omaan tapaani tehtynä somistettuna kirjoneuleella
Langat Mark&Kattens SommarGarnia (paitsi vaalein raita jotain nimetöntä), menekki yhteensä 55 g
Silmukoita 108, puikot 3 mm:n pyrö ja sukkikset.


Idean tähän myssyyn sain täältä Lankaterapian Ryynin nätistä myssystä. Sieltä löytyy myös linkki ohjeeseen, josta nappasin vain kaavion ja sovelsin sytomyssyyn. Vai voiko sitä sanoa soveltamiseksi, kun jossain vaiheessa unohdin seurata kaaviota ja jatkoin sitä omasta päästäni. Siis minä luulin tietäväni, miten kaavio jatkuu, mutta olin väärässä. Kun huomasin mokani, niin hetken asiaa pähkäilin ja päätin, että en pura. Ja siinä se nyt on virheineen päivineen. Kuka huomaa virheeni?
Seuraavaankin myssyyn samat langat mutta eri kirjoneulekuviot
Langan menekki yhteensä 60 g
Silmukoita 112, puikot 2.5 mm ja 3mm pyöröt ja sukkikset 3 mm.Samoin opein tämäkin myssy niistä lopuista langoista. Oranssia oli vielä kerällinen, punaista ja ruskeaa pienet keräset, joten niillä mentiin.
Langat siis M&K  SommarGarnia ja menekki yhteensä 60 g
Silmukoita 112, puikot 2.5 mm ja 3mm pyöröt ja sukkikset 3 mm."Siskollani" on aika pieni pää, joten hän voi piiloutua hiukan isomman myssyn sisään.  ;)

Näiden jälkimmäisten myssyjen kaaviot valikoin joulukalenterisukkieni kaavioista, jotka odottavat käsityötuolini vieressä seuraavien sukkien aloittamista. Minä nimittäin ihastuin sukkien malliin niin, että haluan tehdä toiset kirkkaamman värisenä kuin ne edelliset.


Mukavaa viikonloppua kaikille! Taitaa muuallakin olla melko talvista, kun on viime aikoina vuoroin satanut lunta ja pakkastanut. Nautitaan nyt talvesta, jota saatiin odottaa niin kauan.22 kommenttia:

 1. Hienoja myssyjä! Hiillos edustaa nimeään upeasti, ja joulukalenterisukista tutut kuviot sopivat hyvin myös myssyihin. Itsekin mietin, että tekisin seuraavaan sytomyssyyn kirjoneuletta, varastan ehkä sinun ideasi ja käytän ainakin joitain näistä kuvioista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi H, minulle on ilo, jos varastat ideani! Saat siihen siis luvankin. ;) Minusta on aina kiva nähdä, millaisia toteutuksia toiset saavat aikaan minun ideoistani.

   Poista
 2. Kaunista kirjontaneuletta, ihanin värein.

  VastaaPoista
 3. Kirjoitit kirjoneuleesta aivan kuin olisi minun kynästäni tullutta tekstiä. Huomaan tekeväni yhä useammin kirjoneuletta ja jopa ihan siistillä käsialalla, mutta en ole täysin varma, onko se kuitenkaan minun juttuni vai ei.

  Kivoja pipoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanna, ai ollaan siis samassa vaiheessa kirjoneuleen suhteen. Saapa nähdä, lyökö se itsensä läpi meidän kanssa. :)

   Poista
 4. Todella kivoja ja varmasti lämpimiä. Kauniisti olet yhdistänyt värit.

  VastaaPoista
 5. Tervetuloa kirjoneuletykkääjien joukkoon. Minähän olen ihan 100% sitä mieltä, että kirjoneuleet on se minun juttu! Tosi hienoja nuo pipot. Lämmittävät jo ihan vain katsellenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Auli, tervetulotoivotuksestasi! ;) Saa nähdä, pääsenkö koskaan tuohon 100%-suuteen asti. Tämäkin vaihe, olisko 30%, on jo ihme.

   Poista
 6. Iloisen värisiäpipoja. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkokujalla, kiitos kun liityit lukijakseni ja kutsuit kyläänkin! Totta kai poikkean luoksesi. :)

   Poista
 7. Kauniit nuo kirjoneulemysst! Joulukalenterisukkien jälkeen on yhdet kirjoneulesukat valmsituneet jo.Saa nähdä miten mummin käy eli alkaako kirjoneulekin olla ystävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, tarttuikohan niistä joulukalenterisukista meihin kirjoneulevirus! ;)

   Poista
 8. Minäkin teen kirjoneulesukkia. En nyt vielä voi sanoa, että nautin niiden tekemisestä, mutta tykkään kovasti valmiista kuviosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, ehkä me opitaan tykkäämään vielä kirjoneuleen tekemisestäkin. :)

   Poista
 9. Tulipas kauniita myssyjä ,ihanat värit.
  minäkin opetellut kirjoneuletta,tein ne joulukalenterisukat ja siitä innostuneena neulonut jo monet sukat ja lapaset.
  T:Tytti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytti, sinähän olet oikein innostunut kirjoneuleesta, hienoa! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.