Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 7. tammikuuta 2016

Polvisukista alkoi vuosi

Alkaneen vuoden ensimmäinen käsityöni on valmiina ja on sukat, mikäs muukaan. Niitähän tarvitaan kuten muutakin villaista näillä keleillä, kun lopultakin saatiin oikea kunnon talvi. No, lunta meillä ei ole kovin paljon, mutta pakkasta siitäkin edestä. Tänään on mittari näyttänyt noin -30 astetta aamusta alkaen. Kylmältä tuntui, kun aamulla kahdeksalta pian heräämisen jälkeen läksin terveyskeskukseen. Mutta hyvin tarkenin kuitenkin, kun oli vaatetta riittävästi päällä.


Perussukat polvipituisina koko 39
Silmukoita varren alussa 80, nilkasta alkaen 56
Langat Nallea ja  varrensuussa nimetöntä pinkkiä jämälankaa, menekki yhteensä 170 g
Puikot 3 mm:n sukkikset.

Raidoitin varrensuun pinkin jälkeen kutomalla 3 krs violetilla, 3 krs violetin sävyisellä kirjavalla (Nalle Taika) ja 2 krs vaaleanpunaisella langalla toistaen tätä koko sukan kantaa ja kärkeä lukuunottamata. Kerroksia varressa 135 ja terässä 54 lukuunottamatta kantapäätä ja kärkikavennusten aluetta.

Varret tein resoria 3o, 1 n, samoin jalkapöydän päällisen. Pohjekavennukset tein keskimmäisen nurjan silmukan molemmin puolin joka 5. kerros.
Kuvissa, varsinkin tässä viimeisessä, värit ovat liian siniset, kun valon vähäisyys taisi haitata kuvaamista.


Mitäs näistä muuta, perussukathan ovat kaikille tuttu juttu, joista ei ole paljon kerrottavaa. Tekeminenkin sujui ongelmitta, kun ei tarvinnut empiä koonkaan kanssa. Sukat menivät nimittäin tyttärellemme, joka oli joululomalla ja paikalla koko ajan.
18 kommenttia:

 1. Tosi kauniit sukat ja nythän niille on ollutkin kovasti tarvetta. Raitasukat ei mitään pitsineuleita kaipaa vaan ovat kauneimmillaan juuri tämmöisinä sileinä.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, eikä näihinkään tullut sitä valepalmikkoa, mitä olen kauan suunnitellut. ;) Pakkasta riittää, vaikka hieman on jo lauhtunut, nyt taitaa olla noin -22.

   Poista
 2. Kauniit sukat; kiva raidoitus :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat. Kyllä kelpaa pidellä näillä säillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suvituulia, nyt tällaisia todella tarvitaan, vaikka jo hieman lauhtuikin. :)

   Poista
 4. Hienot sukat ja värit on ihanat :).

  VastaaPoista
 5. Ihanat sukat! Säärystimiä kutoessani ajattelin, että voisihan tässä jo sukatkin taas kutoa. Että..... seuraavaksi ehkä polvisukat tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankuritar, minä taas olen miettinyt säärystimien tekoa, mutta ensin sytomyssyjä. :)

   Poista
 6. Hienot sukat, raikkaat värit!

  VastaaPoista
 7. Kivat sukat ja luin nuo muutkin postaukset --vauhdilla alkanut. täälläkin on valmista, mutta ei vielä saatu postauksia aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, vaudilla varmaan alkoi sinunkin käsityövuotesi, mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa. Kuvia siis odotellaan. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.