Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 13. toukokuuta 2016

Mitä saakaan yhdestä vyyhdistä lankaa


Minulla on ollut vuosia lankakaapissani vyyhti lankaa, jonka olen saanut lahjaksi. Ihanan tuntuista ja väristä lankaa, mutta en ole tiennyt mitä siitä tekisin. Hyvin ohutta lankaa. Jos lanka olisikin ollut paksumpaa, olisin sen käyttänyt jo aikoja sitten. Usein pyörittelin vyyhtiä käsissäni ja odotin, että se kuiskaisi minulle, miksi haluaa tulla. Mutta ei mitään kuulunut ja vyyhti pääsi taas lankakaappiini. Kerran sen punnitsin ja kerinkin, mutta edelleen se päätyi kaappiin. Siellä se sitten majaili kunnes nyt huhtikuussa kaapilla käydessäni se kertoi haluavansa tuubihuiviksi. Siispä aloin touhuun ja alla näet lopputuloksen.Tuubihuivi oman  ideoinnin mukaan: alussa ja lopussa muutamia kerroksia aina oikein, keskellä yksinkertaista pitsineulosta "omasta päästä"
Huivin korkeus n. 18 cm, pituus n. 135 cm
Lanka Ilun lankaa kaksinkertaisena, menekki 45 g
Silmukoita aina oikein -osuudessa 260 ja keskellä 276, puikot 2.5 mm:n ja 3 mm:n pyörötKovin hyvin ei pitsineule tule esiin kirjavasta huivista, mutta mielestäni keventää huivin olemusta kuitenkin.  Värejä en yrittänytkään kohdistaa mitenkään vaan ne saivat elää niin kuin halusivat. Kaiken lisäksi juoksutin lankoja eri suunnista, siis toinen vyyhdin alusta ja toinen lopusta.Huivia aloittaessani en vielä arvannut, että se jää omaan käyttööni, mutta kun kuvausrekvisiittaa etsin, oli itsestään selvää, että minun huivinihan se on. Vai mitä tuumaat, eikö ole kuin suunniteltu tälle takilleni.


Huivi on keveä ja ihanan pehmoista, kutittamatonta lankaa. Se ei kutita ollenkaan minun herkästi kutiavalla kaulan ihollakaan.


Lankaa oli yhteensä 125 g, joten huivin jälkeen sitä jäi vielä 80 g. Ensin suunnittelin toisen huivin tekoa, mutta lopulta päädyin sytomyssyihin.

Ensin tikutin ihan sileän perusmyssyn aina oikein -aloituksella
 Lanka Ilun lankaa, jonka menekki vain 25 g
Silmukoita 120-132, puikot 2.5 mm:n ja 3 mm:n pyöröt ja 3 mm:n sukkikset kavennuksessa
Seuraavaksi hiukan isompaan päähän sopiva myssy Seijasiskon Bravo-myssyn ohjetta mukaillen
Nyt Ilun lankaa kului 30 g
Silmukoita 136, puikot 2.5 mm:n ja 3 mm:n pyöröt ja 3 mm:n sukkikset kavennuksessa


Ja vieläkin on lankaa jäljellä 25 g. Enpä ole ennen tainnut tehdä näin keveitä myssyjä.
 Kyllä on riittoisaa, en muuta voi sanoa. Jos kaikki langat olisivat yhtä riittoisia, niin lankatehtaat taitaisivat mennä konkurssiin.  :D   Jotain vielä tuosta lopusta saan tehtyä, se riittäisi esimerkiksi toiseen perussytomyssyyn, mutta sellaisen teko ei nyt houkuttele. Jääköön odottamaan sinne samaiseen kaappiin.

Lanka on minulle edelleen mysteeri, mitä se oikein on. Ja miksi se on niin ohutta. Muita Ilun lankoja en ole käsissäni pitänyt enkä nähnytkään muuta  kuin kuvissa. Ja lankaa saadessani ei ollut puhetta langasta tarkemmin eikä minulla ole enää mitään yhteyttä lahjoittajaan.

Painon olen itse kirjannut muistiin punnitessani langan.

Langassa ei ollut vyötettä vaan tällainen pahvinen lappu, josta puuttuu merkinnät mm. materiaalista.Tällaisissa aatoksissa toivottelen kaikille Lankapirtissä poikkeaville ihanaa toukokuista viikonloppua!18 kommenttia:

 1. Kaunis huivi! Mie olen neulonut jonkin verran Ilun langoista ja olen tykännyt niistä kovasti. Mie olen kerran tilannut Ilulta yllätyspussin tms ja siinä olleet langat olivat juuri tuollaisia, ilman sen tarkempia lankatietoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivikki, minäkin muuten tykkäsin tästä langasta kovasti, ainoastaan sen ohuus haittasi hieman, mutta kaksinkertaisena oli ihan OK. Voisin muuten hyvin kuvitella, että tämä on juuri tuollaisia yllätyspussilankoja. :)

   Poista
 2. Kauniisti olet käyttänyt langan, ei mennyt kaappisäilytys hukkaan. Olisiko kämmekkäät itsellesi sopiva juttu huivin kaveriksi tai panta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinisen sohvan emäntä, kämmekkääthän onkin hyvä idea loppulanaglle. :) Taidankin tehdä itselle kämmekkäät, olen jo miettinyt toteutusta.

   Poista
 3. Kaunis huivi ja riitoisa on lanka kyllä ollut! Onneksi langoissa ei ole parasta ennen - päivämäärää, vuosiakin vanhat langat löytävät joku päivä tarkoituksensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ingi, se langoissa onkin hyvää. Muistelin tuossa, että tämäkin lanka on ollut kaapissani liki 7 vuotta. Ja kuinka kauan ennen sitä lahjoittajan kaapissa. :D

   Poista
 4. Paljon kaunista ja tarpeellista tuosta vyyhdistä olet saanut aikaiseksi! Aika tavaran kaupittee sanoisi äitini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, samoin sanoi minunkin äitini aikoinaan. :)

   Poista
 5. Kaunis huivi ja niin suloisen värinen

  VastaaPoista
 6. Kyllä vain, huivi ja takki on kuin tehty toisilleen :)
  Kaunis huivi, samoin nuo myssyt.

  VastaaPoista
 7. Sievä on huivi ja ihana väri langassa :)

  VastaaPoista
 8. Nätti huivi ja tykkään myös kovasti langan värityksestä.

  VastaaPoista
 9. Ihana huivi ja hyvän värinen, itsekin tulee joskus käytettyä lanka kaksinkertaisena tai sitten laitan vierelle jonkun yksivärisen ohuen lisäämään paksuutta. Hyvä vinkki tehdä ne kämmekkäät kaveriksi huiville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lea P, nyt täällä tikutetaankin kämmekkäitä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.