Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 19. toukokuuta 2016

Sukkia ensi vuoden lapsilleOletkos jo kuullut villasukkakeräyksestä ensi vuonna syntyville vauvoille? Asiasta on kirjoiteltu eri lehdissä ja keräyksiä onkin perustettu jo useille paikkakunnille.  Näin asiasta kerrotaan FB:n Villasukkakeräys juhlavuotena syntyville -ryhmässä: "Sinivalkoiset lahjasukat ovat käsityöihmisten kunnianosoitus 100-vuotiaalle Suomelle. Keräyksellä haluamme lahjoittaa sukat kaikille 2017 syntyville vauvoille. Keräys on avoin kaikille, tervetuloa mukaan! Keräysaika alkaa 16.5.2016 ja kestää vuoden 2017 joulukuuhun asti, joten aikaa on runsaasti."

Tuo ryhmä FB:ssa on julkinen, joten sitä pääsee ymmärtääkseni katsomaan muutkin kuin FB:iin kuuluvat. Klikkaa tästä, niin pääset näkemään sen ja lukemaan koko haasteen ja löydät myös ympäri maata olevien keräyspaikkojen osoitteet.

Ja kuten varmaan arvasit, minäkin otin haasteen vastaan ja aloitin sukkien teon heti, ettei jää viime tippaan. Sukat muuten saavat olla malliltaan millaiset vaan, mutta väreiltään niiden tulee olla sinivalkoiset ja kooltaan vastasyntyneelle sopivat (jalkaterän pituus n. 9-10 cm).


Lankalaatikostani löytyi sopivasti kerä sinistä ja valkoista lankaa, niinpä pääsin alkuun mukavasti ja sain valmiiksi tällaiset sukat.

Ensin valmistuivat nämä kirjoneulesukat Marin ohjeella
Langat Novitan Wool ja Viking Baby Ull, joiden menekki oli näihin yhteensä 35 g
Ihan ohjeen mukaan taisin mennä 3 mm:n sukkiksilla.

Ohjeen löysin miettiessäni kivoja sukkamalleja siniselle ja valkoiselle langalle. Tietenkin Googlen kuvahaun avulla niitä etsiskelin ja tämän nappasin ensimmäiseksi toteutettvaksi. Kiitos hyvästä ohjeesta, Mari!
Lopuista langoista virkkasin vaihteeksi lenkkarit Hilmiinan ohjetta mukaillen
Langat siis ne samat Wool ja Baby Ull, joiden menekki oli yhteensä 45 g
Virkkasin 3 mm:n koukulla

Kiitos Hilmiinalle Puikkojen polut 2 -blogiin ohjeesta, jossa selkeät kuvat opastavat tekijää!

Valkoinen lanka riitti hyvin ja sitä jäikin pieni kerä, mutta sinistä oli sen verran naftisti, että meinasi loppua kesken, mutta kun tein pienen säästöliikun, niin pärjäsin. Tähtiin sitä ei riittänyt vaan jouduin tekemään ne tumman sinusellä langalla, joka kuvassa näyttää mustalta ainakin minun silmissäni.Vauvan lenkkarit ovat niin söpöjä ainakin minusta, mutta mahtanevatko pysyä jalassa. Yhdelle sukulaislapselle tein viime syksynä, pitääkin tiedustella vanhemmilta niiden käyttökelpoisuutta.


Oulussa muuten keräyspaikkana toimii käsityöliike Lankamaailma osoitteessa Saaristonkatu 27. Siis sama liike, johon voi viedä myös sytomyssyt.

14 kommenttia:

 1. Hienoja vauvan sukkia. Itelläkin tarkoitus tehä. Lankojakin hiukan varattuna,mutta vielä en oo kerenny tekee. Aikaahan on kyllä vaikka kuinka kauan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johku, joo, nyt ei voi kukaan väittää, että aika loppuu kesken. ;)

   Poista
 2. Ovatpa nättejä! Täytyykin pistää korvan taakse, kunhan saan muuta ruuhkaa selvitettyä. Onkohan sinisen sävyllä väliä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, en ainakaan minä ole kuullut, että sinisen pitäisi olla jotain tiettyä sävyä. Ja ainakin tuolla ryhmässä näkyneissä sukissa on vaikka millaisia sinisen sävyjä. :)

   Poista
 3. Nätit on molemmat. En kuulu FB:n, en saanut keräyspisteiden osoitteita auki ilman rekisteröitymistä. Mutta eiköhän nekin vuoden mittaan selvinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, ai niinkö, minun tietoni sitten taisi olla vanhentunut. Jos lähetät minulle vaikka meiliä ja kerrot mihin sairaalaan haluaisit sukkia tehdä, niin minä katson sieltä ryhmän tiedoista osoitteen ja ilmoitan sinulle.

   Poista
 4. Olen sanonut moneen kertaan etten koskaan liity naamakirjaan, mutta nyt jo harkitsen näiden kivojen käsityöryhmien takia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seikku, ja niitä ryhmiä on pilvin pimein ja toinen toistaan ihanampia. :) Minäkin muuten olin aina ajatellut, etten liity FB:iin, mutta sitten poika ja miniä olivat pitkään kaukomailla ja kertoivat matkastaan FB:ssa. Minunhan oli silloin liityttävä ja sillä tiellä olen ollut jo pitkään.

   Poista
 5. Ihana sukat olet neulonut ja kiitos kovasti esittelystä blogissasi! :)

  Ihanaa ja neulerikasta kesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kivasta ohjeesta ja oikein antoisaa kesää! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.