Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Sytomyssyjä ja -sukkiaVoin taas iloiten todeta, että sytomyssyjen teko on täällä Oulun seudulla edelleen voimissaan. Vaikka vasta helmikuussa kampanjoitiin, niin edelleenkin myssyjä ja sukkia riittää keräyspaikoissa.
Kotikuntani Asukastuvalta sain viikko sitten 16 myssyä. Kuvassa vasemmalla olevat kaksi myssyä sain jo ennen ystävänpäivää ja ne vein jo OYS:aan.Asukastuvan käsityöporukka oli innostunut tekemään myös siskorusettisukkia, joista kolme paria oli jo valmiina.Viime viikolla vein Seijasiskolle pupuja Oulun pakolaislasten keräykseen. Sain samalla häneltä 17 Neilin tekemää sytomyssyä ja yhden Seijasiskon itsensä lahjoittaman trikoisen myssyn (alhaalla oikealla toisena).Matkalla Seijasiskon luo poikkesin myös Oulun Lankamaailmaan kysymään, onko sinne kertynyt sytomyssyjä ja -sukkia. Olihan niitä monta muovikassillista.Yhdessä kassissa olivat nämä 20 myssyä, enimmäkseen kudottuja mutta osa virkattujakin.Vähän pienemmässä kassissa olivat nämä 11 myssyä.Seuraava isompi kassi sisälsi 34 myssyä.

Eikä sukkiakaan ollut unohdettu. Niitä oli aikuisille kuusi paria ja lapsille 24 paria.Kassissa, jossa oli nuo 11 myssyä, oli myös oheinen viesti. Kiitos Kaija siitä! Olen pähkäillyt näiden villamyssyjen kohtaloa ja päätin lopulta, että vien ne OYS:aan ja kysyn hoitajilta, ottavatko vastaan. Ehkä kaikkien hiuksensa menettäneiden päänahka ei ole niin herkkä kutiamaan, että joku voisi käyttääkin näitä. Myssyjen saajathan ovat aikuisia ihmisiä ja osaavat valita itselleen mieleisen ja sopivan.  Mutta toivon, että jatkossa myssymateriaalien kanssa oltaisiin tarkkoina.


Kauniita ja hyviä myssyjä ja sukkia kaikki.
Kiitos kaikille lahjoittajille!7 kommenttia:

 1. Melkoinen määrä myssyjä :)

  VastaaPoista
 2. Olet kyllä superahkera.
  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 3. Ihania kastöitä, ihailen aina värikkäitä myssyjä ja tykkään edellenkin raidallisista sukista. Pyysin ystääni kutomaan minulle sukat,mut ei hän ole ehtinyt,kevät kiireitä. Mie en itse pysty kutomaan ohuesta langasta,oon monta kertaa yrittänyt bambupuikollakin, kun eivät luista ulos puikolta niin helposti, mut en mie kykene lutomaan.
  Sytomyssyä tykkäisin tehdä mut jos tulee huonoa virkkausta, en kehtaa sellaisia mihinkään toimittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomontuvan Anni, minä voisin tehdä sinulle sukat, jos niillä ei ole kova kiire. Voisitko lähettää minulle s-postia, niin sovittaisiin asiasta. Minä en enää löytänyt sinun osoitettasi, vaikka ollaanhan me kirjoiteltu.

   Poista
  2. Voi hyvänen aika Matleena, olen tosi kiitollinen auttavasta kädestäsi.
   Laitan s-postia.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.