Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 2. tammikuuta 2017

Käsityövuoteni 2016

O

Taas  vaihtui vuosi ja minun on aika tehdä katsaus päättyneen vuoden käsitöihini, kuten tapanani on ollut.  Aivan ensimmäiseksi kiitän kaikkia Lankapirtissä poikenneita ja erityisesti kommenttinsa jättäneitä, sillä ilman teitä olisi tämä bloggaus kovin yksinäistä puurtamista.  Kiitos myös muille käsityöblogien pitäjille monista ideoista käsitöitä rikastuttamaan samoin kuin muustakin innostamisesta! On ihanaa, kun olette olemassa!


Mitä käsitöitä sitten tein? Voisi melkein sanoa, ettei mitään uutta auringon alla, sillä oikeastaan kaikki oli aika tavanomaista. Ehkä voisin mainita, että kirjoneulesukkia tein aiempaa enemmän ja samoin kuin vauvojen sukkia. Vauvasukkia siksi, että 100-v Suomen kunniaksi on käynnissä projekti, jolla on tarkoitus saada sinivalkoiset sukat jokaiselle tänä vuonna syntyvälle vauvalle. Ja siihen minäkin osallistun.


Lukumäärältään eniten on sukkia, sitten sytomyssyjä, joita molempia likimain sama määrä kuin vuonna 2015.  Muita tuotteita sitten paljon vähemmän, kuten alla olevista kuvista näet. (Kuvat suurenevat klikkaamalla, jos haluat katsoa jotain terkemmin.)
Sukkia yhteensä 67 paria, joista tässä selkeästi kirjoneulesukat ja...


...tässä perussukkia ja pintaneuleisia sukkia ja lopuksi...


...vauvasukkia ja tossuja.  (kaikki eivät ole kuvissa)


Sytomyssyjä tein yhteensä 31, kuvasta puuttuu osa. 


Muita myssyjä yhdeksänLapasia kudoin 11 paria, niistä tuplalapasia 7 paria. Kämmekkäitä kolmet, joista kuvassa vain kaksi paria.


Kolme erilaista huiviaHypistelymuhvejakin valmistui kolmeHedelmä koreja virkkasin kaksi melkein samanlaistaItselle uusi virkattu kesälaukkuEtiopian nuttuja kudoin viidelle vauvalle, niistä kolmeen tein myös myssyt


Virkkasin jämälangoista kolme vauvanpeittoaLisäksi tein myös vaatteita baby born -nukelle ja barbeille, nallen sekä pupuja, patalappuja ja kännypussiin.


Vuoden 2016  langankulutukseni oli  11820 g  ja lankaa oli minulle tullut 5100 g eli lankavarastoni oli keventynyt  6720 g. Vuoden 2015 vastaavat luvut olivat 11975 g, 5800 g ja 6675 g. Siis  aika samat määrät.

Langankulutustani olen seurannut jo useiden vuosien ajan. Sen lisäksi aloin v. 2015 seuraamaan myös lankavarastooni tulevan langan määrää, siis mitä itse ostin tai satuin saamaan muualta vaikkapa lahjana. Minulle tulleen langan määrä ei ole täysin tarkka, sanotaan vaikka, että on kuitenkin suuntaa antava. Tämän seurannan avulla pyrin vähentämään liian suureksi paisunutta lankavarastoani.

Nyt lankavarastoni pienenemisen jo huomaa, kun laatikot ja kaapit eivät ole enää niin täydet. Mutta vieläkin siellä on aivan liikaa lankaa, varsinkin sellaisia, jotka eivät oikein kutsu minua tarttumaan niihin ja puikkoihin/koukkuun yhtä aikaa. Mutta aion jatkaa samalla linjalla ja käyttää mahdollisimman paljon varastolankojani pois ja ostaa mahdollisimman vähän uutta lankaa. 


Sytomyssyily ja sytomyssyemona toiminen ovat kuuluneet jo kuusi vuotta kiinteästi käsityöelämääni ja hiukan myös muuhunkin elämääni. Niinpä tammikuussa 2016 haastoin taas kerran ihmisiä tekemään sytomyssyjä ja sukkia syöpäpotilaille. Monin paikoin saatiinkin sairaaloihin lisää sytomyssyjä. Itsekin vein helmikuun lopulla OYS:n syöpäpolille Oulun seudun keräyksen tuoton 162 sytomyssyä ja sukkia 56 paria aikuisten kokoja ja 38 paria lasten kokoja.  Olen vienyt sinne mysssyjä ja sukkia myös pitkin vuotta, viimeksi viime viikolla. Taas kiitänkin lämpimästi kaikkia myssyjen ja sukkien lahjoittamiseen osallistuneita potilaiden, sairaalan ja itseni puolesta! Lahjoituksemme saa aina hyvin sydämellisen vastaanoton, kun sinne niitä vien.
23 kommenttia:

 1. Uskomaton määrä monenlaisia käsitöitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, lukumäärä on kyllä iso, mutta paljon pientä on joukossa. :)

   Poista
 2. Suurella kunnioitulksella katson kättesi töitä. itse kun en saanut aikaiseksi kuin parikymmentä paria sukkia ja lukematon määrä lapasia lapsille niin ei voi kuin ihailla töitäsi ja kun ovat vielä niin kauniita.

  Oikein hyvää tätä alkanutta vuotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, kiitos kehuista, ne aina lämmittävät, vaikka liiotteluakin lienee mukana. ;) Ja niinhän se on, että jokainen tekee omaan tahtiinsa eikä me kilpailla. :)

   Poista
 3. Huikea määrä käsitöitä ja kivasti erilaisia laidasta laitaan :-) .Kiitos sulle sytomyssykeräyksen järjestämisestä, ite osallistuin siihen ekaa kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johku, toivottavasti osallistut tänäkin vuonna. Huomenna varmaan saan julkaistua haasteen ja ensi viikon ke:na on sytomyssyilta Lankamaailmassa, jonne kaikki ovat tervetulleita. :)

   Poista
 4. Kerrassaan mahtava määrä niin kauniita neuleita. Ihailin täällä ruudun takana töitäsi ja mietin mistä saisin ohjeen hirvisukkiin niin kokeilisin kutoa ensi jouluksi muutamia. Hyvää alkanutta vuotta 2017 sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Beate56, hirvisukat ovat ihan perussukat, joihin teen hirvien lisäksi niitä pikkukuvioita, jotka sattuvat kulloinkin mieleeni juolahtamaan. Siltä pohjalta pääsee hyvin tekemään hirvisukkia, hirvikaaviohan löytyy blogistani osoitteesta http://lankapirtin.blogspot.fi/2016/06/taas-hirvet-tormailevat.html

   Poista
 5. Ihan uskomaton määrä hyvää, lämpöä ja iloa monelle on valmistunut käsiesi kautta. Monet tuplalapsetkin ja mikä määrä itsekin olet tehnyt sytomyssyjä. Mukava tällainen kuvakavalkadi kaikista töistäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, jos kilpailtaisiin, niin taitaisit päihittää minut kaikessa muussa kuin tuplalapasissa. :D

   Poista
 6. Upea käsityövuosi! Porosukat ihan huiput!!
  Toissavuonna tartuin haasteesi ja vein TAYSiin tusinan sytomyssyja ja 17 syto-sukkaparia. Tänäkin vuonna koitin kantaa korteni kekoon - 10 sytomyssyä ja taisi sinne pussiin muutamat sukkasetkin päätyä. Kiitos, oli ilo osallistua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. satunNainen Paula, mahdatko tämnä vuonna osallistua ystishaasteeseen? Haaste on tulossa varmaan jo huomenna. :)

   Poista
  2. Sytomyssylankoja on vaeastossa, viime kesän lomareissulla hamstrasin... ;o)

   Poista
  3. No niinpä, näinhän minäkin ne. :)

   Poista
  4. Vai oliko ne jo valmiita myssyjä, jotka esittelit blogissasi?

   Poista
 7. Kyllä olet valtavan paljon saanut aikaan.Se tietää myös paljon iloisia saajia!- Onnellista ja neulerikasta alkanutta vuotta Sinulle,siunausta ja voimia kaikkeen tarvittavaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Famu, kiitos samoin sinulle kaikin puolin hyvää vuotta! :)

   Poista
 8. Aivan hurja määrä hienoja töitä! Hyvää käsityövuotta 2017!

  VastaaPoista
 9. Mä en vaan käsitä miten sä ehdit näin paljon tehdä? Ja sulla on aina niin nätit ja siistit työt. Hyväntekeväisyys on tässä blogissa huipussaan.
  Lämmin halaus ja oikein hyvää neulevuotta Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, minä olenkin sellainen "SUPERNAINEN", että ehdin mitä vaan!!! :D :D :D No en oikeesti sentään. :) Hyväntekeväisyys on todella lähellä sydäntäni ja teen sitä mielelläni. Vastahali sinulle! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.