Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 21. tammikuuta 2017

Kissamuhvi


Nyt on ns. monta rautaa tulessa, kun pitäis tehdä sytomyssyjä ja -sukkiakin ja muhvitalkootkin vaativat osansa. Mutta jospa jokaiseen jotain saisin tehtyä. Nyt on ainakin yksi muhvi valmis.


Pari päivää sitten valmistui  kissamuhvi, jossa neulottuun muhviosaan virkkailin erilaisia koristeita. 
Lankoina muhviosassa Novitan Balladi (100% villa) ja tummanharmaa Nalle sekä hiukan nimetöntä pörrölankaa. Kissan virkkasin Novitan Pop mohairista ja muut hypisteltävät lisukkeet nemettömistä jämälangoista. Langanmenekki yhteensä 199 g.

Minulla ei oikein tuo kissan tekeminen luonnista, tarkemmin sanottuna, en saa elukasta kissan näköistä. Jossain vaiheessa tuli jo ikävä Sudea, jolla on taito saada eläimistä esikuvaansa muistuttavia. Hienoista kehittymistä taidoissani sentään saattaa olla, kun mieheni tunnisti tämän kissaksi. Tai ainakin niin tulkitsin, kun kysyin "Mikä elukka tässä on?" ja sain vastaukseksi "Kissan nahkahan tuo on!. :D  Kun sain tämän valmiiksi, päätin, että on viimeinen kissamuhvini, seuraaviin teen joatin muuta hypisteltävää. Muhvin toisella puolella kylpee punainen talo auringonpaisteessa.Ikkunan alla kukkiva ruusupensas ja talon vieressä huojuva mänty eivät oikein näy kuvissa, mutta siellä ne ovat.Tällaiset "sisuskalut" löytyvät muhvin sisältä.

Tämä hypistelymuhvi menee kotikuntani muistisairaille  yhdessä Asukastuvan muiden muhvitalkooporukan tekemien muhvien kanssa.


Taas on viikonloppu, joten mukavaa viikonloppua kaikille!16 kommenttia:

 1. Todella kaunis Kissamuhvi ja miten mukavan tunnelman se tuokaan punaisen mökin Kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinisen sohvan emäntä, hyvää tunnelmaa hypistelijälle toivon minäkin. :)

   Poista
 2. Hienoja muhveja.. Mulla on vähän samat tunnelma eli on "monta rautaa tulessa" ja vielä en ole päässyt sytomyssyihin asti mutta ens viikolla teen sitten myssyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, hyvin ehdit vielä tehdä sytomyssyjäkin. :)

   Poista
 3. Kiva muhvi! Kaunis kliivia edellisessä postauksessa. Minullakin oli joskus ja se ulkoili kesäisin. Yhtenä syksynä se unohtui hallayöhön ja hyvin ei käynyt.
  Mekin Olohuoneessa mietittiin sytomyssyjen tekoa paikalliseenn sairaalaan Jyväskylään Sädesairaalaan.Ensi kerralla lankoja,mutta taidan näpertää omista uskomattomista varastoistani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, minun kliiviani ulkoili yhtenä kesänä, mutta pian tuli takaisin sisälle. Oli kai liian aurinkoinen paikka vaikka ei suorassa auringossa ollutkaan, alkoivat nimittäin lehdet ruskistua. Siitä asti on ollut sisällä vaan, mutta ehkä ensi kesänä voisin kokeilla taas ulkoilutusta.
   Olipa ilo lukea, että sielläkin aletaan tehdä sytomyssyjä! :) Onko vain pienen porukan juttu vai laajempi? Panenko sytomyssyily-sivulle?

   Poista
  2. Pienimuotoisesti toistaiseksi. Kun alkaa näyttää joltakin, niin kirjoittelen ja laitan kuvaa. Meitä eläkkelläolevia on siellä noin 10-16 kerrallaan. Teemme kaikenlaista, aikalailla Etiopian nuttuja ja pipoja ja sukkia Tansaniaan, kun meillä on tuttu lääkäri, joka käy siellä välillä työssä. Aina ei paljon mahdu matkalaukkuun.Hypistelymuhveja ollaan tehty läheiseen palvelutaloon ja sukkia. Myyjäsiet on joulun alla ja yhteisvastuu-myyjäiset keväällä. Siis kaikenlaista ja välillä teemme omille pienilletai isommille. Hyvin vapaamuotoista touhua keskustelun ja kahvittelun lomassa.

   Poista
  3. OK, kerro sitte, jos haluatte julkisuutta. :)

   Poista
 4. Todellista neuletaidetta. Ihanuus on tuo sinun muhvisi.
  Mukavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin mukavaa viikkoa sinulle, Enkuli! :)

   Poista
 5. Monenlaista kivaa olet saanut aikaan.Kivaa ja niin tarpeellista.Olet kyllä mahdottoman idearikas.

  VastaaPoista
 6. Minäkin haluan tuommoisen kissamuhvin, sitten kun semmoiselle tarvetta tulee =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, oiskohan siinä ideaa, että tekis itselle mieleisen muhvin odottamaan mahdollista tarvetta. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.