Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Terveisiä neuleillasta


Sytomyssyjen ja -sukkin Ystävänpäiväkeräyksemme on pyörähtänyt mukavasti käyntiin  ainakin täällä Oulun seudulla samoin ja Turun ympäristössä. Muista keräyspaikoista ei minulle ole havaintoja, mutta tiedän, että on muutamia paikkoja joissa kerätään aktiivisesti ympäri vuoden, esimerkiksi Helsingin seudulla.

Oulun Lankamaailmassa oli viime keskiviikkona neuleilta sytomyssyilyn merkeissä. Sitä voi mielestäni sanoa jo perinteiseksi, niin monenan vuonna siellä on tammikuun alussa kokoonnuttu näissä merkeissä. Ja liikehän toimii ympäri vuoden keräyspisteenämme. Tällä kertaa olikin melkoista säpinää, kun neuleiltaan osallistujia oli n. 25 ja mukana monen "konkarin" lisäksi useita aivan ensikertalaisia. Kiitos jokaiselle mukanaolosta! 

Oli niin touhukas ilta minulle, etten muistanut ottaa kuvaakaan todisteeksi. Nyt vaan odottelen millaisen myssysadon saan viedä OYS:aan ystävänpäivänä.Ei minun muuten nytkään tarvinnut tyhjin käsin lähteä kotiin, vaan sain monta pussillista myssyjä ja sukkia mukaani. Vakituiset myssyjentekijät olivat heti panneet myssyt puikoille luettuaan haasteeni. :)


Tässä mukana olleiden tuomia myssyjä ja sukkia. Siinä on 11 myssyä ja kahdet sukat.Tällainen sukkakasa (13 paria sukkia, osa lastenkokoja) oli naapurikuntamme Murron kylän käsityöpiiriläiset lähettäneet erään osallistujan mukana keräykseemme. 


Liikkeeseen toimitettuja sukkia oli 16 paria, niistäkin osa lasten sukkia.

Kiitos jokaisesta myssystä ja sukkaparista!


Pari mielenkiitoista uutuutta oli minulle myssyjen joukossa ja ne haluan esitellä kaikille muillekin.Ensinnä tämä perusmyssy, jossa on resorin jälkeen kudottu 9 o, 1 n ja kavennuksetkin tehty ihan tavanomaiseen tapaan kahdeksassa osiossa. Mutta sitten on nurjien silmukoiden päälle virkattu sopivan värisillä jämälangan pätkillä raidat. Kuvassa ei näy selvästi raitojen värit, mutta ne ovat keskenään eri värisiä. Mukavasti piristää yksinkertaista myssymallia. Tekijä tuumasi "Ainahan niitä jää sellaisia lyhyitä pätkiä, josita ei saa edes raitaa myssyyn". Näinhän se on ja tämäkin idea auttaa meitä hyödyntämään kaikki jämät. On muuten aivan sopivaa jatkoa parissa edellisessä postauksessni käytyyn jämälankakeskusteluun.Toisessa myssyssä on minulle uusi pintaneulekuvio. Olen ehkä nähnyt jossakin kuvassa mutta en varmaankaan ole tehnyt tällaista. Näyttää minusta tosi kivalta ja ajattelin itsekin opetella näitä tekemään. Tekijä lupasi lähettää minulle postitse mallineuleen ohjeen ja jos onnistun myssyn teossa, lupaan kirjoittaa ohjeen ja julkaista täällä Lankapirtissä.Hyvää alkavaa viikoa kaikille!

10 kommenttia:

 1. Oli siinä aikamonta myssyä, sukkia näperrelty, hienoa.
  Kiva malli tossa sinisessä pipossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuijankortteilua, toivotaan, että lisääkin tulee sekä myssyjä että sukkia. :)

   Poista
 2. En pääse iltatyöläisenä neuleiltoihin, mutta yritän ystävänpäivään mennessä saada jotain aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ingi, iltatyö kyllä rajoittaa neuleiltaan osallistumista, mutta ei onneksi käsityön tekoa. :)

   Poista
 3. Kasuniita myssyjä ja sukkia on tullut!

  VastaaPoista
 4. Mukavaa kuulla että innokkaita sytomyssyillijöitä on ollut paikalla ja sukkia myssyjä on jo kertynyt. Mulla on Satun syntympäiväsukat kesken ja ne pitää saada huomenna valmiiksi ja tiistaina postiin ja sitten ystvälleni olen luvannut tehdä talvimyssyn. Sitten aion alkaa minäkin sytomyssyilemään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, hyvin ehdit vielä mukaan, on melkein kuukausi aikaa. :)

   Poista
 5. Ihmiset ovat ahkeria,niin paljon kauniita myssyjä ja lämpimiä sukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intsu, niin on, ja ehtivät mukaan tähänkin, vaikka on niin monenlaista muuta keräystä tänä vuonna.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.