Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Joulukuun raportti


Vuosi vaihtui täällä rauhallisesti. Emme ole enää vuosiin järjestäneet emmekä osallistuneet mihinkään vastaanottajaisiin, vaan viettäneet illan kotosalla aivan pieni juhlallisuuksin. Niin nytkin. Ja tuntui, että ympäristökin oli rauhallisempi, ainakaan raketteja ei ammuttu niin paljon kuin monina muina vuosina.


Niin siis pääsi vuosi vaihtumaan ja on aika tehdä katsaus joulukuun käsitöihini ja lähiaikoina sitten koko vuoden töihin. Jotain jäi kesken eilen, vaikka luulin saavani valmiiksi. Ne siis valmistuttuaan aloittavat alkaneen vuoden saldon laskennan.Neljät lapaset, joista kolmet tuplalapasia, valmistuivat seuraavasti
5.12. tuplalapaset kiekurakuviolla S-koko, Maijaa 95 g
6.12. Lapaset S-kokoa HjerteGarnin Extrafine merinoa 75 g
9.12. tuplalapaset pöllökuviolla koko M, Maijaa 105 g
25.12. tuplalapaset tähtikuviolla kokoa S, Maijaa 90 g.
Sukkia yhdet aikuisille ja loput vauvasukkia
1.12 -20.12. vauvasukkia 5 paria, Maijaa, nallea ja nimetöntä lankaa 165 g 
23.12. kirjoneulesukat "joulukalenteri" koko 39, 7veikkaa 205 g.

Taas oli siis kuukausi, jolloin Lankapirtissä valmistui vain aika vähän käsitöitä. Ja langankulutuskin oli sen mukainen, yhteensä 735 g.  Lankaa hankin lisää 950 g, siis reilusti enemmän kuluttamaani määrää, mutta niille kaikille on suunnitelmia. Ja osa niistä on jo muuttunut lapasiksi ja sukiksi, joita näet yllä. Pienen laskutoimituksen jälkeen koko vuoden langankulutukseni on 6720 g.


Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

8 kommenttia:

 1. Hienoja töitä ooot tehnyt, etenkin nuo pöllölapaset :) Itekin tein taimitarhan joulukalenterisukat ja nyt odotan ystävänpäiväsukkien teon alkamista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johku, minäkin odotan niitä ystävänpäiväsukkia, vaikka sytomyssyjä pitäisi silloin väsätä. Mutta jospa ehtis tekemään molempia. :)

   Poista
 2. Ei aina tarvii niin paljon valmistua.
  Mulle oli jäänyt mieleen, että oot tehnyt vahvistettua neuletta sukan pohjaan. Nyt etsin ja löysin sen mitä muistelin (Kontiot) ja siellä se luki yhdellä rivillä: tein lyhennettyjä kerroksia . . .jne. Se oli just se tärkeä vihje mikä oli mieleeni jäänyt. Neuloin ystävättärelle päkiävahvistetut sukat ja kuinkas ollakaan niin Matleenan vihje oli tosi tärkeä. Todellakin vahvistettu osuus yritti jäädä lyhyemmäksi kuin päälipuoli mutta lyhennetyillä kerroksilla se sitten tasaantui. KIITOS tästä vinkistä. Nyt kun ekat on tehty ja kun saan nähdä ne oikeissa jaloissa niin voin sitten omaa malliani parantaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, etpä arvaa, kuinka viestisi ilahdutti minua! :) :) :) Aivan sykähdyttää, että voi itsekin olla muille apuna jossain käsityössä. kun minäkin olen niin paljon saanut apua ja suoranaisia neuvojakin muilta bloggaajilta. :)

   Poista
 3. Kauniita töitä olet tehnyt. Minä en oikein harrasta tuota kuvioneuletta, ovat niin vaikeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuijankortteilua, aluksi sekin on vaikeaa kuten moni muukin asia, mutta harjoittelemalla oppii. :)

   Poista
 4. Hyviä ja kauniita käsiöitä ja kaunista ja onnellista uutta juhlavuotta. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.