Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 31. tammikuuta 2017

Uusi lankatuttavuus


Ruokaostoksille mennessä minulla tulee useinkin kurkattua marketin lankahyllyt, vaikka harvoin sieltä mitään lähtee mukaan, onneksi. Joskus kuitenkin heräteostoksiakin tulee tehtyä. Niin kävi kerran syksyllä, kun näin  Schachenmayr Regia raitalankaa, jossa värit miellyttivät värisilmääni ja vyötteen kuvassa raidoittuminen oli selkeää. Niinpä kerä sitä mukaan kokeiltavaksi. Sitten kävi niin, että monet muut langat rynnivät edelle ja kerä yhä odotti puikoille pääsyä. Taas kerran kävin ruokakaupassa ja huomasin kyseisen langan olevan 50% alessa ja taas lankaa lähti mukaani, nyt kaksi kerää. Lopulta kerien odotus palkittiin ja ensimmäinen niistä pääsi puikoilleni lopputuloksen voin esitellä nyt.


Perussukat koko 39, ihan omaan tapaani tehdyt: varrensuu resoria 2o,2n, varsi ja jalkapöydän päällysosa resoria 3 o,1n ja kärjessä sädekavennus. Tiimalasikantapää, mikä minusta sopii  raitalankasukkiin paremmin kuin vahvistettu kantapää.
Lanka Schachenmayr Regia 6-säikeinen sukkalanka, menekki 91 g
Silmukoita  työssä 56, puikot 3 mm.
Tässä sivukuva molemmista sukista. Halusin sukkiin vihreänsävyisen aloituksen. Eka sukka loppui leveään oranssiin raitaan, mutta toisesta kerästä löysin sopivan vihreän alun, jote se kerä käyttöön. Aika lähelle toisiaan sattuivat raidoitukset, vaikka eivät symmetsriset olekaan. Enkä siihen pyrkinytkään.

Tämä oli muistaakseni ensi tuttavuus tämän vahvemman Regian kanssa, ohuempi 4-säikeinen on kyllä ollut käytössä. Miellyttävän tuntuinen lanka ja helppo kutoa, kierteisyyskin sopiva. Langan ovat suunnitelleet viime vuosina hyvin tunnetuiksi tulleet norjalaiset Arne&Carlos. Vaikka on tunnetut suunnittelijat, niin enpä taida jatkossa ainakaan näitä värejä ostaa lisää, sillä lopputulos on mielestäni liian sekava ainakin tällä silmukkamäärällä. Haluaisin tähän enemmän rauhallisuutta, mitä toisi useammat yksiväriset lankaosouudet. Nythän niistä lähes kaikki ovat ainakin kaksivärisiä.

10 kommenttia:

 1. Olen tainnut käyttää ohuempaa Regiaa, myös Arne&Carlos -lankaa, ja siinä menivät raidat aivan ok. Tätä paksumpaa en ole kokeillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, minulla on sitä ohuempaa pari kerää, sen suunnittelijan nimestä en saa selvää, mutta siinä on selkeitä yksivärisiä osuuksia (tosin monia värejä), joten vois miellytää minua enemmän. Mutta enpä minä itselle näitä sukkia tehnyt, joten ehkä joku tykkää näistäkin. :)

   Poista
 2. Minun silmääni näyttävät kyllä symmetrisiltä. Oranssi raita näyttää kivalta niden sinisävyjen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, värien epäsymmetrisyys ei minua haittaa, vaan tuo värien rauhattomuus, siis liki kaikki ovat kirjavia.

   Poista
 3. Aika villi väritys, mutta vaihteeksi kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suvituulia, kiva kuulla, että väritys on jonkun mieleen. :)

   Poista
 4. Olen tehnyt tästä samasta ohuemmasta langasta sukat. Tuli oikein kauniit ja harmoniset sukat. Mutta. Eivät ole kestäneet käytössä! Päkiän kohdalta menivät nopesti aivan hiutti :( kyllä harmittaa! Missä kaupassa tätä paksumpaa oli myynnissä, ei ole kohdalle sattunut.

  Saara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saara, voi mikä harmi, kun mieleiset sukat kuluvat äkkiä. :( Tätä 6-säikeistä Regiaa olen nähnyt Zeppelinin ja Limingantullin Prismoissa, joten saattaapa löytyä muistakin Prismoista.

   Poista
 5. Kiitos ostopaikkavinkistä Matleena! Pitääpä käydä vilkaisemassa. Kivat sukat olet paksummasta kutonut �� ei kannata lannistua, vaikka turha työ harmittaakin, vaan kokeilla uudestaan. Paremmalla tuurilla. Onhan niitä maanantaikeriä varmasti monella valmistajalla aina seassa. Ja voisi opetella myös parsimaan....

  Saara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydät haluamaasi lankaa, Saara. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.