Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 21. lokakuuta 2017

Ja taas myssyjä


Kerronpa jatkotarinan edelliseen postaukseen. Siinähän esittelin sytomyssyn ja kerroin, että torkkupeiton teko ei nyt oikein innosta. Ihan hyvään vaiheeseen sen kakkosenkin olen saanut, enää puuttuu vain reunoihin tuleva virkkausosuus, mutta ei kun ei. Tuossa se tuolin päällä myttyrällä odottaa jatkoa. Mutta vielä ei ollut sen aikaa.


Niinpä päätin tehdä toisenkin sytomyssyn, kun minun käteni eivät kerta kaikkiaan osaa olla mitään tekemättä.  Lankaakin siitä edellisestä jäi sopivasti.

Syntyi taas n. 58 cm:een päähän perusmyssy, jossa aina oikein aloitus ja joka 9. kerroksen jälkeen nurja kerros sileää neulosta elävöittämässä
Lanka turkoosi-violetti  Puro Batik, jonka menekki oli 53 g
Silmukoita aloituksessa 92 ja sen jälkeen 104
Puikot 3.5 ja 4 mm.

Minulla oli kaksi kerää tuota Puro Batikia ja toiveikkaana ajattelin, että saan molemmat myssyt yhdestä kerästä. Niin ei kuitenkaan käynyt, vaan jouduin aloittamaan toisenkin kerä tämän kavennusvaiheessa. 

Lankoja päätellessä ajattelin, että taitaa olla jo aika käyttää kyseinen lanka loppuun, eihän sitä ole enää edes moneen vuoteen valmistettukaan. Ja kun lankaa oli jäljellä reilusti yhteen myssyyn mutta ei riittävästi kahteen, niin ajattelin tehdä pitkän, löysän myssyn.
Kaivoin esille Bravomyssyn ohjeen ja sitä mukaillen syntyi tämä n. 60 cm:een päähän sopiva ja 24 cm korkea myssy
Lanka sama Puro Batik kuin edellä, sen menekki 72 g
Silmukoita aloituksessa 100 ja sen jälkeen 114
puikot  3.5 ja 4 mm.


Ja taas jäi lankaa, nyt vain pieni keränen, olikohan 19 g. Tässä vaiheessa päätin tehdä tarkistuskäynnin sytomyssylankojen laatikolleni, jos siellä vaikka olisi vielä hiukan lisää tätä lankaa. No olihan sitä, mutta eri väriä, hempeää sinivalkovihreää. Hiukan vajaa kerä. Käyttäähän sekin pitää pois, joten myssy puikoille.Perusmyssy samalla mallilla mutta hiukan isompaan päähän kuin ensimmäinen myssy
Lanka Puro Batik, jonka menekki 60 g
Silmukoita aina oikein -aloituksessa 100 ja silesässä neuleessa 112, nurjat raidat taas joka 9. kerroksen jälkeen
Puikot  3.5 ja 4 mm

Nyt minulla oli kaksi pientä kerää molempia värejä, tuota valkopohjaista hiukan enemmän kuin tummenmpaa väriä. Jospa ne yhdessä riittäisivät aikuisen pieneen myssyyn.Raitamyssy n. 56 cm:een päähän, aloituksen aina oikein osuus ja kavennusosat vaalealla langalla, raitaosuudessa kahden kerroksen raitoja vuoroin kummallakin värillä
Langat kahta Puro Batik -lankaa, joiden menekki yhteensä 44 g
Silmukoita aloituksessa 86 ja sen jälkeen 92
Puikot  3.5 ja 4 mm. 

Turkoosi-violetti lanka loppui ensimmäisen kavennuskerroksen jälkeen, jäi sopiva pätkä päättelyä varten. Vaaleasävyistä jäi niin vähän, että pari kerrosta korkeampaan myssyn olisi mennyt kaikki. Mietinkin, jos purkaisin kavennusosan ja lisäisin korkeutta, mutta enpä kuitenkaan alkanut siihen hommaan. Tytärkin tarkisti oman varastonsa, mutta sieltä löytyi vain tummaa punaisen sävyistä vajaa puoli kerää. Saiskohan siitä pienen myssyn?  Jää nähtäväksi. :)Tässä vielä nämä tänään esitellyt ja Elli-myssy, josta koko tarina sai alkunsa.


Hyvää sunnuntaita ja alkavaa lokakuun viimeistä viikkoa!

8 kommenttia:

 1. Ihania myssyjä. Teet hyvää työtä <3 Mukavaa sunnnuntaita Sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kauniita myssyjä monta, Nyt se aukesi myssyboomi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, niin se aukesi! :D On se jännä, kun tekee yhden jotain sorttia, niin pitää sitten tehdä samaa laatua lisääkin hiukan vaan erilaisena.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.