Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 7. lokakuuta 2017

Kirjoneulesukat miehelle


Lokakuu on alkanut melko lämpöisenä, tavanomaisena sanoi joku TV:ssa. Ja tavanomaisia ovat nämä minun käsityönikin. Siis sukkia.


Kirjoneulesukat koko 43, varsi 21 cm korkea kantalapun yläreunasta mitattuna
Viininpunainen ja sininen Isoveli-lanka, joiden menekki yhteensä 191 g
Silmukoita varressa 56 (resorissa 52), terässä 49 ja 5 mm:n puikoilla mentiin


 Kuvioon otin mallia eräistä näkemistäni sukista ja pähkäilin itse tällaiseksi.
Langat näihin sukkiin ovat oikeastaan jämälankoja. Ostin jokin aika sitten lankaa näihin tilaussukkiin niin reilusti, että tiesín sitä jäävän ylikin. Silloin jo suunnittelin tekeväni langasta myös veljelleni sukat. Hänellä on kovin palelevat jalat ja hän on tykännyt aiemmin Isoveli-langasta tekemistäni sukistaan. Lankaa jäi muuten vieläkin vajaa 100 g ja sille nyt mietin käyttöä. Poishan se joutaisi käyttää.


Niin se on lokakuun eka viikkokin hurahtanut pääasiassa harmaina päivinä. Noo, myönnän, on aurinkokin tainnut näyttäytyä meille pikaisesti pari kolme kertaa. Tänä aamuna olin syksyn alhaisin lukema +2.8 astetta, ei siis ole vielä halla nipistellyt täällä kasveja.


Ja makoisia omenoita puussamme on riittänyt herkutteluun ja pariin piirakkaankin.Hyvää viikonloppua ja lokakuun jatkoa!
2 kommenttia:

 1. Mullakin on vanhoja Isoveli-lankoja jemmassa. Voisi tehdä paksut lämpimät sukat talveksi paleviin varpaisiin. On niitä muitakin varmaan kuin veljesi. :)

  Ihanan näköisiä omppuja! Vaikkakin juuri eilen kirjoittelin lapsille, että alkaa korvistakin tulla omenoita näin viimeisten omenien ollessa puussa.Ajattelin kyllä juuri keittää kahvit ja ottaa palan omenapiirakkaa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, sitten vaan Isoveli-langat esille ja puikoille! :) Niistä valmistuukin nopsaan sukat.

   Minä olen sellainen omenafani, että syön päivittäin omenia ympäri vuoden. Kotimaisia niin kauan kuin niitä on tarjolla ja sitten ulkolaisia. <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.