Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 14. lokakuuta 2017

Kässäpiirissä


Kotikuntani Asukastuvalla toimii kaksi käsityöryhmää. Ensimmäiseksi aloitti jo vuosia sitten tiistaiaamupäivän ryhmä. joka kokoontuu joka viikko. Sen ryhmäläiset ovat ahkerasti osallistuneet moniin hyvätekeväisyys juttuihin, mm. sytomyssyjen tekoon. Toinen ryhmä aloitti liki vuosi sitten ja se kokoontuu parin viikon välein perjantaisin (parittomina). Ryhmien toiminta on osittain samanlaista ja osallistujia riittää molempiin. Ahkerimmat käyvät molemmissa tyhmissä.

Tuossa jälkimmäisessä ryhmässä toimin jonkinlaisena vetäjänä. Ensimmäinen tavoitteemme oli tehdä hypistelymuhvit kaikille kotikuntamme hoitolaitosten muistisairaille. Kun muhvit luovutettiin, päätti ryhmä jatkaa tekemällä sytomyssyjä ja juhlavuoden vauvoille sukkia. Ja nyt ryhmäläiset halusivat oppia tekemään tuplalapasia.Eilen meillä oli toinen tapaaminen lapasten merkeissä ja tällainen näyttö kerättiin ryhmän ahkeroinnista. Osa oli ahkeroinut jo kotona lapaset valmiiksi ohjeeni mukaan, mutta osalla oli työ vielä alkutekijöissään. Hienoja lapasia, eikö! On ilo neuvoa näin innokkaita "oppilaita". 

Vaikka suurin osa tekee nyt lapasia, niin ryhmässä jokainen voi tehdä ihan millaista käsityötä haluaa. Tai olla vain seurana. Nytkin sain neuvoa erälle tulevalle mummolle, miten vauvan sukkiiin tehdään kantapää (kuvassa valkoinen neule vasemmassa reunassa). Hän ei ole ennen tehnyt sukkia, mutta nyt tuleva ensimmäinen lapsenlapsi sai hänet opettelemaan sukan tekoa.

Seuraavaksi aiomme ryhtyä tekemään vauvapipoja OYS:aan. Ja muutama on ilmoittanut haluavansa tehdä torkkupeiton dominotekniikalla. Näistä puuhista kerron täälläkin jossain vaiheessa.8 kommenttia:

 1. Yhdessä on mukava puuhastella :) Hienoja töitä olette tehneet! Mukavaa viikonlopun jatkoa Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatiaiskanasen Elämää, niin on. Ja kivaa on sekin, että voi opettaa toisille uusia asioita ja nähdä tuloksen. :)

   Poista
 2. Hinoja lapasia! Oot tosi hyvä ope. Aika hauskaa, että lapsenlapsien saaminen saa monet "ei-käsityöihmisetkin" tarttumaan puikkoihin. Oon monesti naureskellut, että kun tulee tieto uudesta vauvasta, niin lankakaupan täti saa tiedon ensimmäisten joukossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, no hyvyydestäni en tiedä, mutta mukavaa on jakaa osaamistaan toisille ja nähdä tuloksen.
   On sinulla ihana ammatti tuoltakin kantilta katsottuna. :)

   Poista
 3. Oot niin monipuolinen ja taitava käsityläinen niin mukava kun sulla on mahdollisuus opettaa taitojasi muillekin. Samaan mieltä Susun kanssa että oot varmaan hyvä ope. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Seijasisko, kauniista sanoistasi! :) Ihan hämillinen olen moisista kehuista. :)

   Poista
 4. Voi että noita tuplalapasia kun on hienoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, huomasit kai, että ne ovat muiden tekemiä, vain malli on peräisin minulta. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.