Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 16. lokakuuta 2017

Messuilla kävin minäkin


Oulussa oli Kädentaitomessut kuluneena viikonloppuna ja sinnepä minunkin piti rientää kuten jo niin monena vuonna aiemminkin. Tampereenkin messuilla olen muutaman kerran käynyt, viimeksi tosin useita vuosia sitten. Tampereen messut ovat paljon suuremmat kuin Oulun, mutta kyllä täälläkin on nähtävää ja tutkittavaa.


 Käyntini järjestin taas sunnuntaiaamuksi heti ovien avauduttua klo 10, koska kokemukseni mukaan silloin on jonkin verran vähemmän väkeä kuin lauantaina. Näin on enemmän tilaa ja rauhaa kuljeskella ja katsella esittelyssä olevia. Mutta ei nytkään tarvinnut yksin olla ja usein joutui jonottamaan nähdäkseen jotain mielenkiintoista. Tapani mukaan aloitin Böökin myyntipisteestä, jossa kävin moikkaamassa äitiä ja tytärtä, jotka uskollisesti käyvät Oulun messuilla. Sen jälkeen kiersin systemaattisesti messualueen kahteen kertaan, että varmasti huomaisin kaikki mielenkiintoiset asiat.  Monia kauniita ja ihania asioita näin, mutta eipä siellä juuri uutta ollut enkä ostanut muuta kuin yhden puseron itselleni. En edes yhden yhtä lankakerää. Pari tuttavaa tapasin kierrokseni aikana ja vaihdettiin muutama sananen siinä.Puolen päivän tienoilla olin mielestäni nähnyt riittävästi ja huonosti nukutun yön takia alkoi jo kävelykin väsyttää, joten mentiin äiti-Böökin kanssa yläkertaan kahville ja vaihtamaan kuulumisia. Kahvihetkestä messujen yhteydessä on muodostunut meille tapa, jota molemmat kaipaamme. Kiitos Aila-Riitta taas mukavasta tuokiosta! Ensi vuotta jo odotellaan. 

Että tällainenkin voi messureissu olla. Ei minulla mitään erityisiä odotuksia ollut enkä koe pettyneeni, mutta jotenkin tuli tunne, että nämä on nähty.13 kommenttia:

 1. Ihana tuo teidän kahvittelu-hetki traditio ❤ Joskus messuista tosiaan jää olo, että eikö mitään uutta?! mukavaa uutta viikkoa Sinulle ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatiaiskanan Elämää, tuota kahvitteluhetkeä odotamme koko vuoden. :)

   Poista
 2. Sama tunne mulla. Minusta olis kivempi jos ei oli noita hyvinvointimessuja samaan aikaan.. olisi enemmän tilaa käsityömessuille vai onko niin että kauppiaita ei ole tulossa enempää. olen käynyt Tampereella monena vuonna ja ne messiut oikeasti ihan mahtava tapashtuma.. siellä on niin paljon kaikenlasita työnaytöstä ym. ym. ajan hermolla siellään ollaan... voin kuvitella tänä vuonna siellä on mm. kirjoneulesukat esillä.. sehän on suosittua nykyisn ja aivan varmasti Suomi 100-teema on esillä .. . Ongelma on siellä että ei tahdo päivä riittää.. Oulun messut kiersi tänä vuonna helposti kahdessa tunnissa. Tänä vuonna joudun jättämään Tampereen väliin mutta ens vuonna taidan jättää Oulu messut väliin. Minunkin messuraportti löytyy jo blogistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, minäkään en kykllä kaipaisi niitä hyvinvointimessuja ollenkaan. Enkä oikeastaan sillä puolella juurikaan käy, kun ovat onneksi siellä toisessa päässä.
   Tampereella kannattaa varatakin kaksi päivää messuiluun, siellä pääseekin edullisesti nykyään, kun on käytössä kahden päivän liput. Tais muuten olla tänä vuonna Oulussakin kahden päivän lippuja.

   Poista
  2. Parin päivän lippu Tampereen lippu vois olla kyllä ihan mukava juttu. Saisin siellä kyllä helposti pari päivää kulumaan. Tampereelle tullaan joka puolelta Suomea .. siellä on koko Suomi edustetttuna. . Böökitkin olivat tänä vuonna menossa sinne ja olen nähnyt paljon pohjoisen yrittäjiä. Kauppahallin Vassuskain on ollut joka kerta siellä mutten en muista nähneeni heitä Oulun messuilla. Etelästä eivat vain halua ikävä kyllä tulla Ouluun asti. :(

   Poista
 3. Mullakin on se tapa että kierrän messualueen moneen kertaan, kun aina jää näkemäti jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuijankortteilua, se onkin hyväksi havaittu tapa. :)

   Poista
 4. Kiitos postauksesta. Itse odotan Tamperetta, mutta ollaan siskojen kanssa pohdittu joskus että jos tultaisiinkiin Ouluun vaihteeksi. Tämän perusteella ei ehkä järkevintä, mutta josko keväällä sitten Jyväksylään tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suvituulian käsityöpaja, en oikeastaan moiti Oulun messuja, mutta pakko on myöntää, että huomattavasti suppeampaa on kuin Tampereella. Sinne minäkin suuntaisin, jos en olisi tullut iän myötä niin laiskaksi kulkemaan.

   Poista
 5. Voi, kun pääsisikin messuille tuli heti viimevuoden Tamperereissu mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niina Risulainen, varsinkin nuo Tampereen messut ovat mahtavat. :)

   Poista
 6. Minullakin jäi messut väliin, samoin kuin viime vuonna.
  Mutta ehkäpä en menettänyt mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, et varmaankaan menettänyt mitään, ei siellä juuri uutta ja ainakaan erilaista ollut. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.