Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 24. lokakuuta 2017

Vauvapipoja OYS:aan


Oulussa on polkaistu käyntiin pipojen keräys OYS:ssa syntyvlle vauvoille. Haaste on annettu FB:ssa, johon on perustettu ryhmä Vauvapipot Oulu OYS. Alla suurella fontilla suora lainaus ryhmän kuvauksesta.

"Tehdään yhdessä vastasyntyneille vauvoille pipoja Oulun synnärille OYS:iin. Pipon voi tehdä kutomalla, virkkaamalla tai ompelemalla. Materiaalin pitää kestää 60 asteen pesua."

Ryhmän ylläpito on ilmoittanut vauvan päänympäryksen olevan 33-37 cm ja myssyn sopiva korkeus n. 15 cm.


Siis on valinnan varaa, millaisen pipon haluaa tehdä. Ja keräyspaikkojakin on useita, mm. kotikuntani Kempeleen Asukastupa, jonka käsityöryhmäläisistä monet oavt aikoneet osallistua tähän. Pipoja voi toimittaa keräyspaikkoihin helmikuun loppuun saakka. Kaikkia keräyspaikkoja en luettele tässä, mutta halukkaille kerron osoitteita, jos nakkaat minulle s-postilla kysymyksen.  Osoitteenihan löytyy tuosta oikealta esittelyn lopusta.Tässä ensimmäinen  tähän keräykseen tekemäni vauvapipo. Ylösalaisin olevan lasikannun päälle sen asettelin, että sain nuo korvia markkeeraavat kulmat näyttämään vähän siltä, miltä näyttänevät vauvan päässä.
Vauvan myssy ympärys 35 cm,  korkeus 15 cm
Lanka Puro Batik ja sen menekki 29 g
Puikot 3 ja 4 mm, silmukoita aina oikein -aloituksessa 56 ja  sen jälkeen 68.

Pyörönä kudoin ja lopuksi tein kolmen puikon päättelyn ja se oli siinä. Helppo homma ja ainakin itse tykkään myssyn mallista ja sen väreistä.


4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.