Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 1. heinäkuuta 2010

Jussin jälkeen



Se muuten alkoi jo heinäkuu! Kesä siis hupenee hyvää vauhtia. Muutamia kauniita ja lämpimiä kesäpäiviä on onneksi ollut, viimeksi tänään aamupäivän. Iltapäivällä sitten tulikin ukonilma rankkasateineen ja sää viileni. Nyt taas paistaa ihanasti eikä pilvenhattaraakaan näy. Olin iltapäivällä menossa Ouluun juuri, kun se ukonilma alkoi. Oli tarkoitus mennä lankakauppaankin, mutta suosiolla jätin sen käynnin väliin. Hoidin vain pakollisen ruokakaupassa käynnin ja ajelin kotiin. Mutta huivilankaa pitää saada, joten uusi yritys tehdään lähipäivinä lankakauppaan.


Juhannus vietettiin mökillä Kainuussa ystäväni Marleenan ja hänen miehensä kanssa. Jo pitkään olimme suunnitelleet heidän käyntiään siellä. Milloin mistäkin syystä se siirtyi aina tuonnemmaksi, mutta nyt se vihdoinkin toteutui.

Juhannuksen sää oli mukava, varsinkin aatto oli lämmin. Me naiset istuttiin pihalla neuleiden kanssa aurinkoa ottaen ja miehet touhusivat omia juttujaan. Siinä sivussa lämmitettiin savusaunakin (kuva edellisessä postauksessa), mihin hommaan Marleenakin sai tuntumaa. Siitä voit lukea ja katsoa kuvia täältä. Ja makoisat, lempeät löylyt taas saatiin pehmeän uuden vastan säestyksellä.


Tässä jo istumme saunan jälkeen mökin portailla juhannuskoivuje katveessa. Pian siitä kuitenkin lähdimme juhannustansseihin Naapurinvaaran huvikeskukseen. Puolen yön jälkeen mökille palatessamme saimme ihailla upeaa auringonlaskua (vai -nousukohan se jo oli), Marleenan blogissa on kuva siitäkin.




Juhannuspäivänä teimme pienen retken Hepokönkään maisemissa. Meiltä on vain muutamien kilometrien matka sinne. Siellä olikin harvinaisen paljon kävijöitä, parkkipaikkakin kävi pieneksi. Tavallisesti siellä on vain muutama auto kerrallaan. Kaunis juhannussää siis houkutteli muitakin ihailemaan tätä upeaa putousta...


... ja jylhän auniita metsäpolkuja Heinijoen varressa.


Ja mitäs tuumaat tällaisista ihanan pehmeän sammaleen peittämistä kivistä. Minusta ne näyttävät aivan peikkometsän maisemilta.

Jos kiinnostuit Hepokönkäästä, niin löydät täältä Seppo Tolosen upeita kuvia Hepokönkäästä.

Ja illalla sitten taas tanssittiin, nyt naapurikylässä Pahkapirtillä. Seuraavana päivänä olikin Marleenan synttärit, taisi täyttää 25+vuotta. Synttärikahvit juotiin iltapäivällä kakun kera, vaikkakin vain Lidlistä ostetun. Sen jälkeen vieraamme lähtivät huristelemaan kohden Oulua ja muita touhuja ja juhannuksemme oli ohi.


Alkuviikon vielä olimme mökillä ja eilen illalla palasimme kotiin. Arvatkaapas, onko pyykkikone taas "laulanut"! On se kumma, miten sitä ehtii viikossa kertyä pyykkiä aikuisilla ihmisillä! Sen kyllä ymmärtää, että pienet lapset sotkevat, mutta että aikuisetkin. No onneksi on nykyajan koneet käytössä eikä pyykki ole mikään ongelma. Itse asiassa pyykin pesu on minusta niitä mukavimpia kotiaskareita.

Lopuksi vielä kuvapläjäys luonnonkukista mökin pihalta. Ei siellä muuten muita kukkia kasvakaan kuin luonnonkukkia. Näitä minä jaksan ihailla, kiertelen tuon tuostakin katselemassa. Ovat ne niin kauniita.


Onkohan tämä talvikki? Tätä emme muista ennen nähneemme pihapiirissämme, mutta nyt niitä oli jonkunlainen läimäre. Olisikohan uusi tulokas!



Ei vielä avannut nuppujaan, vaikka kovin sitä odotin.




Vanhat tutu metsäkurjenpolvet ja niittyleinikit sulassa sovussa ja



puna-ailakit siinä sivustalla. Näitä ihanuuksia meillä riittää niin oman mökin pellolla kuin naapurin puolella isoilla pelloilla.




Maariankämmekätkin avautuivat juhannuksen aikaan. Näitä kasvaa ja kukkii vuosi vuodelta enempi ja enempi ja ihan mökin pihalla.


Sain minä jotain käsitöitäkin tehtyä ihan valmiiksikin asti, mutta niiden kuvaaminen jäi täällä kotona tehtäväksi. Kunhan saan ne höyrytettyä, niin nappaan muutaman kuvan ja tuon sitten tänne näytille.

Lämmintä kesäistä heinäkuuta kaikille ja hyvää lomaa lomalaisille!



13 kommenttia:

  1. Tervetuloa kotiin. Ihanaa kesän ja Juhannuksen viettoa. Suomen kesä on kaunis.

    Tänään ukkoseteli mutta sääsennuste lupaakin lähipäiviksi hyvää. Aion minäkin vaihtaa uimahallissa käynnit Valkiais- ja/tai Lämsanjärvelle.

    Mukavia kesäpäiviä!

    VastaaPoista
  2. Onpa hieno putous! Ja kauniita kuvia muutenkin.

    VastaaPoista
  3. Kauniita ne on luonnonkukatkin!

    Minä olin päivällä asioilla vauvan ja yhden pojan kanssa, ja juuri päästiin autoon, kun alkoi se kamala sade/raekuuro ja ukkonen ja salamointi. Se oli ihan hauskaa auton turvasta.. ;oD

    VastaaPoista
  4. Ekat ikkunat on kuin onkin pesty - keittiöstä aloitin! =)
    Kauniita kuvia sinulal!

    VastaaPoista
  5. Teillä tuo luonto on niin kaunista ja ihania luonnonkukkia! Meillä ei sitten ukkostanut eikä satanut, pilveili kylläkin ;-))

    VastaaPoista
  6. No jopas jotakin! Olinpa minäkin Naapurivaarassa, mutta vain viikkoa ennen juhannusta tyttären tyttären rippijuhlissa. Savusaunassakin tuli oltua. Tuttu paikka kun olemme siellä leirintäalueella viettäneet kymmenenä vuotena lomaa silloin Arvin aikaan 80-luvulla.

    VastaaPoista
  7. Kiva tavata taas näin bloginkin välityksellä! Tervetuloa kotikonnuille.
    Meilläkin ukkosti ja satoi iltapäivällä.
    Kiitos vielä mukavan mukavasta juhannuksesta.

    VastaaPoista
  8. Kylläpäs teillä oli mukava juhannus.

    VastaaPoista
  9. Teillä olikin oikein mukava juhannus! Ollaan joskus talvella yövytty Naapurivaaran lomakeskuksessa.

    VastaaPoista
  10. Oi, tätä kesän ihanuutta!

    Pyykistä...
    Meitä on kaksi aikuista ja pyykkiä tulee siihen malliin, että aina sanonkin naapurin vanhanpojan tuovan omat pyykkinsä salaa meijän likapyykkikoriin.

    VastaaPoista
  11. Ihania kesäkuvia :) Upealta näyttää tuo putous. Savusaunassa käymistä ehdinkin jo kadehtia Marleenan blogissa. Lapsena kun olen itse käynyt viimeksi.

    VastaaPoista
  12. Seijasisko: Luonnonvesissä uimisessa on minusta erityistä hohtoa verrattuna halliuimiseen. Varsinkin kesällä se on ihanaa. :)

    Sari: Minustakin tuo putous on aika upea! :)

    Pirjo-Riitta: Olisipa se ollut ikävää, jos vauva olisi kastunut. Ukkosella onkin turvallista olla autossa. :)

    Hepsi: Hienoa! Keittiössä onkin mukavaa, kun on puhtaat ikkunat! :)

    Heleena: Joo luonnon kukat ovat kauniita! :)

    Lilli: No sinullehan onkin sitten tuttua seutua Naapurinvaara ympäristöineen! Upeat maisemat siellä onkin! :)

    Marleena: :)

    Sude: Niin oli! ;)

    Marjut: Sinäkin siis tiedät Naapurinvaaran upeat maisemat. Tuo huvikeskus on kaiken kukkuraksi siellä korkealla vaaran päällä, ettei peräti huipulla. :)

    Päivikki: Ai teillä on sellainen naapuri, että tuo pyykkinsä teille! ;DD Ehkä nuo meidänkin naapurit tekevät niin! ;DDD

    VastaaPoista
  13. Tess: Putous on minustakin upea ja savusauna ihana! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.