Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 27. joulukuuta 2011

Hiukan tarinaa joulustani

Vuosi on lopuillaan ja useille suomalaisille vuoden suurin juhla joulu on jo juhlittu.  No tietenkin nyt joku sanoo, että joulu kestää loppiaiseen saakka. Niinhän se tietenkin kestääkin, mutta se varsinainen joulu on minusta taas kerran takana päin.  Meidän joulumme sujui odotetusti rauhallisena ja perinteisenä perhejouluna. Pääosan siitä vietimme kolmisin (mies, tytär ja minä), kun poikamme on ulkomailla eikä siksi tullut meitä ilahduttamaan. 


 Lunta on tänä vuonna vähän tavanomaiseen määrään verrattuna, mutta maa sentään valkoisena. Mieheni muuten kävi joulupäivänä ensi kerran hiihtämässä näillä lumilla.  Kuvassa näkymä työhuoneen ikkunasta. 


 Aattona päivällä saimme taas naapurin pojan Miskan (7v) vieraaksemme. Hänhän on meidän vakivieraamme, joka piipahtaa tuon tuostakin meitä ilahduttamaan.  Nyt hän toi meille jokaiselle pienet paketit.  Ihmisetkin voivat laittaa toisilleen joululahjoja ja auttaa niin joulupukkia.  Niin on Miska meitä opettanut.


Teimme myös löydön: kuusen alle oli tonttu käynyt vaivihkaa nakkaamassa yhden paketin ja sitä tarkasteltaessa huomattiin siinä lukevan "Hyvää joulua Miskalle".  Silmät pyöreinä pieni mies ihmetteli  "Onko tonttu käynyt jo täällä?"  Mutta pian hän istahti avaamaan pakettia.


 Kirjahan sieltä löytyi ja sitten sitä sohvalle lukemaan.  

  
 Miskan minulle tuomasta paketista löytyi helmet, joissa on mustia puuhelmiä ja punaisia huovutettuja helmiä.  Kun Miska näki saamani huovutetun kukkasen, hän halusi, että se kiinniteään yhteen huovutettuun helmeen ja lopputulos on oikein mukavan näköinen. Nämä helmet somistivat minun jouluasuani koko joulun, kuten varmaan arvaattekin.  Huovutetun kukan on tehnyt Mammutti ja lähetti sen minulle joulutervehdykseksi.  Kaunis kukka ja niin minun värisenikin, kyllä Mammutti tietää.

Sain muuten pari muutakin yllättävää käsintehtyä joulutervehdystä. Yllättävää siksi, etten osannut näitä odottaa.

 Toinen blogiystäväni Eila oli pistellyt itse näin kauniin kortin.  Eila, entinen innokas neuloja, on nyt innokas ristipistojen harrastaja. Olen hänen pistelyjään ihaillut blogissaan RistiinRastiin ja nyt sain sellaisen ihan omaksi. Niin pienillä pistoilla ja ohuella langalla tehtyjä taidokkaita pistoja.


 Kolmas yllätyskortti oli tämä blogittoman Eevan lähettämä kullanvärisellä haarukkapitsillä somistettu kortti.  Eevan kanssa olemme vaihtaneet muutaman e-mailin.


Nyt muuten huomasin, että olen oikeastaan saanut neljännenkin itsetehdyn ja yllättävän kortin, siitä kerroin jo viikko sitten täälläKiitos näistä mukavista yllätyksistä kuten myös niistä muista ns. tavallisista joulukorteista, joita minä ja perheeni olemme saaneet!

 
 Jouluumme kuuluu myös joulusauna aattona varhain  iltapäivällä.  Ja joulusaunassa kylvemme mieheni tekemällä vastalla ja tuoksu on huumaava. Jouluksi tehty vasta pakastetaan, vaikka vastamme säilytetään kuivattuina. 


Perinteisen jouluaterian söimme taas alkuillasta, sen jälkeen avasimme lahjat ja sitten olikin ohjelmassa enää hautausmaalla käynti.  Sen jätämme yleensäkin aika myöhäiseksi sen takia, että saisimme ihailla  myöhäisillan valtavaa kynttilämerta. Joulupäivänä Miska tuli kertomaan joulupukin käynnistä ja näyttämään parasta joululahjaansa. Se on radio-ohjattava auto nimeltä Martti.  Kuvassa Martti antaa kyytiä minun silmukkamerkkipussilleni. 


Yksi kuva myös joulukuusestamme, jota ensimmäisen kerran koristavat myös virkkaamani lumiukot.

Joulupäivän iltana saimme ystäväpariskunnan yökylään, joten arvaattekin, että se ilta ja seuraava aamu kuluivat rattoisasti.  Niin sujui muuten Tapanin iltakin, kun kävimme sulattelemassa kinkkua tanssiparketilla naapurikunnassa.


Hiukan olen tehnyt käsitöitäkin, niin ovat käteni olleet levottomat ja vaatineet jotain kilkutettavaa.

Kahdet pienet sukat valmistui joulun akana OYS:n keskolaan toimitettaviksi. Lanka on limenvihreää Gjestalin Baby Ull, jota ostin syksyllä käsityöläisten kirpparilta eurolla kerän.


12 kommenttia:

 1. Saunavastan tuoksu tuli melkein tänne asti;)
  Somat nuo lumiukot kuusessa.
  Eilen oli just puhetta että ei nykyinen nuoriso tiedä mitään Tapanitansseista...kiva että perinne ei ole kuitenkaan ihan kokonaan unohdettu.
  Hyvää loppuvuotta!

  VastaaPoista
 2. Onpas ollut leppoisaa ja mukavaa joulunviettoa. Kiva tuollainen píeni vieras.

  VastaaPoista
 3. Oi, teillä siellä on lunta!
  Tänäänkään ei saatu lunta, pelkkää myrskyä vain...
  Tunnelmallisia pikkupyhiä!

  VastaaPoista
 4. Kiva joulukertomus, kiitos.
  Miskahan vaikuttaa mukavalta nassikalta.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kun on tuommoisia vesseleitä, jotka käyvät naapurissa kylässä! Olette varmaan hänelle oikea varamummola <3. Muutenkin oli mukava lukea joulustanne.

  VastaaPoista
 6. Suloisia lumiukkoja!

  Toivottavasti Miska jatkossakin pääsee ainakin silloin tällöin piipahtamaan, vaikka matka piteneekin.

  VastaaPoista
 7. Eila: Ei ole Tapanintanssi -perinnettä unohdettu, ei ollenkaan. Suosio taitaa olla taas lisääntymässä. Ilahduttavasti siellä oli mukana nuoriakin ja niin taitavia tanssimaan olivatkin.

  Enkuli: Me todella pidämme tästä pikkuvieraastamme! :)

  Heleena: Joo meillä on lunta! Ja taitaa riittää pikkupyhien ylikin. ;)

  KristiinS: Miska on tosiaan mukava nassikka! Harmi vain, että perhe muuttaa.

  TiiQ: Joo, jotain varamummolan tapaista varmaan! Ja hän meille varalapsenlapsi (kun oikeitahhan meillä ei ole)! ;)

  -maria-: Toivomme Miskan pääsevän joskus käymään meillä, ollaan saatu hänen äidiltään sensuuntainen lupaus. :)

  VastaaPoista
 8. Ihanat lumiukot kuusessa :) Mukavan kuuloinen joulu oli teilläkin, ja luntakin, kyllä ihanaa! Meillä on ihan mustaa, tai vihreetä paremmin kun pihanurmet näyttää samalta kuin loppukesällä :)
  Joulu on aina ihanaa aikaa, harmillisen nopeaan se vaan aina menee ohi.
  Hyvää, pian alkavaa, Uutta Vuotta :)

  VastaaPoista
 9. Mukavaa joulun viettoa!
  Meidän joulusaunaan tuoksua toi uutukainen tervatonttu.
  Mukavia joulukuun loppupäiviä!

  VastaaPoista
 10. Voi kun oli kiva lukea teidän joulusta. :) Ja on todella ihanaa kun naapurit käyvät kyläilemässä toisiaan :) Varsinkin Miskan tyyppiset pikku vesselit, toivottavasti Miska pääsee jatkossakin kyläilemään sieltä kauempaa. Lumiukot ovat suloisia ^^,

  VastaaPoista
 11. Sipi: Joo joulu menee kyllä nopeasti, varsinkin nykyään. Ennen minä ehdin tehdä vaikka mitä jouluna, vaikka lapset olivat pieniä ja tarvitsivat äitiä moneen asiaan.

  Ellu: Tervakin on hyvä tuoksu saunaan! :)

  Breezie: Joo Miskan käyntejä täällä jäädään odottelemaan. :)

  VastaaPoista
 12. Hei, kysyit siitä kaulurista. Katsoin vähän mallia Novitan talvi 2010 lehdestä. Käytin 5 puikkoja ja silmukoita oli 200. Neuloin niin pitkälle kuin kolmesta kerästä riitti. Vahingossa tuli oikein hyvän kokoinen :) Puro on kuulemma kovin nyppääntyvää, mutta jospa se kaulurissa menis vähän aikaa. Voihan sen sitten myöhemmin vaikka leikellä palasiksi ja huovuttaa patalappuja :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.