Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 9. joulukuuta 2011

Joulukuun ekat työt


Joulukuu on edennyt jo melkein kolmanneksen, ollaanhan jo Annan päivän illassa. Tänään on ollut vaihteeksi suhteellisen kirkas päivä. Varsinkin eilen satanut lumi kirkastaa näkymää kummasti.  Lunta on muutamia senttimetrejä, sen verran, että innokas hiihtävä mieheni jo haki hiihtovarusteensa esille, mutta ei vielä lähtenyt sentään ladulle. Eihän sitä latua ole vielä tietenkään tehty, mutta innokkaathan tekevät itse latunsa.  Tasaiselle pururadallehan se onnistuukin hyvin.


Minä olen van tikutellut neuleitani. Pieniä on jo valmistunutkin ja ne aion nyt esitellä täällä. Seuraava valmistuva saattaakin olla jo hiukan isompi minun tavanomaisiin töihini verrattuna, jos ei joku muu kiilaa edelle.  

Tuo lankakorini päällä oleva neule on viihtynyt käsissäni viime päivinä. Meinasin ensin olla salaperäinen sen suhteen, mutta enpä malttanutkaan vaan kävin nappaaamassa siitä kuvan.  Tunnisttaako joku mallin?  On hiljattain ollut eräässä hyvin tunnetussa lehdessä.

Mutta sitten niihin valmiisiin, ettei postauksen alkuperäinen tarkoitus unohtuisi.


Kuun eensimmäisenä päivänä tein minijunasukat Nalle-langasta (Marjaretki Lakka ja yksivärinen oranssi), joita kului yhteensä  30 g.  Lakkaa jäi vain hiukan ja yksiväristä vähän enemmän.  Tuttua ohjetta taas hieman pienensin ja muokkasin hiukaan muutenkin omien mieltymysteni mukaiseksi.


Näkyvin muutos taitaa olla kantapää, jonka viime aikoina olen tähän sukkaamalliin tehnyt tiimalasikantapäänä.  Minusta se sopii kivasti tähän malliin.Parin päivän päästä "junasukista" valmistuivat raidalliset perussukat kokoa 30.  Lankoina Fabel yksivärinen ruskea ja oranssinkirjava liukuvärjätty.  Kaksi kerrosta värillä kerrallaan mentiin, paitsi varren suut, kantapäät ja kärjet pelkästään ruskealla.


Sitten olikin vuorossa lapaset.  En näköhjään ehtinyt Lapaskuussa tehdä tapeeksi monta paria. 


Tuplalapasethan nämä ovat.  Siis kaksinkertaiset, kääntölapasiksikin voisi sanoa.  Näitähän minä olen tehnyt aikaa paljon jaa lisää vain toivotaan.  Tyttäreni opiskelukaveri oli nähnyt täällä esitellyt lapaset ja halusi samanlaiset, mutta hiukan isommat.  Siinä ne nyt ovat.  Lankana Nalle, menekki näihin M-koon lapasiin yhteensä 100 g (ruskeaa 60 g ja luonnonvalk. 40 g).


Hyvää viikonloppua kaikille!  Meille tänne on ainakin luvattu lumisadetta huomiseksi, joten talvi taisi alkaa nyt.


10 kommenttia:

 1. Minä tunnistin, mutten paljasta.
  Vauvasukkaohje on juuri siitä mukava, että sen voi helposti ns. pienentää. Mulle tiimalasikantapää on edelleen konpastuspaikka, enkä meinaa siinä onnistua...
  Ihailen sun tuplalapasia <3
  Saatiin tänään maa valkoiseksi hirveällä myräkällä ja kova tuuli on vieläkin.

  VastaaPoista
 2. Kaunista neuletta!
  Voi ihmettä, mikä määrä sukkia ja lapasia!
  Mukavaa viikonloppua!
  Täälläkin on sadellut parina päivänä lunta.
  Kummasti ympäristö kirkastuu.

  VastaaPoista
 3. Jotain kaunista jälleen tulossa. junasukat ovat suloiset ja toiset sukat reippaat. Kääntärilapaset ovat minulle yhä kummastuksen ihmetys.

  VastaaPoista
 4. Kyllä on sinulla paljon kauniita neuleita elikä kudintöitä.
  Täälä taisi tulla talvi viimeyönä, vaikka kovin maärkää lunta satoi joka tuulelle sataessaan kinostanut pihassa.Mittarissa aste lämmintä

  VastaaPoista
 5. Nättiä sukkaa ja lapasta on pirtissä taas neulottu. Minäkin päätin just eilen illalla että pitää tehdä muutamat sukat joulupaketteihin lisukkeeksi. 7-veikasta kun tekee niin kyllä vielä ennätän, joulun rp-työt alkavat olla jo tehtynä yhtä vaille;)

  VastaaPoista
 6. Kauniita on taas neuleet, sukat ja lapaset! Lapasesi ovat tuplina niin lämpöiset ja mukavia ne on tehdäkin :)
  Kyseistä mekkoa kans ihailin ja ajattelin jossain vaiheessa sen toteuttaa:)

  VastaaPoista
 7. Kaikenlaista olet jo saanut valmiiksi. Junasukkiin en olekaan kokeillut tiimalasia; täytyy kokeilla, jos vielä junasukkien tarvista ilmenee.

  VastaaPoista
 8. Ihana neule on sinulla puikoilla!
  Kauniita sukkia ja ihanat tuplalapaset. Olet ollut oikein ahkerana :).

  VastaaPoista
 9. Heleena: Kyllä minullakin on ollut tuo tiimalasikantapää koetinkiven, mutta nyt se jo alkaa tuntua helpommalta. Siihenkin näköjään voi tottua! ;)

  Ellu: Taidettiin saada jo koko Suomeen lumipeite. :)

  Marle: Kääntärilapaset olivat minullekin ihmetys niin kauan kuin aloin niitä tehdä. :)

  Mummeli: Meillä on jo täysin talviset näkymät! :)

  Eila: Ahaa sinullakin vielä pysyvät puikot käsissä! ;DD Joo ja totta on, että ssukat 7veikasta valmistuvat nopeasti. :)

  Sipi: Sinäkin tunnistit Heleenan tapaan neuleeni. ;) Sitäkin on mukava tehdä mutta kovin hitaasti tuntuu valmistuva, kun on pieniin neuleisiin tottunut.

  Marjut: Minusta tuo tiimalasikantapää sopii paremmin junasukkiin kuin perinteinen, siksi olen alkanut tehdä sitä näihin sukkiin. Samallapa opin tekemään kunnolla ja ehkä vielä joskus helpostikin tiimalasin. ;)

  Omppumato ja Neulisti: Kiitos! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.