Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 20. joulukuuta 2011

Jouluaskartelua

 Jouluviikko vai joulunalusviikko?  Kumpaa nyt eletään sinun mielestäsi?  Vai tarkoittavatko ne samaa?  Kysymyksen esitti alunperin KristtinaS kommentissaan edelliseen postaukseeni. Ensin ajattelin,että jouluviikkohan se on, mutta sitten aloin miettiä enkä enää ollutkaan varma asiasta. Minä taidan käyttää enimmäkseen tuota jouluviikkoa, mutta sehän on juuri joulun alla oleva viikko. Siis joulunalusviikko.  Vai!?!


Oli miten oli, meillä on harrastettu jouluaskartelua.  Olen muutaman kerran kertonut täällä naapurimme Miska-pojasta, joka on vieraillut meillä jo kai parin kolmen vuoden ajan.  Tulla tupsahtaa silloin, kun kaipaa seuraamme, yleensä vähintään pari kolme kertaa viikossa.  Ja ilahduttaa meitä jutuillaan ja touhuillaan.  Miska on nyt ekaluokkalainen ja oppinut monia uusia asioita koulussa, mutta jotain myös meillä.

Sunnuntaina illalla meillä oli jouluaskartelua, jossa valmistui kärry lahjaksi Miskan mummulle.  Tytär keräili materiaalit ja avusti Miskaa. 

Näin hieno kärry siitä tulikin.  Renkaissa on oikein kiinnityspultitkin, mutta minähän en kuvaajana tiennyt sellaisista hienouksista enkä siksi ymmärtänyt niitä kuvata.

Sormivirkkauksen Miska on myös oppinut meillä.  Kun minä kudon tai virkkaan, niin hän tietenkin haluaa tehdä myös samaa. Aluksi riitti, että hän sai lankakerän ja pari sukkapuikkoa, joilla sohi sitä kerää. Mutta pitäähän sitä osata muutakin.


Keskimmäisen tontun kaulahuivi on Miska sormivirkkaama.  Tonttu oleilee ympäri vuoden tuossa meidän takan reunuksella.  Siinä se huiveineen saa asustaa edelleenkin ja samalla muistuttaa huivillaan Miskasta, joka muuttaa lähiaikoina parin kymmenen kilometrin päähän, joten hänen vierailut meille ainakin harvenevat.  Harmi.


Eilen tein lokakuusta asti suunnittelemani pienen työn, nimittäin tuhosin lokakuisilta messuilta ostetun lankavyyhdin. Käly sen osti minulle lahjaksi, joten kiitos hänelle! Kolme tiskirättiä siitä valmistui. Ilman mallia tikuttelin, ensin jatkettua helmineuletta, sitten korinpohjaa ja lopuksi ulkomuistista mukailtua Lacy Baktus -neuletta.  Puikko oli 5 mm:n pyörö ja koko 100g:n vyyhti  hemp for knitting -lankaa kului loppuun (vajaa 20 cm jäi).  Nyt pääsenkin testaamaan hamppuista tiskirättiä ihan itse, kun olen kuullut jostakin sen olevan paras materiaali tiskirättiin.


Hyvää joulu(nalus)viikkoa kaikille!

5 kommenttia:

 1. Tjaa-a. Kielitoimiston sanakirja sanoo:

  jouluviikko = viikko johon joulu ajoittuu

  joulunalusviikko = joulua vars. lähinnä edeltävästä viikosta

  Minun mielestäni nyt, kun joulu ajoittuu viikonloppuun, on oikeastaan sekä jouluviikko että joulunalusviikko. Mutta jos joulu olisi vaikka keskiviikkona, niin mieltäisin asian niin, että edeltävä täysi viikko on joulunalusviikko, ja viikko, jona joulu on, olisi jouluviikko.

  Mutta onneksi kieli ei ole eksaktin tarkka vaan pikemminkin mukavan joustava ilmaisuväline :)

  VastaaPoista
 2. Harmi kun pikkuystävänne muuttaa muualle. Minäkin teen tiskirättejä parhaillaan. Mukavaa jouluviikkoa.:)

  VastaaPoista
 3. -maria-: Ahaa, noinko se on. Kiitos sinulle! Viimeiseen lauseeseen lisäisin vielä, että onneksi yleensä asiayhteys selventää sanontoja myös mukavasti.

  Seijasisko: Miskan muutto muualle on tosiaan harmi meille.

  VastaaPoista
 4. Mariahan selvensi asian hienosti! Siihen varmaankin alunperin pysähdyin asiaa miettimään kun on tuo viikonloppu aatto . . .
  No mitäs sitä nyt enää kun selvisi. Kaikenlaista mä tuun toisten blogiin ihmettelemään, tai siis kommenttiin;)

  Hienot kärryt on tehty, ja peikon kaulaliina . . hyvä kun sai lämmikettä sekin.

  VastaaPoista
 5. KristiinaS: Joo saatiin selkeä vastaus, hyvä niin! Ja kiva, kun otit puheeksi, tai siis kirjoitit! ;D

  Kyllä peikko tarkenee ainakin silloin, kun takassa on tuli! ;DD

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.