Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Boomi jatkuu ennustetustiTällä hetkellä tuntuu, että kesä oli lämmin, mutta lyhyt.  Tänään on ollut mittarissa vain n. 12 astetta, sen lisäksi tuulista ja pilvistä, nyt iltapäivällä tuli sadekuurokin. Mutta eiköhän niitä tule vielä lämpimiäkin päiviä ennen talvea, ainakin niin uskon. Käsitöiden tekoonhan tällainen sää on ihan passeli, kun ulkotouhut eivät houkuttele.  

Ja kuten edellisessä postauksessani ennustin, niin sytomyssyjä syntyy lisää. Aiemmin esittelemäni palamyssyt (täällä, täällä ja täällä) kiehtovat minua edelleen, niitähän sitten teen ja leikin väreillä sekä kehittelen siihen uusia muunnoksia malliin.


 Nyt oli vuorossa tämä "kukkahattu".  Muuten sama kuin entisetkin palamyssyt, mutta tavallisen isoäidin neliön sijaan virkkasin kukkaneliöitä. Lankana sininen Cotton8, vaaleanpunainen Red Heart Cotton Mix ja muut nimettömiä puuvillalankoja, joiden menekki oli yhteensä 55 g.


 Kukkalaput tein Aman hyvällä ja selkeällä  ohjeella, vain viimeinen kerros on omaa malliani. Minähän kiinnitän laput toisiinsa virkkaamalla viimeisen kerroksen ketjusilmukoista. Muutin myös viimeisen kerroksen pylväät kiinteiksi silmukoiksi, muuten lapuista olisi tullut liian suuria.
Vauvan töppöset Intsun ohjetta muunnellen Nalle Aloeverasta, menekki 25 g.  Muuten ihan ohjeen mukaan, mutta tein tapani mukaan pyörönä.

Sukat päätyvät Onnensukiksi TAYS:aan.  Onnensukista lisää Onnensukkia pikkuvarpaille -blogissa ja FB:ssa Onnensukat.  FB:ssa on jo muutamia kiitoksia sukista ilahtuneilta vanhemmilta, jotka ovat saaneet vastasyntyneelle vauvalleen sukat sairaalssa.

Tänään sain viimeisimmän sytomyssyn valmiiksi. Myssy valmistui sopivasti, kun meillä oli vieraana henkilö, jolla oli tämän myssyn kokoinen pää. Sain siis mannekiinin esittelemään myssyä, mutta lankoja en ehtinyt päätellä, kun kuva piti napata ennen vieraan lähtöä pois.


Myssyn ohje on uudesta Ullasta  Juulian helminauhat. Lanka puolestaan on nimettömältä kerältä, luultavasti KesäPirkkaa, jota kului vain 30g. Ohje on selkeä ja hyvän kaavion mukaan oli helppo kutoa.  

Muuten ohjeen mukaan tein, mutta ohuemman langan takia lisäsin silmukkamäärää ja mallikertoja sekä tein yhden kuviokerroksen enemmän korkeuttakin. Näitäkin myssyjä taitaa täällä syntyä lisää, mikäli myssyboomini jatkuu yhtää kiivaana.

Sytomyssyni menevät OYS:aan ja sen kautta tarviseville. Lisää asiasta löytyy täältä Sytomyssyily-sivultani.

21 kommenttia:

 1. Ihania myssyjä, varsinkin tuo kukkamyssy! :) Miten sinä osaatkin tehdä noin kauniita? Minä olen jumittunut siihen sinun reikämyssymalliisi... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MariJ, kiitos! Kauniitahan ne reikämyssytkin ovat varsinkin, kun sinä osaat raidoittaa ne niin kivasti. Mutta kokeile toki vaihteeksi jotain muutakin mallia, vaikka näitä kukkamyssyjä. :)

   Poista
 2. Kauniita töitä! Tuo ensimäinen myssy todella kaunis, ja hyvin pään mukainen!
  On pakko uskoa ett ävielä on kesää jäljellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, joo usktoaan yhdessä, että vielä on kesää jäljellä. ;)

   Poista
 3. Todella kauniit myssyt!

  Tein samanlaiset tossut sinun vinkkamalla ohjeella. Kiitos paljon!
  Aion tehdä tossuja myös Kotkan keskussairaalan keskolaan, jonne olen tehnyt kaikenlaista lahjoitettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tippaliisa, on kiva, kun minäkin saatoin jeesata sinua vuorostani! :)

   Poista
 4. "Kukkahattu" on väreiltään niin superihana ja kesäinen! Juuri satoi taas yhden puolituntisen kuuron, mutta lämmintä on vielä 19 asteen verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena, samanlainen kesä näyttää ainakin täällä jatkuvan, siis pilvistä ja koleaa, mutta vielä ei ole satanut tänä aamuna.

   Poista
 5. Tulin katsomaan millaisen myssyn sait kukkapaloista tehtyä ja hyvältä näyttää, niin kuin muutkin työsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ama, kiva, jos tykkäät sinäkin kukkamyssystä! :)

   Poista
 6. Kauniita myssyjä ja suloiset tossut :)

  VastaaPoista
 7. Olipas kaunis kukkamyssy ja hienoja muutkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simpura, samaa mieltä ollaan siis, että kukkamyssy on kaunis! :)

   Poista
 8. Taas niin kauniita myssyjä!

  Tulin juuri hiostavasta Korpilahden kirjosta Jyväskylän Kesän avajaiskonsertista, jossa sai kuulla ihanaa ja nautittavaa barokkimusiikkia ja ranskalainen kontra-altto Nathalie Stutzmann solistina ja Helsingin Barokkiorkesterin kapellimestarina. Olen vielä konsertin lumoissa.

  VastaaPoista
 9. Kukkamyssy on kyllä kesäinen :)
  Ja tuosta Juulia piposta tykkään myös.

  Kesä se nyt on, pakkko uskoa, päivännäköä on sentään talvea enemmän ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matonkude, joo, onneksi ei vielä ole pimeät illat. :)

   Poista
 10. Onpa taas nättejä myssyjä, kukkamyssy varsinkin on niin kesäinen :)

  VastaaPoista
 11. Molemmat myssyt ovat aivan ihania! Niin kauniita ja hyvin onnistuneita.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.