Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Viimeisimmät valmistuneet

EDIT klo 20.45:  Tästä linkistä löytyy kuva noista mainitsemistani kumiveneilijöistä!


Eilinen ukonilma, joka jylläsi täällä Oulun seudulla, antoikin vettä tavallista reilummasti. Oli kai jopa TV:n uutiskynnyksen ylittänyt ja Kaleva uutisoi siitä mm. täällä.  Olivatpa jotkut nuoret miehet huomanneet ainutkertaisen mahdollisuuden lähteä soutelemaan kumiveneellä tulvivalle Albertinkadulle.  Tänään onkin sitten ollut kaunis lämmin, ei kuuma, päivä, jolloin oli mukava istuskella pihakeinussa kutomassa. Nyt iltapäivällä kyllä vetäytyi pilveen, joten saattaa sitä vettä tulla vielä tänäänkin.

Mutta tarkoitukseni oli kertoa valmistuneista töistäni. Niistä, jotka tein mökkireissullamme. Viimeisimmän paluumatkalla aloitetun kudoin valmiiksi tänään siellä pihakeinussa.
 Menomatkalla aloitin kolmannet Onnensukat lankana Nalle Aloevera, jota kului 20 g. Mallin tempaisin omasta päästä. Nämä lähtevät yhdessä jo aiemmin valmistuneiden kanssa lähipäivinä Tampereelle. Keräyksestä löytyy tietoa Onnensukkia pikkuvarpaille -blogissa ja FB:ssa Onnensukat.

 Tätä pussukkaa vilautin jo edellisessä postauksessani ja kyselin, arvaako joku sen käyttötarkoituksen.  Ilmeisesti ei, kun yhtään vastausta ei ole tullut. 

Silmälasieni kuljetukseen tämän tein. Minähän en näe oikeastaan mitään ilman lasejani. Siksi minulla on aina reissussa mukana vanhat lasini varalaseina, jos sattuu haaveri käymään. Lisäksi minulla on erilliset lukulasit, joita käytän lukiessa ja muuta erityisen tarkkaa työtä tehdessä, vaikka normilasini ovat monitehot.  Tähän asti olen kuljettanut koteloita milloin käsilaukussa ja milloin missä muualla sattuu. Nyt sain mielestäni hienon idean tehdä niille oman pussukan ja toteutinkin sen heti.


 Kolmannessa kotelossa ovat aurinkolasit.

 Ensin virkkasin neliöt ja yhdistin ne niin, että pussin sivut ovat eri väriset. Sitten pohja ja lopuksi yläreuna tumman sinisellä. Puuvillalankojen loppuja käytin isoäidin neliöihin. Sainkin monta pientä nyttöstä käytettya kokonaan pois, kun tuonne yläpuolelle virkkasin raidoiksi vielä loppuja jämiä sekä punoin niitä nyöriin, jolla pussi suljetaan.  Painoa pussille kertyi kaikkiaan 65 g.


Muut mökkityöni olivatkin sitten sytomyssyjä. Niitä minulla tuntuu syntyvän aina vain, mutta hyvä niin. Minun käsien pitää saada koko ajan jotain näprätä ja nyt ei oikein mikään muu tunnu kamalasti innostavan. Siis teen näitä.

Nämä myssyt isoäidin neliöin ovat kai valloittaneet minut kokonaan.Niitä on minusta tosi kiva tehdä. Tuntuu jopa, että tällainen myssy valmistuu tavallista nopeampaa. 

Kolme näitä nyt valmistui. Langat ovat erilaisia puuvillalankoja, joita kuluu yhteen myssyyn yhteensä 55 g.Tämä on suosikkini näistä kolmesta. Väritkin ovat niin minun värejäni, että harkitsin jopa myssyn ottamista omaan käyttöön.


 Toinen myssy Väreilyä-ohjeella valmistui myös. Lankana beige Tennesee, puikot 3 mm, joilla aloituksessa 96 s, ja langanmenekki 65 g.


Kaksi viimeisintä myssyä ovat Hurrikaaneja. Ensimmäinen valmistui autossa paluumatkalla. Saman tien aloitin toisen, joka puolestaan valmistui vasta tänään.

Lanka on ohutta Catania Fine Coloria, joten muokkasin ohjetta langalle sopivaksi ja tein yhden nurjan silmukan sijasta kaksi nurjaa. Seijasiskohan on suomentanut ohjeen ja se löytyy täältä.  Lankaa kului vain 40 g/myssy.                    


Se on kai jo loppukesää, kun huomenna alkaa jo elokuu. Yötkin ovat jo alkaneet hämärtyä siihen malliin, että kohta ne ovat pimeitä.  Mutta nautitaan kesästä vielä niin kauan kuin sitä riittää, joten eipä nyt enää muuta kuin kaikille oikein kivaa elokuuta.


21 kommenttia:

 1. Ahkerana olet mökillä ollut! Niin kauniit sukat ja noita kauniita myssyjä! Tuo laukkuidea noille laseille hieno, nyt löytyvät helpostiOikein mukavaa alkavaa elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, olen oikein tyytyväinen tuohon laukkuideaani! :)

   Poista
 2. Hui mahdoton mikä määrä valmistuneita töitä.

  Meillä meni juuri sadekuuro tästä ylitse, joten kyllä se kohta siellä ropisee. Viisi minuuttia tuli vettä ja nyt jo kirkastuu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simpura, oikein tiesit, täällä ropisi muutaman tunnin kuluttua. Nyt paistaa taas aurinko. :)

   Poista
 3. Kovasti on töitä valmistunut. Ihanan näköistä lankaa tuo millä Hurrikaanit on valmistuneet, itselle ihan outo lanka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, minustakin tuo Hurrikaanien Catania Fine Color on kauniin väristä ja raidoittuu mukavasti. Minulla on sitä muitakin värejä odottamassa sytomyssyiksi pääsyä. :)

   Poista
 4. Nuo palamyssyt on sitten hyvän näköisiä. Tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daisy, ja niitä on niin mukava tehdä, kun vain värejä riittää. :)

   Poista
 5. Vau, mikä vauhti ja miten kauniita töitä!

  VastaaPoista
 6. Ahkerasti on Sinulla puikot suihkineet ja kauniita myssyjä!
  Täällä on ollut samanlainen kiva sää, toki mustia pilviä ja illansuussa muutama pisko vettä. Ukkonen on kiertänyt tämän paikan koko kesän, vain kaukaista jylinää on kuulunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena, ahkeruus on iloni käsitöissä! ;D
   Tänään täällä paistaa aurinko ihanasti, mutta viileä tuuli puhaltelee. Käytiin Oulun torilla ja miestä meinasi palella T-paidassa.

   Poista
 7. Kauniita myssyjä kaikki!
  Kiitos tunnustuksesta, se aina lämmittää mieltä vaikka onkin laiska jatkamaan eteenpäin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eila, on kiva, jos tunnustus tuottaa iloa, vaikka et jataisikaan sitä eteen päin. :)

   Poista
 8. Aivan ihania nuot isoäidin neliöistä kootut myssyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MammaMyy, niin minustakin ja niitä on ilo tehdäkin! :)

   Poista
 9. Minäkin tykkään kovasti isoäidinneliömyssyistä; kiva idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, kiva, kun meitä on niin monta isoäidinneliömyssysitä tykkäävää. Voi kuvitella, että saajissakin on näistä tykkääviä. :)

   Poista
 10. Tuo isoäidinneliömyssy on kivannäköinen Pitääkin laittaa malli muistiin.

  VastaaPoista
 11. Kiitos tunnustuksesta ja se on laitettu jopa eteenpäin. Sitä nämä aamuyön valvomiset joskus teettää! ;)

  VastaaPoista
 12. Hei Matleena! Löysin juuri blogisi ja ihastuin upeisiin käsitöihisi! Isoäidinneliö-silmälasipussukka on niin hyvä idea, että täytyy itsekin kokeilla virkata sellainen, kiitos inspiraatiosta. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.