Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 14. heinäkuuta 2012

Pari myssyä lisääTämä kesä kuluu mukavasti myssyjä tehden, vaikka päivät eivät olekaan oikein kesäisen lämpimiä.  Tänään päivällä ukkonenkin jyrisi hyvän aikaa, mutta yhtään salamaa en nähnyt. Sadekuuroja on tullut pitkin päivää. Mittarissa tällä hetkellä +15.Jo edellisessä postauksessa oli tarkoitukseni ilmoitella lahjoituslangoista, jotka olemme saaneet sytomyssyjä varten.  Mutta unohtuivat silloin vallan kokonaan, joten tässä ne nyt ovat.

Puuvilla- ja bambulankoja lahjoitti Lumoavan Langan kauppias Laura


Nämä vihreät puuvillalangat lahjoitti oululainen Pirjo.

Jos siis haluat ilmaista lankaa sytomyssyjen tekoon, niin ota yhteys s-postilla Seijasiskoon osoitteella seijasiskon@gmail.com. Langat voi hakea joko Seijasiskolta kotoa tai Lankakauppa Lumoavasta langasta (Albertink. 11 Oulu)

 
Pari sytomyssyä olen itse saanut valmiiksi.

 Ensin valmistui tämä kukkapalamyssy.  Aivan samoin tein Aman kivalla ohjeella kuin sen edellisenkin, jonka esittelin tuolla pari postausta alempana. Lankana oli taas Cotton 8 ja nimettömiä puuvillalankoja, joita kului yhteensä 55 g.  Kuvassa värit näyttävät todellista synkemmiltä, kun en saanut tuota tummansinistä (resori ja päälaki) väriä oikeanlaiseksi. Ainakin minun koneella näyttää melkein mustalta.


 Tänään olenkin ahkerasti tikutellut toista Juulian helminauhat -myssyäni. Ahkerasti siksi, että kudoin ja purin, kudoin ja purin...   Mikä lie minua risonut, kun vähän väliä tein jonkun virheen ja piti purkaa kerros tai puoli. Ei onneksi sen enempää. Mutta lopulta sain valmiiksi ja tässä se nyt on.

Lankana käytin Novitan Tenneseetä, jota kului 55 g. Puikot 3 mm:t. Aloitus 96. silmukalla, ohjeen mukaan etenin, mutta taas yksi kuviokerros piti tehdä enemmän, jotta tuli mielestäni sopivan syvä myssy. 

Tässä molemmat Juuliani.  Tykkään ohjeesta ja valmiista myssystä, lisääkin näitä tulen varmaan tekemään. Nyt on aloitettuna Juulian sisarmalli Väreily, joka sekin on uusimmasta Ullasta ja TiiQ:n tekemä ohje.


Kaunista sunnuntaipäivää ja ihanaa alkavaa viikkoa!
2 kommenttia:

  1. Onpa taas mieltä lämmittävää nähdä, että olet neulonut uusimmalla pipo-ohjeellani myssyjä - ne alkuperäiset mallipipotkin matkasivat sytomyssyiksi KYSiin!

    VastaaPoista
  2. TiiQ, kiitos ohjeistasi! Tykkään niistä, ne ovat selkeitä ja niillä saa kauniita myssyjä. Toivottavasti jaksat jatkaa niiden tekmistä. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.