Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 14. elokuuta 2012

Punatulkkuja kesäretkellä


Tuolla pari postausta sitten kerroin kesäretkestämme. Tarinan lopussa lupasin tuoda matkakäsityöni näytille myöhemmin.  Tuon jälkeen on vietetty pitkä viikonloppu mökillä, joten lienee jo aika palata kesäretken töihini.  Ja mökilläkin tein käsitöitä, kuinkas muuten.

Kesäretken pääkäsityönä oli tarkoitus tehdä itselle kunnon saapassukat kumisaappaisiin.  Minä käytän mieluummin ohuehkoja villasukkia, mutta alkukesästä mökillä totesin 7veikasta tehdyt "hätävarasukat" kumppareissa paremmiksi kuin aiemmin käyttämäni Nallen vahvuisesta langasta tehdyt sukat. Mutta ne hätävarat ovat turhan matalavartiset, joten pitemmät piti saada.


Mutta yksi sytomyssykin matkalla ehti valmistua.  Ihan sileää neuletta oleva perusmyssy pienellä antennilla varustettuna. Lanka on Catania Fine Color, jota kului 35 g.

EDIT. 16.8 klo 19.35: Huomasin, että olen tämän myssyn esitellyt jo aiemminkin tuolla pari postausta sitten. Sorry, ei ollut tarkoitus vaan pelkkä vahinko.


Sitten niihin sukkiin!


Yhdet minun oli tarkoitus tehdä, mutta kun satuin jotenkin sähläämään tuon varren mitan kanssa ja terästäkin tuli hiukan nafti minulle, niin teinpä kahdet. Lankaakin oli mukana sopivasti kaksi kerää, joten se riitti.

Molemmat sukat ovat ihan perussukkia omaan tapaani tehtyinä.  Isommissa on vartta 23 cm ja pienenmmissä 18 cm, sopivat numeron 39-40 ja 38-39 jalkoihin.  Lankana 7veikan Punatulkku (siitä tekaisin tuo otsikon), menekki isompiin 140 g ja pienempiin 125 g.

 Nyt mökillä punatulkkuni pääsivät käyttöön ja hyväksi totesin. Kuva on tosin lavastettu, en minä siellä sisällä tepastele villasukissa vaan käytän siellä huopatossuja. Sellaisia pistokasmallisia.


 Melkein symmetrisesti onnistui raidoittuminen, kun aloituskohdan mittasin tarkasti. Ainoastaan näissä omissa sukissani toisen sukan kärkeen tuli vähemmän punaista, mutta en viitsinyt sen takia alkaa säätämään. 



Muutama sananen ja kuva mökkireissultamme.

 Keltaista herkkua (kantarellia) söimme jo parissa muhennoksessa, vaikka suurin osa sienistä oli niin pieniä, että saivat jäädä kasvamaan. Minua ilahdutti kovasti, kun huomasin kantarellien esiintymisalueen laajenevan edelleen. Ja näitä löytyy n. 50. metrin päästä mökin nurkalta.


 Mustikoita oli aika mukavasti, mutta paljon niissä on ns. savipuolia. Kaksi sankollista kerättiin (tai pääasiassa mieheni keräsi) ja tänään ne on saatettu jo pakastimeen täällä kotona.


 Puolukatkin punertuvat jo lupaavasti.


Mieheni teki siellä hauskan löydön. Tällainen upea hevonen löytyi talon alta, miten lie sinne joutunut.  Mökillä ei ole vieraillut kymmeniin vuosiin pieniä lapsia, joten tämän täytyy olla n. 30 vuotta vanha. Ehkä oman poikamme lelu, poikamme, joka täyttää ensi vuonna jo 40v. Tai serkkujensa, jotka ovat samaa ikäluokkaa.


15 kommenttia:

  1. Nätit punatulkku-sukat! Pipo raikas!

    VastaaPoista
  2. Hieno myssy taas ja mukavat sukat. Kiva on väritys on tuossa punatulkkulangassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seijasisko, minäkin tykkää Punatulkun väreistä. :)

      Poista
  3. Iloisen raidalliset punatulkku-sukat ja kauniin värinen myssy. Voi kunpa täältäkin päin löytyisi noita kanttarelleja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siskohanne, älä huoli, kantarellien esiintyvyysalue kiipeää koko ajan pohjoisemmaksi. Eikä tuolla meidän mökilläkään ennen ollut kantarelleja. Kun ovat uutta, niin niihin tulee joka kesä kiinnitettyä huomiota.

      Poista
  4. Olen myös kokenut 7 veljestä langan paremmaksi saapassukkina kuin Nallen.
    On varmaan mielenkiintoista - noinkin pitkän ajan jälkeen - katsoa tunnistaako kukaan hevosta omakseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MammaMyy, vielä ei ole selvinnyt, kenen pojista tuo heppa on. ;)

      Poista
  5. Kiva väritys sukissa; samoin myssyssä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjut, minäkin tykkään näiden väreistä. :)

      Poista
  6. Vaikka välimatkaa on monta sataa kilometriä, niin mökkikuvat on kovasti samanlaisia kuin täällä! Mullakin on eri sukat eri käyttötarkoituksia varten. Saappaissa mökkinaapuri-Leenan neulomat seiskaveikat on parhaat. Äidin eriparisukat Maijasta tuo kalaonnen jne...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susu, niinhän se muuten on! ;) Vietetään kai tyypillistä mökkielämää. Mukavaa sellaista, eikö!
      Minullakin on muuten vielä äidin kutomia villasukkia, vaikka äiti kuoli jo liki 9v sitten. Muistan aina häntä, kun panen hänene tekimiään jalkaan.

      Poista
  7. Nätit sukat ja ihana syksyisen värinen myssy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kisa, enpä ollut huomannutkaan, että myssyissä on todellakin syksyn värit. :)

      Poista
  8. Voi jukra miten ahkera olet. Ihana tuo myssy. Rakastuin tuohon väriin. Ja tosi pirtsakat sukatkin olet saanut aikaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.