Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 22. tammikuuta 2013

Monia sytomyssykeräyksiä

EDIT. klo 14.45: lisäsin Facebook-sivumme linkin tuohon hiukan napista alas päin.


Kampanjamme OYS Sytomyssyjä Ystävänpäiväksi on noin puolivälissä. Iloksemme olemme saaneet mukaan mukavan määrän ihmisiä tähän omaan kampanjaamme mutta myös ympäri Suomen on haasteemme otettu vastaan.

Meidät löytää myös Facebookissa Sytomyssykampanja OYS.
Siellä kaikki ryhmäläiset voivat tuoda esille mielipiteitään ja esitellä myssyjään.Keräyksiä on OYS:n lisäksi ainakin seuraaviin sairaaloihin:

Päijät-Hämeen Keskussairaalaan keräys
ryhmä Facebookissa Sytomyssyt PHKS:n 15.1-15.4
Keräyspisteenä Lahdessa toimii Lankamyymälä Pitsi & Palmikko osoitteessa Vesijärvenkatu 26.  Liike on avoinna ma-pe 10-18 ja la 10-15.
 
Kanta-Hämeen Keskussairaalan keräys
ryhmä Facebookissa SytomyssytKantahämeessä

Toimitusosoitteita löytyy useita sekä FB:ssa että blogissa.


Varsinais-Suomen Keskussairaalan keräys
ryhmä Facebookissa Sytomyssykampanja Tyksiin
  Toimitusosoitteita löytyy sekä FB:ssa että blogeissa.
 
HUS:n alueen keräys
Blogi Syto-Myssy HUS 2013

Tietoja blogissa


Muihinkin sairaaloihin on  ns. jatkuvia keräyksiä, mutta nämä yllämainitut aktiiviset tempaukset ovat minun tietooni pulpahtaneet. Tietoja kaikista keräyksistä löytyy Sytomyssyily-sivultani.

Jos tiedoissa on virheita tai puutteita tai joku keräys puuttuu kokonaan, niin kerrothan minulle, niin voin korjata tiedot oikeiksi.
Kysyikö joku, mikä ihmeen sytomyssy on kyseessä?  No sehän on lahja syöpähoitojen takia hiuksensa menettäneelle ihmiselle  (naiset, miehet, lapset).  Myssyjä on lahjoitettu ja lahjoitetaan edelleen hoitoja antaviin sairaaloihin, jotka jakavat myssyt edelleen myssyjä tarvitseville henkilöille.  Itse sairauttahan myssy ei paranna, mutta se voi olla suuri ilo ja helpotus ikävää sairautta ja kovia hoitoja kokevalle ihmiselle. 

Sytomyssy voi olla malliltaan ja väriltään millainen tahansa. On vain hyvä, jos tehdään monenlaisia myssyjä, että jokainen tarvitsija löytäisi mieleisensä. Voi siis tehdä myssyjä naisille, miehille, nuorille ja lapsille.  Niitä voi tehdä neulomalla, virkkaamalla tai vaikka ompelemalla.  Ratkaisevinta on materiaali, sillä myssy ei saa kutitta, hiostaa eikä mitenkään ärsyttää herkkä ihoa.  Tärkeää on myös, että myssy kestää hyvin pesua. Monet luonnonkuidut esim. puuvilla, bambu ja merinovilla ovat tällaisia.  
 Mikäli kaipaat idea myssyn malliin, löydät niitä esimerkiksi Seijasiskon käsityöblogista täältä.  Siellä on linkkejä moniin sytomyssyksi soveltuviin myssyohjeisiin.  Sairaaloista on kerrottu meille, että niissä kaivataan  miehillekin soveltuvia myssymalleja. Tähän mennessä lahjoitetut ovat olleet pääasiassa paremmin naisille soveltuvia myssyjä.  

Mukaan halukkaan ei tarvitse ilmottautua minnekään vaan riittää, että tekee myssyn/myssyjä ja toimittaa haluamaansa sairaalaan.  Mikäli sinulla on jotain kysyttävää tai kommentoitavaa asiaan, voit tehdä sen joko kommentoimalla tähän kirjoitukseen tai lähettämällä minulle s-postia oikeassa reunassa esittelyn lopussa näkyvään osoitteeseen.


7 kommenttia:

 1. Hyvä kun laitoin nuo käynnissä olevat keräykset ajantasalle ja pieni kertaushan on aina paikallaan. Tuli mieleen , että aika vähän olen ainakin minä muistanut mainostaa OYS:n Facebooksivuja: https://www.facebook.com/groups/346373504622/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin tuossa kommenttini alussa kirjoitusvirheen , joka haluan korjata.. "Hyvä kun laitoiT .."

   Poista
  2. Seijasisko, hyvin ainakin minä sen ymmärsin. :)

   Poista
 2. Pitäisiköhän viimein aktivoitua ja valita "oma" kohde...?
  Pitkään suunnitellut, nyt voisi, kun on yhteystiedot näin näppärästi saatavilla. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, suosittelen aktivoitumista sinulle! :) Yhdestäkin myssystä tulee hyvä mieli ainakin kahdelle ihmiselle, antajalle ja saajalle.

   Poista
 3. Nyt keräys tuli sen verran lähelle omaa kotikuntaan, että ehdottomasti lähden mukaan. Bravo-myssy on jo puikoilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kati, kiva kuulla, että lähdit mukaan tuottamaan iloa sairastuneille! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.