Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 28. tammikuuta 2013

Taas X-myssy ja tunnustus
Tämä aika on sytomyssyaikaa niin minulla kuin monella muullakin. On todella kiva löytää uusia bloggaajia, jotka ovat ottaneet haasteemme vastaan. Eri puolilla Suomea suihkivat puikot ja koukut taii surisevat saumurit/ompelukoneet myssyjen teossa. Ja syntyy taas paljon erilaisia päähineitä lahjoitettavaksi sairaaloiden kautta syöpäpotilaille. Ja siinä sivussa uusia myssymallejakin.
Tämän X-myssyn muunnelman sain valmiiksi lauantaina.  Mallihan on sama, jonka esittelin viikko sitten täällä eri langasta tehtynä. Siis blogin Käsistä karannut TiiQn uusi vielä julkaisematon ohje (tulee seuraavaan Ullaan). 

Nyt langaksi valikoitui aivan ihana uusi tuttavuus Sublime (75% extra fine merino, 20% silk, 5% cashmere), jota sain marraskuussa lahjoituksena pari 50. g:n kerää. Kiitos Johanna!  Tähän myssyyn lankaa kului 55 g, joten saan lopusta pienemmän myssyn tai sopivan raitalangan kera reilummankin kokoisen. Puikot  olivat 4 mm:n ja 4.5 mm:n vahvuisia.Nyt muutin ohjetta sen verran, että myssystä tuli matalampi, ei ole sellainen "lötkö pipo". Kavennukset tein samaan tapaan kahdeksassa sektorissa kuten niin usein ennenkin. Nyt jälkeen päin mietin, olisiko ollut parempi tehdä tähän matalampaan malliin kuuden kukan sijasta vain viisi ja kaventaa siten tuota nurjien silmukoiden aluetta. En tiedä, mutta jos teen lisää näitä matalia muunnelmia, niin pitää tarkemmin pohtia kavennukset ennen aloittamista. Nythän minä sain matalan myssyn idean, kun kavennukset piti jo aloittaa enkä siis paljon miettinyt asiaa, tein vain.

Sain Kätten töitä -blogin Kesätuulialta tämän tunnustuksen.
Lämmin kiitos siitä!

Tunnustukseen kuuluu jakaa se eteenpäin viidelle blogille, joista tykkää (ja joilla on alle 200 lukijaa) ja kiittää linkillä tunnustuksen antajaa.

Siis aika helppo juttu, kun ei tarvitse ruveta kertoilemaan tunnustuksia itsestään. Ei minulla ole niitä vastaan varsinaisesti mitään, mutta niiden tekeminen on monesti työläs ja aikaa vievä juttu. Varsinkin kun käyttää tätä kymmensormijärjestelmää, joka minulla on käytössä: yksi tekee työt ja yhdeksän lepää! :D

Valitsin seuraavat viisi blogia, joista pidän ja jotka ovat minulle aika uusia tuttavuuksia. Nämä viisi tulivat ensimmäisenä mieleeni:
Anniinalle Sohvaneulomoon
Pirjolle blogiin punos-sidos-silmukka
Mollielle blogiin Puikkokuumetta
Marialle blogiin Toisella puolen lahden
(Tosin en löytänyt sieltä Lukijat-listaa, joten en tiedä onko yli vai alle vaaditun rajan)
Martalle blogiin Martta ja kasoittain lankaa.

 Olkaapa hyvät, ottakaa tai jättäkää!

Olisihan näitä kivoja uusia tuttavuuksia vaikka kuinka monta, mutta tällä kertaa nämä.

13 kommenttia:

 1. Ihana ja ihananvärinen lanka ja mallikin on kaunis.

  VastaaPoista
 2. Tulin pipoa ihailemaan ja löysinkin mukavan yllätyksen. Kiitos Matleena!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Matleena! Tämä olikin mukava maanantai-illan yllätys <3 Taidan nyt tästä voimaantuneena ahkeroida afrikankukkabaskeri-sytömyssyn ohjeet blogiini. Pari baskeria, kun on nyt valmiina ja kuvat otettuina :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, tunnustushan teki sitten tehtävänsä, jos voimaannutti sinua! :)

   Poista
 4. Voi, kiitos Matleena!! Olen niin noviisi vielä tällä blogirintamalla, mutta tosi mukavalta silti tuntuu tällainen tunnustus!! Kiitos! Laitanpa sen blogiini, kunhan ehdin päivittämään sitä. :) Viime päivät on olleet aika hiljaista neulerintamalla...

  VastaaPoista
 5. Kiitos tunnustuksesta! On ollut niin kiirettä, etten ole ehtinyt jakaa eteenpäin. Ihanaa viikonloppua lankapirttiin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.