Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Taas uusi myssy!


Taitaa olla kaikille tuttu sanonta kolmas kerta toden sanoo. Olen tehnyt itselleni tänä talvena jo kolme myssyä samalla ohjeella enkä kuitenkaan saa omaan päähäni mieleistä. Täällä näet sen kolmannen Bravoni.  Minä en vain jostakin syystä, jota en itsekään tajua, tunne oloani kotoisaksi siinä.  Siispä uskon sanontaa ja kokeilen nyt uutta mallia.Tällainen valmistui pari päivää sitten. Se on taas kerran oma muunnelma, nyt mallista, jota on tänä talvena nähty paljon blogeissa ja varsinkin FB:n Pipot! -ryhmässä. Alkuperäinen ohje löytyy jostakin Novitan viime vuoden numerosta, jota en muista. Ohje on karvaläpälliseen roikkupipoon, mutta en sellaista halunnut. Nappasin ainoastaan tuo mallineuleen ja aloitustavan.
 
Langoiksi valitsin ohjeen 7Veljestä-langan sijaan Drops Alpakan kaksinkertaisena ja Puro Takkatulen. Langana menekki yhteensä 80 g. Ohjeen mukaisella silmukkamäärällä 4mm:n pyöröllä mentiin yksi kuviokerros enemmän kuin ohjeessa.
 Sen jälkeen kavennukset kahdeksassa sektorissa. Ja tällainen päälaki saatiin aikaan.  

Ja nyt luulen, että tämä jää talven viimeiseksi omaan päähän tarkoitetuksi myssyksi. Ainakin tuntuu hyvältä päässä ja näyttää itsestäni kivaltakin. Valitettavasti vain en saanut kunnollista kuvaa, jossa myssy on päässäni.Lumituiskua on luvattu tälle päivälle kai melkein koko maahan. Meillä ainakin vielä vain hiljalleen satelee lunta, tosin puut huojuvat aika lailla.  Toivottavasti illaksi ei tule paha myräkkä, kun minä olen menossa Oulun Lankamaailmaan sytomyssyiltaan. Onneksi ei matkaa ole sentään kuin n. 15 kilometriä. Toivottavasti mahdollinen lumituisku ei estä osallistujia saapumasta Lankamaailmaan.

20 kommenttia:

 1. IHANA myssy ja IHANAN värinen. Juuri tuommoinen ilopilleri talven keskelle, tykkään ihan mahottomasti ♥

  VastaaPoista
 2. kaunis lakki, malii tuntuu hyvältä ja värit ihan parhaasta päästä!

  VastaaPoista
 3. Kiva myssy! Joku tuontapainen voisi sopia minunkin ongelmapäähäni.

  VastaaPoista
 4. Wau, miten on IHANA myssy! :) Tykkään!
  -Ritva-

  VastaaPoista
 5. Kaunis myssy! Ohjehan oli Novita Talvi 2012 -lehdessä, itsekin katsoin silloin, että on harvinaisen hyvännäköinen myssy. :)

  VastaaPoista
 6. Tykkään - tosi kaunis myssy. t. Eija

  VastaaPoista
 7. Myssysi oli kaunis livenäkin.:) Hieno sytomyssyilta ja oli tosi kiva nähdäkkin pitkästä aikaa.

  VastaaPoista
 8. Miekii tykkään pipostasi. Hyvän mallinen ja ihana väri. Tuollaista voisinkin kokeilla seuraavaksi neuloa.

  VastaaPoista
 9. Ei voi muuta kuin ihastella myssyäsi, siis aivan ihana.

  VastaaPoista
 10. Samaa mieltä edellisten kanssa. Hienolta näyttää.

  VastaaPoista
 11. Hyvännäköinen myssy väreiltään ja malliltaan tekisin tuollaisen mutta mulla niin omituinen "nuppi" tetä kaikki mallit ei passaa ja ovat liian isoja!

  VastaaPoista
 12. Sude, Sirkkis, Enkuli, Mummeli, Marjut, Ritva, Mari, Eija, Seijasisko, Heleena, Pilvikirsikka, Lea P, Daisy ja M-A K, kiitos teille jokaiselle! Onpas meitä monta, jotka tykkäävät tästä myssystä. :)

  VastaaPoista
 13. Kauniin värinen ja mallinen myssy :)

  VastaaPoista
 14. Jansku ja Hepsi, kiitos teillekin! :)

  VastaaPoista
 15. Nätti siitä tuli, ihana väri, ja taas uusi malli.
  Mä tein nyt viimeksi pikkutytölle, kiva tuli siitäkin, tosin koosta en ole ihan varma kun se pieni pää on kaukana, ei voi sovittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, minullakin haluttais tehdä näitä lisää, mutta en tiedä, kenelle tekisin. Enkä aivan tekemisen ilon takia taida ainakaan nyt tehdä, kun sytomyssyjäkin haluttaa tehdä. Sitäkin olen miettinyt, jos tekisin sytomyssyn näin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.