Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 12. tammikuuta 2013

Lapasta ja myssyä pukkaa


 Nyt esittelyssä on vain yhdet lapaset ja yksi myssy, muta voin paljastaa, että lisääkin näitä on puikoilla.  Ei samalla mallilla tehtyjä, mutta samaan tarkoitukseen. Muutama päivä sitten valmistuivat talven seitsemännet tuplalapaset omalla ohjeellani. Kuviona saajan toiveen mukainen sitrus eli kärrynpyörä.  Lankana tummanharmaa ja valkoinen Nalle, joita kului yhteensä 95 g. Tässä lapasten molemmat puolet näytillä. Lapasia siis voi käyttää kummin päin tahansa, mutta jostakin syystä minä itse ajattelen yleensä tummemman puolen päällypuoleksi. Siis muissakin tekemissäni "tuplissa".  Nämä lapaset lähtivät eilen Itellan mukana Seijasiskolle, jonka pyynnöstä nämä tikuttelin.Nythän on sytomyssyjen aika, eikö niin!  Niinpä minulla on koko ajan myssy puikoilla tai koukulla, vaikka välillä tekisin jotain muutakin.Tämän myssyn tikuttelin Novitan miehen pipon ohjeella, joka löytyy täältä.  Lankana minulla oli Drops Muskat, jota työstin 3.5 ja 4 mm:n puikoilla ja ohjeen silmukkamäärällä. Langan menekki oli 55 g.  Sain aika reilun kokoisen myssyn, ehkä 58-59 cm, koska on hiukan väljä minun n. 57. sentin päähäni.  Vaikka Novitalla malli on nimetty miehen pipoksi, niin mielestäni tämä käy hyvin myös naisen päähän. Ehkä tämä värikin, joka on muuten kuvassa lähellä oikeaa, on enemmän naisellinen kuin miehekäs.

Jossakin blogissa tai FB:n kässäryhmässä näin tällä ohjeella tehdyn myssyn ja linkinkin ohjeeseen, mutta enpä nyt muista, missä. Kuvasta sain kuitenkin idean tehdä mallilla sytomyssy. Sitten tätä tehdessä alkoi malli tuntua kovin tutulta ja muistui mieleeni, että olen tainnut tehdä tällaisen ennenkin. Ja pienen etsimisen jälkeen löysinkin täältä Lankapirtistä sivun, joka todisti muistoni oikeaksi. Silloin en tiennyt kyseisestä ohjeesta mitään vaan näkemäni myssykuvan perusteella olin tehnyt oman sovellukseni  mallineuleeella.
Sytomyssyjä Ystävänpäiväksi on saanut lisää uusia aktiivisia kampanjoita. Nyt viimeksi ilmottautuivat mukaan Varsinais-Suomen Keskussairaalaan (TYKS)  myssyjen kerääjät Piiku ja Susu. Sinne on toivottu myös villasukkia, joten niitäkin voi TYKS:n keräykseen lahjoittaa. Tarkempia tietoja löydät niin tästä kuin muistakin keräyksistä  Sytomyssyily-sivultani.  Pyrin pitämään sivun tiedot ajan tasalla, joten olisi kiva, jos kaikki puuhanaiset ilmottaisivat minulle muutoksista keräyksissä.
Oletko miettinyt sytomyssyn tekoa? Jos vielä emmit osallistumistasi, niin tartu vain toimeen. Yksi myssy valmistuu nopeasti ja malleja on runsain mitoin. Yksikin myssy riittää, se tekee jo yhden syöpäsairaan elämän edes hiukan helpommaksi ja mukavammaksi. Osallistumisohjeet löydät tuolta yllämainitsemaltani Sytomyssyily-sivulta.


Mukavaa talvista viikonloppua kaikille!


20 kommenttia:

 1. Voi, siinä ne nyt ovat nuo ihanuudet. Vielä pitää malttaa pari päivää ne käyttööni. Iso kiitos, Matleena <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, ja nyt nämä ihanuudet ovat jo sinulla! :)

   Poista
 2. Sinun tekemiäsi tuplalapasia on nyt käytännössä kokeiltu ja tosi hyviksi ja lämpimiksi havaittu ♥

  VastaaPoista
 3. Ihanat lapaset ja kivat musta-valkee.

  VastaaPoista
 4. Appelsiini ja iloiset värit olisivat minun mieleen. Herkkua ja elämäniloa. Minun sormille eivät sovi tuplien teot. Muistatko nähneesi koskaan perhoslapasia ja niiden ohjeita jossakin? Näin todella nätit sellaiset jossa oli pinkit perhoset ja linkki ohjeeseen. Jotenkin kadotin sivun, enkä millään löydä vaikka tiedän, että sinne tupsahdin Kaademumman talosta. Minusta se ei ollut Haaviston ohje perhoset, olivat ilman välikuviota ja isommat. Maininta että lopultakin minä olen tehnyt ??????
  Kevät lapasia tytöille ehkä ekaluokkalaiselle saisi jo sovellettua niin että sopisi perhospari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salomea, yritin etsiskellä sellaista isompaa perhoskaaviota, mutta en löytänyt kuin Haaviston perhosia. Voisko niistä ajatella muokata jotenkin, niitä välikuvioita vähentämällä tai kokonaan poisjättämällä? Jotenkin kuulostaa muuten niin tutulta tuo kertomasi perhosista lapasissa, mutta en nyt kyllä muista tarkemmin.

   Poista
 5. Täällähän niita tuplalapasia on enemmänkin! Eivätkö olekin mukavia neulottavia? Lämpimiä ja molemmin puolin pidettäviä! Ehkä siinä mielessä vähän hitaita kun ei voi katsella telkkaria smanaikaisesti, mutta ei siitä ole suurta vahinkoakaan kun telkkarista tulee niin vähän hyvää katseltavaa. Neulon itse niitä puheradiota kuunnellessa kuulokkeet korvilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilli, ovat nämä tuplat tosiaan mukavia tehdä ja kuuleman mukaan pidettäviäkin. Itselläni ei ole yksiäkään. Minä tykkäöän olla hiljaisuudessa enkä juuri katso TV:tä enkä kovin paljon kuuntele radiotakaan, voin siis keskittyä onteloneuleeseenkin vallan hyvin. ;)

   Poista
 6. Ihanat tuplalapaset ja kaunis myssy :)

  VastaaPoista
 7. Kauniita nuo tuplalapasesi! Nenäliinapaketeissa ei ole muuta aukkoa kuin kuvassa näkyvä, mutta hyvin sieltä saa liinat sisälle tungettua. Ja jokainen tekijä voi itse päättää aukon suuruuden:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, kiitos tiedosta nenäliinapaketin suhteen. :)

   Poista
 8. Kauniit nuo lapasesi ovat. Myssykin on komea ja kivan pirteän värinen. Voi Matleena,en minä ole nuori!! Miten sinä niin luulet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intsu, eihän me kumpikaan olla enää kakskymppisiä, mutta olet sinä minua selvästi nuorempi. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.