Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 21. tammikuuta 2013

Sytomyssyjä kolmittain

  
Viime viikolla minä sain valmiiksi kolme sytomyssyä, yhden aivan uudella mallilla ja kaksi vanhaa tuttua.


 Ensin valmistui tämä TiiQn uudella ohjeella testineulottu X-myssy.  "Ohje tulee suunnilleen liitteen kaltaisena seuraavaan Ullaan" kertoi TiiQ minulle s-postissaan. Hänen itsensä tekemä myssy löytyy täältä.   Lankana käytin Schachenmayr Cataniaa, jonka menekki oli 70 g.

Myyssyn onnistuin tekemään sellaisen virheen, joka olisi pitänyt huomata jo tehdessä, mutta huomasin sen vasta kuvatessani sitä. Se näkyy kuvassakin. En alkanut purkaa täysin valmista työtä, vaan luotan siihen, että tämän valitsee joku, joka ei pidä asiaa merkityksellisenä. Muuten olen myssyyn oikein tyytyväinen ja voin kertoa, että ohje on taas TiiQn tapaan huolella kirjoitettu ja sitä on helppo noudattaa.
 Lauantaina ajeltiin taas mutka Kokkolassa ja minulla oli hyvää aikaa kutoa myssyjä.  Menomatkalla tikutin Bravo-myssyä, johon olin luonut silmukat kotona valmiiksi. Se valmistui paluumatkan alussa ja saman tien aloitin samasta langasta perusmyssyn. Sen sain kavennuksiin asti ennen kotiin pääsyä, muutaman kerroksen siis tein kotona.

Molemmissa lankana Puro Batik, jota kului Bravo-myssyyn 75 g ja perusmyssyyn 50 g. Silmukoita molempien aloituksissa 100 ja puikot 3.5 ja 4 mm:t.  Perusmyssyn tein aivan omaan tapaani ja Bravon ohjeen mukaan muuten, mutta kavennuksissa tein kolmen ensimmäisen kavennuskerroksen jälkeen yhden välikerroksen ilman kavennuksia. Kavennusosa näyttää näin minun mielestäni mukavammalta, ei ole niin jyrkkä. Taidan tehdä jatkossakin niin.


Sytomyssyasioissa pysytään edelleenkin. Olen luonnostelemassa tietopakettia aktiivisista keräyksistä, joita on pulpahdellut ilahduttavasti lisääkin. Ehkä jo huomenna saan sen julkaistua.

7 kommenttia:

 1. Kauniita myssyjä. Miten se sanonta olikaan, että tyhmä ei huomaa ja viisas ei puhu mitään - joten se siitä virheestä :) t. Eija

  VastaaPoista
 2. Kauniita myssyjä. Minäkin koeneuloin tuon Tiiqun myssyn ja tykkäsin mallista.

  VastaaPoista
 3. Hei, ihanat värit puro batik-langassa. Tein edelliseen bravomyssyyn sinun ohjeella kavennukset, siis joka toisella krs. Luontevampi näin'ikkään siitä valmistui.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Eija, Inkeri, Jansku, Seijasisko, Marjut Ja Tuomontupa! Kiva kuulla, että tykkäätte näistäkin tekemistäni myssyistä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.