Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 8. tammikuuta 2013

Myssyjen aikaa


Pari sytomyssyä olen saanut valmiiksi. Vanhojen mallien mukaan tehtyjä, joten ei mitään uutta siis. Mutta ajatuksenihan on esitellä täällä kaikki valmistuneet työni, vaikka olisi kuinka mones samanlainen. Niin teen nytkin.


Loppiaisena tein tämän myssyn isoäidin neliöin. Lankana on Dropsin Muskat, Tennesee ja pari vyötteetöntä puuvillalankaa, joiden menekki yhteensä 70 g.  Kuluneena kesänä tein tällaisia myssyjä aika monta ja silloin väsäsin ohjeenkin, joka löytyy täältä.


Eilen valmistui puolestaan tämä Bravomyssy lankana Schoeller+Stahl Batika yksi kerällinen, siis 50 g. Löysin lankaa vielä yhden kerän, vaikka olin jo luullut kuluttaneeni sen loppuun.  Langan ohuuden takia lisäsin silmukoita aloitukseen 110 ja käytin ohuempia puikkoja ohjeesta poiketen.


OYS:aan menevät nämäkin ystävänpäiväkeräykseen

Mukava määrä ihmisiä on ilmottanut osallistuvansa näihin sytomyssytalkoisiin, vaikka ei näihin varsinaisesti tarvitse ilmottautuakaan. Sehän riittää, kun tekee myssyn/myssyjä ja toimittaa haluamaansa keräyspisteeseen tai sairaalaan. 

Oulun sytomyssyjen keräyspiste on muuttunut. Se on nyt 

Lankakauppa Lankamaailma, 
Saaristonkatu 27, 
90100 Oulu
4 kommenttia:

 1. Ihania myssyjä. Minäkin aion alkaa seuraavaksi tekemään Bravomyssyjä ja Marilynmyssyjä sytomyssyiksi. .Löysiä myssyjä ei ollut yhtään noissa Lumoavasta Langasta hakemissanikaan . Ajattelin hommata jostain Puro Batikkia tuohon malliin. Ihanasti sopii, kyllä tuo Schoeller+Stahl Batikin tähän malliin.

  VastaaPoista
 2. Seijasisko, minusta se Puro Batik onkin oikein mainio lanka Bravoon. Minä en ole viime aikoina sattunut näkemään sitä missäänn myynnissä, joten vinkkaapa minullekin, kun löydät.

  VastaaPoista
 3. purio batik oloi vuoden poissa markkinoilta, mutta tänä keväänä tullut takaisin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marelo, kiitos tiedosta! Se oli minulle uutta ja selittää langan puutteen kauppojen hyllyiltä. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.