Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 27. huhtikuuta 2009

Revontulia näkyvillä

Ensin säätiedotus: vettä sataa ja on harmaata, asteita vain +5. Se kevät taisi sitten jo loppua! :( No, enpä ole oikeasti noin pessimisti, vaan uskon, että tämä sade sulattaa noita lumia pois ja huuhtoo pölyjä vähemmäksi. Ja sitten se kunnon kevät tulee tännekin!




Käsitöihin sitten! No ei niistä oikeastaan ole kovin paljon kerrottavaa, monta kuvaa kuitenkin. Huiveista, kun kerran täällä huiviitis jatkuu. Tämä ei paljon kaipaa esittelyjä, varmaan kaikki tunnistavat tämän Revontuli-huiviksi. Tämä valmistui eilen aamulla ja pääsi heti pesun ja huuhteluaineliotuksen jälkeen pingotukseen. Olipa taas helppo pingottaminen: pitkälle sivulle tukevat rautalangat ja sitten kiristys hattuneuloilla, joita tarvitsi pistellä vain joka sakaran kärkeen ja ehkä 6-8 kappaletta pitkälle sivulle. Tämä on kolmas kutomani Revontuli-huivi.



Malli Revontuli-huivi täältä, korkeus 92 cm ja leveys 187 cm
Lanka vironvillaa 170 g (tätäkin väriä jäi n. 50 g)
Puikot 5 mm:n pyöröpuikko



Värit ovat mielestäni aika makeat, mutta ei liian imelät. Sen verran värejä säätelin, että sain tuonne loppuun nuo punaiset raidat viimeiseksi. Jouduin ottamaan tuosta ulommasta vihreästä raidasta pätkät molempia värejä pois. Samaten lyhensin tuosta viimeisestä punaisesta raidasta tuota vaaleampaa ja tein kai neljä ylimääräistä kerrosta, että sain tuon tummemman punaisen reunaan. *Olipa monimutkaisesti sanottu, mutta paljon yksinkertaisemmin tehty! *




Vähän lähempää ja...





...vielä lähempää. Päättelyn tein virkkaamalla *2 s yhteen piilosilmukalla, 4 kjs*. Hyvä tuli reunasta, ei kiristä eikä löpsötä. Kiitos Lankakomeron Päiville opista virkata päättely huivin reunaan, vaikka tämä nyt tehty päättely olikin oma kehitelmäni hänen oppiensa pohjalta.



Lopuksi vielä esittelen yhdessä kaksi viimeksi valmistunutta huiviani Panachen ja Revontulen. Kerrottakoon, että Panachen kohtaloa olen mietiskellyt ja luulen, että se jää omaan ja tyttäreni yhteiseen käyttöön, kun molemmat pidämme sen väreistä. Huivista tuli muuten täysi ympyrä, kun sitä käsittelin raudan kanssa, joten siihen on mukava kietoutua.


Revontuli n:o 4 on puikoilla ja toivon saavani sen valmiiksi vielä tämän kuun aikana, että pääsee heti vappuna fufoilemaan.






24 kommenttia:

  1. Tulipa nätti tuosta Revontulestasi! Itse en jaksanut alkaa lankaa saksimaan, ja siksipä värit ei minun huivissa toistukaan noin kauniisti.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania huiveja!

    Mäkin tykkäsin siitä virkkauspäättelystä, ei tarvinnut koko ajan huolehtia silmukoiden kireydestä/ löysyydestä.

    Tuota vaaleanpuna-vihreää vironvillaa tilaisin sulta, jos ja kun siellä Kemissä käyt. Ihan reilun iso vyyhti saa olla, kun mäkin olen. ;oDD Ostan sitten sen sulta kunhan tästä tapaamisiin ehdin, tarkoitus olisi edes viikonlopun tapaamisiin päästä. ;O)

    VastaaPoista
  3. Kaunis huivi:-) Mukavaa on myös, että panache sai pitää muotonsa huivina päätymättä takaisin kerälle;-)

    Aurinkoista päivää sinnekin!

    VastaaPoista
  4. Komeita huiveja!! Niin kauniit värit...!!

    VastaaPoista
  5. Onpa kaunis! Tuo päättely minunkin pitää joskus opetella.

    VastaaPoista
  6. Kaunis on revontuli! On varmaan yksi suosituimpia malleja kautta aikain. Meillä on lämpöasteita ja ihana,kaunis auringonpaiste.

    VastaaPoista
  7. Voi sun huivejas! Tulihan se sininenkin yhteiskuvaan. Värit ovat kauniit kummassakin. Minä en ole noihin vielä sortunut, vaikka niitä täällä blogistaniassa olen pitkin talvea ihaillut. Saa nähdä milloin napsahtaa, vaimeneekö buumi ohi ennenkuin ennätän. Haapsalun huivin rihmanohuesta langasta kyllä tulen tekemään, kunhan aika on sille kypsä.

    VastaaPoista
  8. Kauniit värit huivissasi. :)

    Nättejä molemmat huivit ja kiva, että päätit jättää kokonaiseksi edellisen huiviaherruksesi!:)

    VastaaPoista
  9. Anu: Kaunis on sinunkin huivisi! Se on, mitä värejä kulloinkin haluaa ja kuinka paljon, vaikuttaa saksimisinnokkuuteenkin. ;)

    Rirjo-Riitta: Se siinä virkkauspäättelyssä onkin se paras puoli, että saa sopivan kireyden raunaan. Ja helppo sitä on tehdäkin. ;)

    Voin minä alkaa kuriiriksi, mutta en kovin usein siellä Kemissä kyllä käy. :)

    Villa Lankala: Sataa ja on harmaata tänäänkin, mutta ilman tuoksussa on kevättä! ;)

    Jaana, Seijasisko ja MarjutJ: Kiitos! :)

    Intsu: Se olisikin kiva tietää, mikä on vaikkapa viiden vuoden ajalla ollut suosituin huivimalli! ;) Revontuli pärjäisi varmaan hyvin.

    Leena: Siitä Haapsalun huivistasi tulee varmaan upea, näen sen jo seitinohuena silmissäni! ;)

    Tupuna: Kuitenkin tuon Panachen malli ja muoto viehättävät silmää, mutta noiden kuprujen takia en viitis sitä antaa lahjaksi, mikä oli alkuperäinen suunnitelma.

    VastaaPoista
  10. Minullakin on juuri tuota samaa lankaa ja väriä odottamassa, että tekisin oman ensimmäisen Revontuleni. Ei vain ole huivituttanut, mutta ehkä sekin aika tulee. Nyt vähän alkoi tehdä mieli aloittaa Revontulta, kun näin tuon sinun huivisi, joka on todella kaunis! :)

    VastaaPoista
  11. Kauniita huiveja ja tuo liukuvärjätty lanka pääsee oikeuksiinsa noissa malleissa. Hän on huivimaakari, huomaan :)

    VastaaPoista
  12. Nätit värit!
    Täällä sataa nyt, vaan hyvää tekee luonnolle!

    VastaaPoista
  13. Kauniita ovat molemmat huivisi!
    Ilmeisesti niitä on kiva kutoa, kun niin monet ovat niitä tehneet ja sinullakin jo neljäs Revontuli käsissäsi. Mulla on edelleen 5 senttiä neulottuna, kun aina pakkaa muuta päälle. Nyt ei taida olla kuin Nuorimman villapaita, kun löytäisi kivan mallin. Ehkä Revontuli alkua pidemmälle....
    Sataa ja tuoksuu ihanalle!

    VastaaPoista
  14. Aivan ihana revontuli! Hurmaavan kaunis!

    VastaaPoista
  15. Niin on kaunis, oikein mun makuuni. Eipä ole tuota väriä varastossa, jospa kesällä saisi hamstrattua.

    VastaaPoista
  16. makepeace, Kirsi, Annikainen, Eila, Omppumato ja Pirena: Kiitos! ;)

    Mari: Pian se sinunkin Revontulesi sitten valmistuu, kun into napsahtaa päälle! Jos vaikka sitten, kun Samos-pusero on valmis. ;)

    Malli45: Kiva näitä on tosiaan tehdä, jopa niin TeSa on tehnyt yli kymmenen (tarkkaa lukua en nyt muista). Sinäkin kunpääset kunnolla alkuun, niin tikuttelet ehkä useammankin. ;)

    VastaaPoista
  17. Kaunis tuli Revontulestasi! Tykkään itsekin tuosta puna/vihreäsävystä. Yhden huivin olen siitä neulonut ja toinen vyyhti on odottamassa. Minkähänlaiseksi muodostuu!

    VastaaPoista
  18. Kaunis. Mistä olet muuten ostanut tuota lankaa? Minäkin haaveilen omasta revontuli -huivista...

    VastaaPoista
  19. Irina: On kyllä mukavaa, kun on niin monia huivimalleja, joista valita kulloiseenkin haluun sopiva malli! Toisaalta se on joskus haittakin, kun ei osaa päättää, minkä ihanuuden valitsisi. ;D

    Kirsi74: Ostin tämän langan Kemistä Pienestä Lankapuodista (aivan ihan pieni lankakauppa, muuten). Edellisen vironvillaostokseni tein Tampereen messuilta. Jotenkin minulla on tuntuma, että jossakin nettilankakaupassakin olisin sitä nähnyt myynnissä, mutta varma en ole. Kannattaa tehdä Revontuli-huivi, mallia on mukava tehdä, aika helppokin se on ja huivista tulee kiva käyttää.

    VastaaPoista
  20. Tosi upeat värit tuossa huivissa! Kävin juuri Tallinnassa ja ostin noita liukuvärjättyjä villoja. Pitäisiköhän tehdä taas Revontuli?

    VastaaPoista
  21. Vattumato: Vironvillasta tulee kyllä kauniita Revontuli-huiveja, joten voisit sinäkin tehdä! ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.