Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Vielä jotain kevätsoppaan

Kevätsoppaa vielä keitellään, mutta pian se valmistuu. Sitten pääsemme nauttimaan maukkaasta yhteiskeitoksesta, jonka uskon pääkokkimme Jaanan kantavan pöytään pian sopan kypsymisen eli huomisen jälkeen. Kannattaa seurata tilannetta, niin paljon kaikkea kivaa on virkattu ja soppaan viskattu!Minäkin olen jotain pientä sinne sekaan nakellut ja vaikka viikko sitten uskoin ja vakuuttelin täälläkin virkkausbuumin olevan osaltani ohi, niin vielä eilen tartuin koukkuun.


Spiraalia nimittäin piti minunkin virkata neljällä värillä, kun kerta Irinakin oli tehnyt. Vilkutukset vain sinne Irinalle! Ensin minä sain Irinan innostumaan spiraalin virkkaamisesta kahdella langalla, joten nyt oli vuoro toisin päin. Tässä spiraalissa värit ovat aika kirkkaat, kuvassa vaikuttavat himmeämmiltä kuin oikeasti. Ja tuo sininen näyttää melkein mustalta. Jämälankoja kului 35 g ja koukkuna oli joku, joka ensimmäisenä käteen sattui ja vaikutti suht´ sopivalta langoille, kokonumeroa en tullut katsoneeksi. Spiraalin käyttötarkoitus on olla tiskirättinä eräällä nuorella naisella. Ohje virkkaamiseen on peräisin kirjasta Melody Griffiths : 201 ideaa pieniin ja suuriin virkkauksiin.


Kokosin vielä kevätsoppaan virkkamani työt yhteen ja tein niistä kuvakollaasin. Lankaa tuli virkattua näihin yhteensä 310 g ja se kaikki on jotain jämälankaa lankavarastostani. Aika mukava kevennys sentään.
Eiliseen postaukseeni Panache-huivista lisäten kerron, että olen tänään höyryttänyt huivin, mutta se ei sanottavasti vaikuttanut kupruihin. Vähän pienenivät tosin. Nyt annan ajan kulua ja katson myöhemmin, pääseekö huivi käyttöön vai muuttuuko joksikin muuksi. Tänään rupesi vuorostaan puna-vihreä Viron villa muotoutumaan puikoillani Revontuleksi.

5 kommenttia:

 1. Minun pitäisi varmaan myös opetella spiraali. Sillä saa mukavia yhdistelmiä aikaiseksi.

  VastaaPoista
 2. Kivan kasan olet saanut virkattua kauniita töitä. :)

  Ajattelin, että tilaisin Johannasta tuon kirjan itselleni.

  VastaaPoista
 3. Hyvä keiton olet keittänyt eli kivoja virkkauksia ihan jokainen!

  VastaaPoista
 4. Pirteän värinen spiraali! Hyvin sait nuo värien lopetukset muotoutumaan. Mulla tuotti vähän päänvaivaa, että sain ne asettumaan suhtkoht´kohdalleen.
  Paljonpa olet ennättänyt tuonne soppaan sattumia nakella! Mukavan yhteiskeiton saatte siitä!
  Aurinkoista päivää!

  VastaaPoista
 5. MarjutJ: Kannattaa opetella! :)

  Tupuna: Minäkin olen kuolannut itselle tuota kirjaa ihan omaksi, kun kirjaston kirja piti palautta. ;)

  Seijasisko: Aika monta noita tuli tehtyä, kun alkuun pääsi. :)

  Irina: Se vain sattui menemään noin, en minä mitään säätöjä tehnyt. Valmista katsoessa kyllä totesin, että olisi voinut vähän ajatella tehdessäkin. ;D Sitten seuraavalla kerralla yritän muistaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.