Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Sinisiipiä

Virkkausringin Kevätsoppa porisee mukavasti ja pianhan se on jo valmistakin makusteltavaksi. Noin viikko on vielä aikaa. Monenlaista siihen ovat ahkerat kädet virkkailleet ja pääkokkimme Jaana on kerännyt valmistuneet hienoiksi kollaaseiksi aina viikon välein. Kannattaa muuten käydä katselemassa, jos et ole vielä käynyt. Minäkin olen siihen jotain heitellyt ja vielä lisään siihen tämän perhosin koristetun olkalaukun, jonka sain tänään aamulla viimeisteltyä.


Malli on ihan omasta päästäni eikä ole kovin kummoinen, mutta luulen tämän kesälaukkuna menevän. Pohjan tein tuolla tummansinisellä Kotiväki-langalla, joka näyttää kuvassa melkein mustalta. Siihen katselin ET-laukun pohjasta vähän osviittaa, siis pohjaan, ja sitten reunoja virkkailin vuorokerroksin luonnonvalkoisella ja sinisellä (3 pylvästä+1 ketjusilmukka) yhteensä 27 cm. Yläreunaan sinisellä ensin pylväitä ja sitten kiinteitä silmukoita yht. 4 cm. Ja laukun hihnaksi 62 cm:n pituudelta pylväitä kolmeen kerrokseen, siihen molemmin puolin rivi kiinteitä silmukoita reunaan ja vielä niiden päälle piilosilmukkakerros reunaa vahvistamaan.


Pientä piristystä laukkuun sain kolmella sinisiivellä. Nämäkin perhoset on virkattu Orvokin ja Teijan ohjeita hyväksi käyttäen, mutta hiukan muunnellen. Vartalo ja tuntosarvet virkkasin tummemmalla värillä. Lankana on nyt DMC:n Helmilankaa ja jotain ohutta puuvillalankaa. Painoa laukulla on noin 120 grammaa.


Luulen, että minun virkkaukseni ovat joksikin aikaa tässä, mutta varmaksi en väitä tätäkään päätöstäni. Tänään kerin ne eiliset lankaostokseni ja vastoin alkuperäistä punavihreän huivin suunnitelmaa puikoilleni hyppäsikin se siniharmaa lanka. Siitä taitaa tulla Panache-huivi, jos rupeaa näyttämään sopivalta mallilta tälle langalle. Lähdenkin nyt sitä tikuttelemaan, että näkee, sopivatko tämä malli ja lanka yhteen.

12 kommenttia:

 1. Mahtava kesälaukku. Noi perhoset sen valloittavat ihanasti.

  VastaaPoista
 2. Oikein ihana kesälaukku! Perhoset kruunaavat kesätunnelman.

  VastaaPoista
 3. Kyllä kelpaa noin kiva kassi kesällä olkapäälle heilauttaa:) Kesää odotellen...

  VastaaPoista
 4. Kiva idea kayttaa noita kivoja perhosia laukun koristeena!! Taalla on ollut aurinkoista ja mukavaa..onneksi on viela pari paivaa jaljella...tosin ihana mukava ajatus sekin etta istuu ensi sunnuntai-iltana omassa tuolissaan neuloo ja katsoo Tanssii tahtien kanssa ohjelmaa.:)Hyvaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 5. Kiitos, en mennyt töihin, mutta huomenna on pakko mennä. Viime yönä oli massiivinen nuha, mutta se katosi aamulla? Ehkäpä tämä on vaan allergiakauden raju avaus...

  Ihanan kesäinen kassi!

  VastaaPoista
 6. Villa Lankala, Intsu, Ommpumato, Eila ja Tupuna: Kiitos! ;)

  Seijasisko: Oi nytkö se kaksiviikoinen sitten hurahti! Mutta onhan se niinkin, että matkassa on usein parasta se kotiinpaluu! ;) Nähdään!

  Villasukka: Jospa alkaisi parantua jo! :)

  VastaaPoista
 7. Ihastuttava kesälaukku, nuo perhoset on kivat koristeet siihen :)

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana keskäkassi ja perhoset ovat kuin piste i:n päälle!

  VastaaPoista
 9. Ah, kesäkassi :), ötökät ja kaikki jo valmiina!

  VastaaPoista
 10. Lettu, MarjutJ ja Pappi: Kiitos kehuista! ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.