Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 20. huhtikuuta 2009

Keväisiä vierailijoita pihalla

Tänään on saatu nauttia aurinkoisesta päivästä vaikkakin tuuli on puhallellut edelleen aika lailla. Mutta menee meillä vielä aikaa ennen kuin leskenlehdet tai muut aikaiset kukkijat uskaltavat nousta meitä ilahduttamaan. Mutta sisäkukat onneksi ovat kiitettävästi jaksaneet tehdä kukkia. Tänään minulla oli orkideojen kastelupäivä ja siinä samalla kävin läpi muutkin kasvini. Pari lehtikaktusta ja kliivia ovat olleet kukassa jo jonkun aikaa, samoin pian pari kuukautta kukkineet ostokaktukseni. Mutta tänään huomasin ensimmäiset nuput vanhoissa sinikukkaisissa santuissani. Pian saadaan siis sinistäkin väriä ihailtavaksi.

Tein kukistani kuvakollaasin, keskelle panin tuon minut ilahduttaneen santun nuppuineen.




Varsin vilkasta on edelleen lintujen ruokintapaikallamme. Tiaisia (sini-, tali- ja hömö-), urpiaisia, vihervarpusia ja peippoja siinä pääasiassa käy. Joskus orava piipahtaa, mutta ei viivy kauan. Linnut hakevat maasta ruokansa vaikka lintulaudallakin olisi syötävää.





















Tänään bongattiin aivan uusi ruokavieraskin, harmaajuovikas kissa.

Päivällä viedyt kauranjyvät kai houkuttivat, sillä niitä tämä kissaherra, vai -rouvako lie, oli popsimassa iltapäivällä. Pari kertaa olemme kissan nähneet aiemmin, jäljet lumessa vähän useammin, mutta harvinainen näky kissa pihallamme on. Mukava vierashan se kissakin on, mutta toivottavasti antaa pikkulintujen olla rauhassa.



Käsityöblogihan tämä on, joten joku sananen niistäkin edes näin loppuun. Viime päivinä olen tikutellut huivia, kuten olen kertonutkin ja joku varmaan muistaa. Nyt sen pingotin hetki sitten ja jännityksellä odotan aamua ja huivin vapauttamista neuloistaan. Saa nähdä, meneekö purkuun vai tekeekö pingotus ihmeitä. Mutta huomenna tiedän enemmän ja kerron lisää sitten.


11 kommenttia:

  1. Kukannuppujen löytäminen sisäkukasta pelastaa päivän mukavasti:-) Joko se huivi on valmis?

    VastaaPoista
  2. Kauniita kukkia! Ja hauskoja ruokavieraita; varsinkin kissa syömässä jyviä.

    VastaaPoista
  3. Kauniita kukkia! Minä "kateellisena" aina katselen toisten kukkia. Täällä ei kukat kauan säily, sen sijaan meidän keittiön pöydällä on oikein kauniin vihreä kissanruoho, hih.
    Täällä myös seurataan ahkerasti lintujen kevättouhuja. Lintulaudan alla käy monenlaisia vieraita ja keittiön ikkunasta voi seurata pikkutyttöjen viimekeväänä tekemien linnunpönttöjen alkavaa pesintäkuntoon laittamista.
    Ja meillä on vihdoin tuuleton päivä.
    Aurinkoista päivää!

    VastaaPoista
  4. Hauska tuo peippo, pää kallella katsoo, että kuka se siinä. Meidän kissit ei söisi jyviä, ovat niin kranttuja. Toinen syö vain kuivia muroja ja toinen hyytelöitä Shebaa ym. valikoiden. Eivätkä ulkoile irrallaan.

    VastaaPoista
  5. Minäkin aina välillä vilkuilen tuonne tietsikan näytön taakaa näkyvälle linnunpöntölle: uusi asukas tekee siellä tiedustelukäyntejä :)!

    VastaaPoista
  6. Villa Lankala: Huivi on valmis, mutta kuvaukset jatkuvat! Kuvia tulee ehkä tänään illalla blogiin. :)

    MarjutJ: Noita ruokavieraita on mukava seurata. :)

    Mammutti: Meillä sisäkukat saavat yleensä olla rauhassa, kun ei ole niiden näykkijää. ;) Meilläkin on kaksi pönttöä odottamassa vuokralaisia tuolla takapihalla, mutta vielä ei näy katsastajiakaan.

    Heleena: Samaa peipon kuvaa mionäkin ihastelin! ;)

    Pappi puikoissa: Meillä ei vielä näy pöntönvaltaajia. Vaikka tali- ja sinitiaisia käy syömässä, ne eivät välitä pöntöistä mitään. On kai niin kylmää vielä, ettei hormoonit hyrrää, mutta vielä se tilanne muuttuu. ;)

    VastaaPoista
  7. Kauniita kukkasia ja miten ne uudet nuput saavatkin mielen iloiseksi. :)

    VastaaPoista
  8. Mukavasti kukat kukkii, minulla yksi santtu kukkii jo toista kukintoaan.
    Ja lintuset niin somasti poseeraavat!

    VastaaPoista
  9. Kauniita kukkia ja niin söpöjä pikkulintuja!

    VastaaPoista
  10. Pulskan näköisiä lintuja :) Ja kissakuvia ei kyllästy katselemaan koskaan. Eikä kyllä oikeita kissojakaan. Ihanan huovan olette saaneet ystäviltänne!

    VastaaPoista
  11. Tupuna: Se on totta, että aina uusia nuppuja nähdessä oikein sydän läikähtää ilosta! ;D

    Eila: Minulla vasta nyt alkavat kukkia nämä itsekasvatetut santut. ;)

    Intsu ja Sari: Kukat ja eläimet ovatkin oikein ilonlähteitä! ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.