Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Meilläkin on kevät

Onpa ollut ihana keväinen viikonloppu! Aurinko on paistanut melkein koko ajan ja mittari on kivunnut täälläkin ihan mukaviin lukemiin (tänään +15 varjossa). Lumikin sulaa melkein silmissä, varsinkin kun pihan kasoja vähän hajottelimme. Joka kevät on sama juttu, ettemme malta odottaa lumen sulavan itsekseen, vaan sitä pitää lapion ja kuokan kanssa levitellä.

Tänään arvelin olevan jo niin lämmintä, että pihalla tarkenee istua kutomassa. No tarkenihan sitä vähän aikaa Fifi hartioilla istua, mutta kova tuuli pääsi puhaltelemaan keinussa istujaan, joten aika pian piti lähteä sisälle. Terassi olisi ollut suojaisempi paikka, mutta siellä ei ole vielä kalusteita. Keinustakin puuttuu vielä patjat, mutta se ei haitannut minua.

Jaa, mitäkö minä kudon tuossa? No seuraava Revontuli hyppäsi puikoille heti, kun sain edellisen aamulla pingotettua. Minulla oli vielä Tampereen messuilta ostamani Viron villa käyttämättä, niin päätin senkin tikutella saman tien pois varastosta. Sitten minulla on näistä Viron villoista vain jämäkerät jäljellä. Mitähän niistä tekisi? Vinkkejä otan mielelläni vastaan, kiitos! Kannattaisiko tehdä patalapuiksi vaikka virkkaamalla ja huovuttamalla?

Se on sitten huhtikuu melkein lopussa, jo perjantaina saamme riehaantua vapun juhlintaan. Hyvää ja aurinkoista vappuviikkoa kaikille!

13 kommenttia:

 1. Niin ja on ihan keväiset meiningitkin sulla. :)

  VastaaPoista
 2. Taisivatpa nuo vironvillat hurmata sinutkin! Ja tosi vauhdikkaasti muuttuvat huiveiksi! Värisävyn vaihtumista on mukava seurata noissa liukuvärjätyissä. Huomaamatta on sitten huivikin valmis. Minä usein neulon langan loppuun asti. Usein kyllä huivista tulee liian iso! No, voihan sitten seuraava olla pienempi! Nyt mulla kyllä vironvillat saa odotella,kun on yksi salainen tekele kesken!
  Aurinkoista vapun aikaa!

  VastaaPoista
 3. Aurinkoista sekä tuulista on täälläkin ollut.
  Minulle on kanssa jäänyt noita vironvillan jämäkeriä. Ajattelin joskus katsovani olisiko niitä niin paljon ja väriltään sopivia jotta tekisin niistä "jämä-vironvillahuivin".

  VastaaPoista
 4. Täälläkin tuuli ja paistoi aurinko tänään. Otettiin varaslähtö haravointiin, kun tuuli oikeaan suuntaan;-)Ahkera olet ja aikaansaava neuloja olet:-)Kehuu lukija, joka on pudonnut kärryiltä blogin pitäjän valmistuneiden/valmistumassa olevien huivien lukumäärän suhteen:-)

  Aurinkoisia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
 5. Tupuna: On kevättä rinnassa! :)

  Irina: Olen pitkään ihaillut blogeissa vironvillahuivien värejä ja vasta nyt olen itse päässyt niiden pariin ja hurmaan! Juuri liian ison huivin pelossa minulla jää noita jämäkeriä. :( Mutta pitää jotain kehitellä niistä.

  Jäänpä odottamaan, milloin ja millaisen salaisen tekeleen paljastat. Jännää! ;D

  MammaMyy: Siinähän olisi ideaa, että tekisi jämävärihuivin! Mutta nämä minun tämänhetkiset jämäkeräni eivät ainakaan sovi yhteen väreinä. Ehkä johonkin sopivaan muuten yksiväriseen huiviin raitalangaksi.

  Villa Lankala: Meillä pääsee ehkä vappuna haravoimaan, aikaisintaan. Tämä eilen aloitettu huivi on neljäs huivi tälle keväälle, vielä odottaa yhdet langat ostettuina ja mielessä on jotain vielä niidenkin lisäksi. Minulla taitaa olla huiviitis! ;D

  VastaaPoista
 6. Eikö olekin ihanaa, kun voi jo ulkonakin käsitöitä tehdä! Meillä ei ole enää lumikasojakaan. Viimeinenkin suli pari päivää sitten varjopuolen ikkunan alta. Puutarhatyöt tietysti odottaisivat... (Isommat taidan säästää myöhemmäksi. Pojan rippijuhlat ovat heinäkuussa, joten "säästelen" ikkunanpesujakin. Onpahan hyvä syy ;).) - Tuo fufoilu minulta meinasikin mennä ohi suun! Onneksi tulin sivullesi kurkkimaan. Nythän otetaan näemmä pistelyt ja kaikki mukaan, ja niitä minulla taitaa enemmän kesken olla...

  VastaaPoista
 7. Tosi keväinen kuva, vaikka siellä on luntakin jäljellä.

  VastaaPoista
 8. Minäkin eilen vähän istuskelin pihalla kutomassa. Vanha toppatakki päällä, ja kädet kohmeessa.. ekaa kertaa elämässäni kaipasin kämmekkäitä! ;o)
  Mulla on vähän sama juttu noitten lumikasojen kanssa, että pakko aina vähän levitellä ympäriinsä, muka tulee kevät nopeammin!

  VastaaPoista
 9. Kiva keväinen kuva!
  Minähän tein niitä patalappuja noista jämistä ja huovutin. Tarkoitus on joskus kokeilla miten onnistuisi kirjoneulelapaset ja sitten huovuttaisi ne. Entäs jos sinä kokeilisit ensin...:)

  VastaaPoista
 10. Mukavan keväistä, vaikka tänään vielä luvattiin jonnekin räntäsadetta. Olen suunnitellut tekeväni vironvillasta rasat ja huovuttaa ne pesukoneessa.

  VastaaPoista
 11. Tänään on meillä ollut oikein lämmin päivä, melkeinpä kuuma. Minun blogilla on sinulle jotain ;)

  VastaaPoista
 12. Pappi puikoissa: On tosiaan ihanaa, kun pääsee pihalle istumaan ja tekemään käsitöitä. Meillä ei vielä pääse toviin pihatöitä tekemään, vielä on sen verran lunta ja märkää. Nyt sataa muuten vettä, joka taitaa antaa kyytiä lumille. Tai siis sulattaa niitä! ;D

  MarjutJ: Eilen tuntuikin keväiseltä!:)

  Pirjo:-Riitta: Ai sinulla on sama hulludenlaji kuin meilläkin noiden lumien suhteen! ;D Niin se vain tuntuu, että kun hajottaa, niin nopeampaa sulaa. Ja sulaahan se tietenkin, mutta mihin se niin kiire on! ;DDD

  Eila: Jaa minäpä en muistakaan sinun tehneen vironvillan lopuista patalappuja, pitääpä tässä illan päälle lähteä tutkimusmatkalle. ;) Huovutetut kirjoneulelapaset olisi yksi mahdollisuus, mutta onkohan ne karheat. :o

  Heleena: Nyt sataa täällä vettä ja harmaata, mutta hyväähän se sade tekee näin keväällä. :) Jaa, lapaset ( en osaa sanoa, että rasat) olisi yksi mahdollisuus. Poistuukohan se karheus huovutuksessa. :o

  VastaaPoista
 13. Marjo: Kiitos, minäpä poikkean teille! ;D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.