Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 3. huhtikuuta 2009

Maaliskuun päätös


Huhtikuu on jo alkanut, mutta minulla on ollut yhteenveto maaliskuun valmistuneista ja langankulutuksesta tekemättä. Julkaisen sen nyt tänään, vaikka se on vieläkin puutteellinen. Loppukuun valmistuneita en ole punninnut, kun minulla ei ole vaaka mukana täällä reissussa enkä ole kaupan hedelmävaakalle tekeleitäni kiikuttanut. Täydennän listan sitten, kun olen taas kotona.

1-5.3. Tiskirättejä 3 kpl 55g
3.3. Tuplalapaset 10v 100 g
7.3. Rinsessa-pipo 6v 50g
10.3. Kevätpäiväntasausyllätyshuivi 85 g
11.3. Lapaset naisen 65 g
15-23.3. etiopilaisnuttuja 3 kpl 225 g
19.3. Kainuun kukkalapaset naisen 75 g
21.3. Junasukat Etiopiaan 30 g
(28.3. Rimpsumyssyjä 2 kpl, siirsin 2.6. kesäkuulle, koska tein silloin uusiksi)
29.3. Tuplalapaset Tähtiset 10v 70 g
29.3. Spiraali tiskirätti, virk. 20 g
30.3. Nukenpeitto virk. 30 g
Langankulutus yhteensä 805 g


Näistä valmistuneista on julkistamatta vielä tuo nukenpeitto ja rimpsumyssyt. Rimpsumyssyt tuon näytille myöhemmin, kunhan saan ne viimeisteltyä ja mahdollisesti kuvattua edes toisen niistä saajansa päässä. Nukenpeitto on virkkauksen osalta valmis ja siitä liitän kuvan (värit hieman todellista sameammat) tähän.


Nukenpeitto syntyi hetken ideasta, kun Soilen blogissa näin ihanan värisiä hexagoneja ja linkin niiden ohjeeseenkin sain sieltä, niin pitihän minunkin alkaa väsätä niitä. Langat on niitä, mitä mukana sattui olemaan, aika retroja väriltään todella, taitavat ollakin kaikki aitoja 70-lukulaisia. Sinistä ja ruskeaa jäi pikkunyssäkät, vihreää vähän enempi, joten tämän tekeminen päättyi tähän kokoon 19 x 28 cm. Mielestäni aika sopiva nukenpeitoksi. Kun tämä on tällainen epämääräinen muodoltaan enkä viitsi ruveta puolikkaita tekemään, päätin kiinnittää tämän johonkin sopivaan kankaaseen sitten joskus.


Eilen illalla vaati Spiraali II päästä syntymään. Siihen langaksi valitsin nukenpeitosta jääneen vihreän nyttösen ja täydeltä kerältä luonnonvalkoista puuvillalankaa, joka sekin on hyvin marinoitunutta.Samalla kaavalla kuin edellisenkin spiraalirättini virkkasin nirkkoreunoineen päivineen. Kokoa tälle tuli 21 cm halkaisijaltaan. Ja tämäkin jää vaunun vakivarustukseen.

Molemmat nyt valmistuneet menevät maustamaan myös Kevätsoppaa, joka on kiehunut jo reilun kuukauden ja valmistuu 23.4. Joko olet muuten tutustunut siihen keitokseen, monenlaista sinne on jo heitelty makoisaa ja kaunista. Kannttaa käydä katsomassa, mikäli et ole vielä tutustunut.


Tänäänkin on kaunis aurinko, joka kutsuu ulkoilemaan. Mies lähti jo hiihtämään, mutta minä taidan tyytyä kävelyyn. Huomenna sitten suuntaamme kotiin, joten tämän matkan lystit alkavat olla takana päin.

Mukavaa alkavaa viikonloppua kaikille!


7 kommenttia:

 1. Hurjasti olet saanut valmiiksi viime kuussa. Hauskaa viimeistä lomapäivää!

  VastaaPoista
 2. Komia on saldosi!

  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Paljon olet tehnyt tälläkin rintamalla. Kaunis nukenpeitto!
  Spiraaliliina on kans hieno.
  Pitäis munkin tehdä listaa valmistuneista...

  VastaaPoista
 4. Kiitos taas teille rakkaat, uskolliset kommentoijat! <3

  VastaaPoista
 5. Hei, kävin kurkkimassa kaunista Aura huiviasi 08/2008. Väri oli juuri sellainen, joka sopisi kesän juhlamekkooni ;) Kävin viikolla katsastamassa kuviasi täältä Lapista. Toivottavasti on ollut antoisa loma! Talomme isäntä on tarkkasilmäinen ;) Nyt yritän olla loppukuun ostamatta lankoja.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Matleena. Olet 1.4. käynyt Ukkolan akkojen blogissa ja kiitellyt töitämme. Wordpress vain jostain syystä oli jättänyt laittamatta siitä sähköpostia ja siksi olet jäänyt ilman vastausta. Käyhän uudelleen, sillä laitoimme sinne äänestyksen.

  VastaaPoista
 7. Ledu: Kiva kun kävit taas! Loma on ollut niin antoisa, ettemme vielä palttaneet lähteä pois vaan olemme edelleen täällä. No vain huomiseen asti, sitten pitää jo lähteä. ;)

  Ukkolan Akat: Kiitos kutsusta, minäpä poikkean teille! ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.