Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 13. huhtikuuta 2009

Siilit kurkkii taas täällä

Pääsiäinen alkaa olla takana päin. Hiljaiselon merkeissä se on meillä vietetty, siis tavanomaiseen rauhalliseen tapaan. Lammasta ja mämmiä on syöty, rahkapiirakkaa saatu kahvin seuraksi. Säät ovat vaihdelleet pilvisestä aurinkoiseen ja vesisateeseen, kuten keväällä pitääkin.

Blogikierroksella olen katsellut kaihoten eteläisessä Suomessa kukintaansa aloittelevia kukkia, joita jotkut ovat kuvanneet blogeihinsa. Jossakin oli siilikin jo heräillyt. Meillä on vielä melkoiset kinokset eikä tietoakaan kukista muuta kuin sisällä. Lintujen lauluakaan ei paljon kuule muuta kuin levyltä. *Niitä olen kuunnellut käsityötä tehdessäni!* No, harakat sentään raakkuvat metsikössä talomme takana ja joskus tulevat pihapiiriinkin.


Näkymää talon takana olevaan metsikköön.Tämä kuva on taas talomme länsipäädystä. Kuvasta voisi päätellä, että asumme aivan korvessa, mutta tuolla puiden takana on yksi asuinalueemme pääteistä ja sen toisella puolella on asutusta paljonkin. Vaikka yksi kuva kertoo enemmän kuin 1000 sanaa, niin nyt se siis jättää jotain kertomatta.

Käsitöitä olen tehnyt pikku hiljaa, tahti ei ole nyt ollut kovin ripeä. Enempi olen lueskellut, kun sain kirjastosta muutamia kiinnostavia uutuuskirjoja. Ja niissähän on ainakin täällä meillä tavallista lyhyempi laina-aika (2 viikkoa), joten niiden lukemista ei auta säästää kovin pitkäksi aikaa..Pienet siililapaset valmistuivat jo ennen pääsiäistä, mutta en ole muistanut kertoa näistä aiemmin. Nämä ovat alle kaksivuotiaalle tyttöselle tarkoitetut ja siksi kirjoin silmät langalla nappien sijaan, että jos kiinnostaa irrotella nappeja ja vaikka maistella. Lankana on ruskea Nalle ja pörrölankana Red Heart Las Vegas Color, joiden yhteismenekki oli 40 g. Novitan ohjeesta itselleni muokkaamaani pyörönä kudottavaa tapaa taas noudatin. Se on siitä mukava, kun ei tarvitse ommella sivusaumaa kiinni kuten alkuperäisen ohjeen mukaan tehdään.

Mukavaa alkanutta viikkoa ja auringonpaistetta kaikille!

15 kommenttia:

 1. Ihastuttavat siilit taasen. Kyllä se kevät sinnekin koittaa kunhan maltat odotella. Pohjoisessa oli lunta vielä vaikka eteläänkin kärrätä ;)

  VastaaPoista
 2. Söpöt ovat siilit. Niin kivan väriset satusiilit! Minäkin olen lukenut viimeaikoina paljon. Täällä on hyvä kirjasto ja saa kirjat olla lainassa 4vk. Kukkia ulkona ei kyllä tälläkään leveysasteella näy ja on paikka piakoin luntakin meidänkin pihassa.

  VastaaPoista
 3. Somat siilit! Eipä näy täälläkään vielä maata lumen alta, nyt pikkuisen sataa tihkuttaa vettä. Vaan jospa vappuna jo olisi keväisempää!

  VastaaPoista
 4. Voi miten söpöiset siilivauvat olet tehnyt. Kohta se lumi sulaa sieltäkin, ja sitten on jo kevät. Tämä odotus on sitä kaikkein parasta aikaa.

  VastaaPoista
 5. Ihastuttavia nämä siilit. Olen nähnyt jo yhden oikean.

  VastaaPoista
 6. Hauskat siilit.:) On siella nakojaan viela sitten luntakin. Poika vitsaili aamulla puhelimessa etta meillakin on merinakoala. Ninittain meidan kujalle tulee joka kevat hirvee latakko..ja poika on ristinyt sen Honttamereksi:)Tosin tie tullaan kesan aikana korjaamaan. Honttamaessa on myos lasten kelkkamaki, jota kutsutaan Honttatuntunturiksi:)

  VastaaPoista
 7. Nämä ovatkin kevätväreissä jo, nämä siilit :). - Huoneentaulustasi tuli mieleeni, että harmittaa, kun en muista millään, mitä luki muinoin mummolan lasisessa, mustassa huoneentaulussa, kultakirjaimisella tekstillä. Jos vain muistaisin, tekisin siitä kirjaillun kopion... Olen kyllä ihan lääpälläni noihin huoneentauluihin ja kaikkiin niihin kansanviisauksiin ja sitaatteihin, mitä niihin on talletettu! (Kunhan se on jotain muuta kuin muinoin isän ja äidin tupaantuliaislahjaksi saama. Siinä kun luki: "Onni tulkohon tupahan, hyvä vuosi vierahaksi. Isännälle ikä pitkä, emännälle perä leveä." Niinpä. Tuon mieluummin unohtaisin, mutta ei. Tämmöiset sitä muistaa lopun ikäänsä...)

  VastaaPoista
 8. Hitaasti se kevät etenee täälläkin. Josko nyt saatais kunnolliset vesisateet, alkaisi maa sulmaan ja pääsis aloittamaan pihatyöt.
  Ihgut lapaset.

  VastaaPoista
 9. Somat, kivan väriset siilit. :)

  Meillä on takapihalta lumi sulanut, narsissit ja tulppaanit tirkistelevät maan alta.

  VastaaPoista
 10. Taas niin kauniin väriset siilit! Vettä on tullut täälläkin.Olisikohan se kevät tulossa tännekin! Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 11. Mammamyy: Totta turiset, kyllä se kevät tulee tännekin vielä, mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät. Ei vain malttais odottaa! ;D

  Ommpumato: Kiitos! :)

  Intsu: Kyllä täälläkin on kirjastossa tavallisten lainojen aika 4 vk, mutta uutuudet sen 2vk. Mutta kukkasia odotelleen, jahka lumet vähenevät. ;)

  Eila: Joo yleensä vappuna on jo aika keväistä! ;D Ja siihenhän on vain reilu kaksi viikkoa!

  Tiitsa: On totta, että odotus on monesti sitä parasta, niin ehkä keväänkin odotus. ;) Enpä ole tuota ennen huomannut ajatellakaan.

  Heleena: Meillä siilit ovat varmaan vielä sikiunessa! :D

  Seijasisko: Teillähän on vaikka mitä, kun on meri ja tunturikin siellä omassa kaupunginosassanne! ;D

  Pappi puikoissa: Meillä on kans mökillä (=mieheni lapsuudenkoti) joku samantapainen huoneentaulu, joka on painettu ja taitaapa siinäkin teksti olla kultakirjaimin, mutta siinä on vain jotain kultaisesta äidistä tms. Ei siis varsinaista mietelausetta. Naurut sain tuosta vanhempiesi lahjataulun tekstistä! ;DDD

  TeSa: Sade vauhdittaisi kyllä mukavasti kevääntuloa! :)

  Tupuna: Voi sielläkinkö jo kukkaset alkavat päästä esille! :)

  Irina: Joo toivotaan vesisadetta lisää, että lumet saisivat kyytiä! :)

  VastaaPoista
 12. Söpöt siilit! Auringonpaistetta myös itsellesi:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.