Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 10. huhtikuuta 2009

Pääsiäisperhosia

Pitkäperjantai alkaa olla illassa. Me olemme viettäneet sitä vanhan perinteen mukaan hiljaisuudessa kotona. Sääkin on ollut harmaa kuten päivän teemaan sopineekin, lunta on sateli hiljalleen iltaan asti, mittari hiukan +asteilla. Nyt on sade loppunut, mutta pilvistä on yhä. Olen lueskellut ja hiukan virkannutkin.


Täällä on lennellyt tänään muutamia perhosia, keltaisia, siis ilmiselviä pääsiäisperhosia. Ensin liitelivät siellä täällä kunnes hakeutuivat ruokapöydällemme pupun ihmeteltäväksi.


Perhoset syntyivät eilen, kun minulla ei ollut oikein mitään mieleistä käsityötä aloitettuna enkä oikein tiennyt, mitä aloittaisin. Ensin oli tarkoitus tehdä Intsun mallin mukaan pikkunarsisseja, mutta ei löytynyt sopivaa keltaista lankaa niihin. Sitten muistin Sarin tekemät keltaiset perhoset ja niinpä nämä syntyivät. *Vaikka tavallisestihan ne perhoset kyllä kuoriutuvat!* Perhoseni eivät taida päätyä jääkaappimagneeteiksi, kuten monet sukulaisensa ovat päätyneet. Näistä taitaa tulla mobiile tai joku muu koriste. Nyt aluksi kuitenkin ovat meillä pääsiäisperhosina.
Mallia perhosiin sain Orvokin ja Teijan ohjeista, joita hiukan tapani mukaan muokkasin oman maun mukaisiksi. Lanka on Novitan Kotiväkeä vaaleankeltaisena ja vaaleanvihreänä. Voipa olla, että näitä ilmaantuu lisääkin vielä, eri värisiäkin. Kevätsoppaankinhan nämä lennähtävät vielä tämän illan aikana.

15 kommenttia:

 1. Voi miten kauniita. Tuosta vihreästä tulee mieleen sellaisten vastapuhjenneiden koivunlehtien väri.

  VastaaPoista
 2. Sari: Olitpa nopea kommentoimaan! Olen muuten aivan samaa mieltä tuosta väristä! ;)

  VastaaPoista
 3. Aivan valtavan sööttejä perhosia! Melkeinhän tässä innostuu itse virkkaamaan, vaikken osaakaan... :D

  VastaaPoista
 4. Kauniita perhosia:-)

  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 5. Hih.. ollaan oltu samalla asialla ;) Mieki virkkasin eilen YHDEN perhosen, juuri tuolla Orvokin ohjeella, vähän mukaellen. Laitan kuvaakin siitä myöhemmin.
  Sinun perhosesi ovat kauniita, ja niin valmiin näköisiä lähtemään lentoon!! Vaikka siihen mobileen :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita perhosia :)

  Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 7. Haa, mobile onkin hyvä ajatus! Olen kanssa joskus saanut jonkun tuommoisen perhosen lahjaksi, ja istutin sen rintaneulaksi, vaan eipä tuota ole tullut kovin paljon pidettyä...

  VastaaPoista
 8. Kiitos, kaulus on kyllä kivan näköinen, mutta kun en kerta kaikkiaan voi pitää mitään jo vähänkään ahistaa kurkun tienoilla - poolopuseroita en uskalla edes ajatella. Katsotaan jospas se venyisi vähän tai minä oppisin.

  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille perhosfaneille! ;D Nythän se alkaa olla niiden aikaa.

  VastaaPoista
 10. Kauniita perhosia! Olisiko nuo keltaiset sitruunaperhosia. Eikö niitä ole jo havaittu etelässä! Jospa siis teilläkin! Hyviä pääsiäisen pyhiä!

  VastaaPoista
 11. Aivan kivoja perhosia. Tuollaisen yhden sain ystävältäni pääsiäiseksi.Aurinloista kevään jatkoasinulle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.