Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 5. helmikuuta 2009

Tuiskupäivän turinoita

Nyt tänään on saatu lisää lunta tännekin oikein tuiskuna. Yöllä alkanut tuisku jatkuu edelleen ja ennusteen mukaan ei ole vielä edes loppumassa. No vielä ei olla tavallisen talven lumimäärää saavutettu. Mutta toisaalta eihän nämä nykyiset säät muutenkaan ole entisenlaisia, niin ei tiedä enää, mikä on tänään tavallista.

Mukava on ollut istua sisällä lämpimässä ja kutoa sukka ja huivia vuorotellen ja kuunnella siinä samalla tuulen ujellusta. Kevätyllätyshuivin nelosvihje on jo aika pitkälle tehtynä, saanenko sen jo huomenna valmiiksi. Priimaa ja Intsua odoteltiin takkatulen rätistessä vieressä. Niinhän se Intsu esiintyi kuin vanha tekijä samoin kuin muutkin Seinäjoen Tikkuajat. Vilkutukset ja taputukset kaikille siellä olleille!



Tänään pääsi pingotuksesta toinen Revontuli-huivini, josta pari päivää sitten kertoilinkin jo. Kovasti olen tyytyväinen itseeni edelleenkin, kun sain tikuteltua tämän keskeneräisen valmiiksi. Ei siitä kovin iso tullut, mutta pienelle ihmiselle riittänee hartiahuiviksikin hyvin.


Malli on siis rakastettu Revontuli-huivi, jonka koko ohjeeseen ei lankaa riittänyt, vaan tämä huivi on muutamaa kerrosta vajaa.

Huivin koko ennen pingotusta 102 x 50 cm ja pingotuksen jälkeen 133 x 69 cm.

Lanka on jotain Tampereen messuilta muutamia vuosia sitten ostettua, nimeä en muista. Huivi painaa 115 g.

Puikot taisivat olla 5 mm:t.



Tääsä lähikuva huivista. Tunnistaako joku tämän langan? Joskus joku arveli tämän olevan ehkä Angoriinan lankaa.



Vähän nafti on minulle, vaikka en 162-senttisenä kovin korkealle ylläkään. Tässä värit näyttävät liian synkiltä. Noissa yläpuolella olevissa kuvissa värit ovat lähellä oikeaa ainakin tällä omalla näytöllä.




Pingotukseen keksin mukavalta tuntuvan keinon vähentämään pisteltävien nuppineulojen määrää. Oltiin miehen kanssa käymässä rautakaupassa ja näin siellä semmoisia ohuita metallisia tankoja, kierretankoja taisi lukea siinä hyllynreunassa. Ja päässäni kuului NAKS! Noitahan voisi käyttää huivin pingotuksessa. Hintakin oli sopiva alle euron kipale. En vielä ostanut niitä, mutta katsoin tarkasti hyllyn numeronkin, mistä löydän tarvittaessa.



Eilen sitten kauppareissulla sanoin miehelle, että käydäänpä samalla ostamassa niitä tankoja muutamia. No tenttiinhän minä jouduin: mitä tankoja, mihin tarkoitukseen, millaisia. Ja lopputuloksena emme käyneet rautakaupassa, vaan kotiin palattuamme mies haki muutamia pätkiä jäykkää rautalankaa autotallista.



Tällaisia ne ovat minun uudet tukitankoni, vai miksi näitä kutsuisi. Hyvin nämä toimivat, vaikka päät ovat vähän rosoiset vielä, mutta viilataan kuulemma tasaisiksi. Tämä on sellaista paksua ja jäykkää rautalankaa, jota ei minun voimin noin vain taivutella.



Pari tankoa pujottelin pitkälle sivulle, ja kiinnitin muutamalla nuppineulalla alustaan. Jos olisi riittävän pitkä tanko, yksikin riittäisi, mutta kahdenkin kanssa sujui ihan hyvin. Seuraavaksi pistelin vain nuppineulat noihin sakaroiden kärkiin. Ja valmista oli! Ja helposti! Olin taas oikein tyytyväinen itseeni.

14 kommenttia:

  1. Kaunis huivi!
    Hyvä tuo tankoidea!

    VastaaPoista
  2. Kauniin värinen Revontuli! Onpa kätevä idea tuo tankoon pingottaminen!
    Voi, kuinka harmittaa, kun unohdin tuon Priiman. Taitaa onneksi tulla uusintana joku päivä! Tartteepa olla tarkkana, ettei unohda uusintaakin!
    Hyvää loppuiltaa!

    VastaaPoista
  3. Nätti huivi ja todella hyvä vinkki tuohon huivin pingotukseen. Saa suoran reunan.

    Olen tehnyt vasta yhden kolmiohuivin ja koin tuon pigottamisen sangen hankalaksi. Tuo tanko varmastikin helpottaa pingotusta. Pitääpä vinkata rakkaalle, että hankkii sopivaa tankoa.

    VastaaPoista
  4. Kaunis huivi! Eihän se ole yhtään pieni.
    Mun eka Revontuli on edelleen vaiheessa, mutta ehkä sekin joskus valmistuu.

    VastaaPoista
  5. Kauniin värine Revontuli :)
    Kiva oivallus sinulta tuo tankojen käyttö, taidan lainata seuraavaa huivia pingottaessa !

    VastaaPoista
  6. Kyllä niistä miehistäkin on joskus apua, ihan totta. On niin mun värinen tuo huivisi, kaunis.

    VastaaPoista
  7. Kerrassaan kaunis huivi. Tuo tankoidea kuulostaa hyvältä. Ainakin minusta yläreuna on vaikea saada muuten suoraksi.

    VastaaPoista
  8. Hitsi miten hyvä idea. Niin ja kaunis huivi :)

    VastaaPoista
  9. Hei,

    En nyt ole ihan varma onko tuo mun väripadasta. Ainakin se on sitten ainoa sorttiaan, jos on mun värjäämä. Lähtikö siitä nokea sormiin? jos lähti niin sitten se varmuudella on mun tekemää :-))

    kaunis huivi, siitä kiva malli, että sihen sopii lanka kuin lanka.

    VastaaPoista
  10. Kaunis Revontuli :)

    Mie oon kans miettinyt noiden tankojen hankintaa, kun teen aika useasti kolmiohuiveja. Tähän asti olen vain selvinnyt ilmankin, joten on jäänyt hankkimatta.

    VastaaPoista
  11. Kangaskasa: Tankoidea on tosiaan hyvä!

    Irina: Onneksi Priiman näkee uusintana tai netissä.

    Anpali: Ei muuta kuin tankoa hankkimaan seuraavalle huiville!

    Malli45: Kauanhan tämäkin oli kesken ja valmistui! ;D

    Tiina: Kiitos! :)

    Lettu: Tankoidean saa aivan vapaasti ottaa käyttöön! ;)

    Pirena: Juu kyllä miehistä on hyötyäkin! ;D

    Nna: Tanko kyllä helpotti kovasti pingottamista, oli melkein kuin leikkiä. ;D

    Annikainen: Kiitos! :)

    Katariina: Ei lähtenyt nokea eikä muutakaan likaa sormiin. Jääköön sitten langan alkuperä salaisuudeksi, kun en kerran muista. ;D

    Tess: Kyllähän sitä selviää ilmankin, mutta tämän kokemuksen perusteella olen näihin erittäin tyytyväinen. Kolmiohuivissa varmaan voisi laittaa tangot kaikille kolmelle sivulle.

    VastaaPoista
  12. Tosi kaunis revontuli! Värit on kauniit! Ja aika näppärä idea tuo pingotin :)

    VastaaPoista
  13. Heippa! Huomasin tämän täällä kyllä, mutta on näköjään kommentointi unohtunut.

    Tosi kätevä keino, pitääpä suunnistaa ostamaan jotain vastaavaa rautalankaa. Nyt on onneksi pieni hermolepo huivien pingottamisesta menossa, kun tuo Kevätpäiväntasausyllätyshuivikin valmistuu vasta maaliskuussa, niin ei hetkeen tarvi pingotella ;)

    Kaunis on Revontuli! Olis kiva tehdä taas tuollainen, mutta kun sitä vironvillaa on niin hankalasti saatavilla näillä seuduilla :(

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.