Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Toinen ufo selätetty

EDIT 29.5.09 klo 12.30: Lisäsin tuonne väliin pari lähikuvaa linnuista!


Arvaapas, olenko tyytyväinen tämän päivän tekemisiini, kun sain valmiiksi lintutyynyn. Tämähän on yksi niistä ufoista, joka oli minulla keskeneräisten listalla, kun Fufoilu alkoi vappuna. Vaan eipä ole enää! Hyvä minä!


Tyynyn etupuolen linnut olen kirjonut muliinilangalla aidakankaalle joskus kauan, kauan sitten. Arvelen, että 10 vuotta on sangen lähelle osuva arvaus. Sitäkään en muista, mistä noiden lintujen malli on peräisin, ehkä se oli joku Suuri Käsityölehti, ehkä joku muu. Muistaako joku?




Lähikuva eräästä sirkuttajasta ...


... ja toisestakin!


Tyynyn sijoituspaikka on vielä päättämättä, mutta nyt sijoitin sen toistaiseksi tuohon nojatuoliin eteisen nurkkaan. Siinä tuolin päällä on majaillut tuo keväällä valmistunut huivikin, kun siinä on minusta niin kauniit värit ja tuossa se on minun ihailtavana ja siitä se on tarvittaessa helppo napata hartioille.

Vielä on jäljellä ufoistani suurin ja pienin työ: pöytäliina ja pressopannun myssy. Fufoiluajasta on kulunut vasta vajaa puolet ja neljästä ufostani kaksi on selätetty. Näin katsottuna aika hyvin, mutta epäilenpä, että reilu kuukausi ei riitä minulle saamaan valmiiksi sitä pöytäliinaa. Tai riittäisi, jos olisin ahkera enkä tekisi paljon muita juttuja. Mutta minulle riittää, kunhan saan sen valmistamisen alulle ja vaikka sitten syksyn sadepäivinä lopullisesti valmiiksi.



Mutta nythän on kesä, siitä minä nautin. Tänään piti sääennusteen mukaan olla sateista, mutta eipä ole yösateen jälkeen satanut. Pilvistä on kyllä ollut, mutta aurinkokin on väliin paistanut. Ja mittari näytti +20 iltapäivällä. Pihalla kiertelin kameran kanssa ja napsin muutaman kuvankin kukista.

Vuohenjuuret alkavat olla komeimmillaan, vaikka paljon on vielä nuppuja avautumatta.


Tämäkin kukkii pian, mikähän lieneekään. Viime kesänä selvitin nimen, mutta en enää muista. Jos tunnistat, niin olisin tyytyväinen, jos kertoisit minullekin sen nimen.


Lemmikkejä siellä täällä pieniä tupsuja, mutta vain tämä yksi tupsu on avannut jo osan nupuistaan.







Onhan herttaisia pikkuorvokkeja! Toisessa häivähdys sinistä ja tuollaiset viirut keskustan keltaisella ja toinen puhtaan valkoinen keskustan keltaista lukuunottamatta. Nämäkin orvokit löytyvät nurmikosta, ovat sinne joskus pudonneista siemenistä kasvaneet. Muutama päivä sitten jo kerroin aikaisemmin löytyneistä ja koko ajan noita näyttää tulevan aina uusia ja uusia. Tykkään näistä kaikista!


25 kommenttia:

  1. Voi tuo lintutyyny, kyllä on kaunis. Minäkin tykkäisin tehdä tuollaisia, mutta kun ei tässä muutakaan saa valmiiksi, niin ihaillaan vaan niitä toisten tekemiä.

    VastaaPoista
  2. Onnitelut valmistuneen ufon johdosta!
    Todella upea tyyny:) Minusta tuntuu, että olisin mallin nähnyt SK:ssa. Toki en ole aivn varma.
    Ja ufoilusta olen kanssasi samaa mieltä.
    Täällä on tänään ollut pilvistä ja satanutkin on:(

    VastaaPoista
  3. Kukka näyttää helmililjalta.
    Linnut ovat aivan ihanat; melkein kuuluu sirkutustakin...

    VastaaPoista
  4. Voi,kuinka kaunis tuo lintutyyny! Kylläpä siellä ufot saa "kyytiä"! Mulla iski taas uusi huivi-inspis ja se työnsi ufot kauemmaksi!Onneksi on vielä kesäkuu aikaa fufoilla!
    Ihania kukkakuvia! Orvokit ovat todella kauniita!
    Mukavia kesäisiä päiviä sinulle!

    VastaaPoista
  5. Ihana!!! Vielä minäkin joskus lintuja ristipistoilen!
    Kukka on helmililja, minullakin on niitä ja tykkään

    VastaaPoista
  6. Kerta kaikkiaan upea tyynyt. Todella hieno!

    VastaaPoista
  7. Mahtavan näköinen tyyny. Onneksi olkoon valmistuneelle työlle!

    VastaaPoista
  8. Upea tuli tuosta tyynystä! Kyllä se mielestäni Suuren Käsityölehden malli on, ainakin jotain samantapaista minäkin vuosia, vuosia sitten aloittelin... Sitä en kuitenkaan aio jatkaa, koska tein huonolle kankaalle silloin. Mutta tuo sinun on tosi kaunis!

    Ja on muuten kaunis tuo virkattu laukkukin! Olen virkannut itselle kanssa pari ja tyttärelle sekä kummitytölle pienemmät veskat. Niitä on tosi hauska tehdä mielestäni, ja ovat siitäkin kivoja, että ovat sitten pestäviä :)!

    Niin, että onnea vain fufoilun edistymisen johdosta. Minä aloitin eilen ekaa fufoa, puoliryijyä, mutta sen tekeminen on niin hidasta, että mahtaneekohan se jäädä ainokaiseksi, jos sitäkään valmiiksi saan... No, ei kannattane etukäteen lannistua. On siinä sekin vika, että on vaikea katsoa samalla telkkaria, kun sitä tekee. Siispä onnistuu vain suomen-, ruotsin-, englannin- ja saksankielisten ohjelmien seuraaminen. Ja juuri, kun on tullut paljon venäjän- ja ranskankielistä katseltavaa! Minä kun olen tuommoinen tv-vetoinen käsityöläinen :D.

    VastaaPoista
  9. Onnittelut todella kauniista lintutyynystä!

    VastaaPoista
  10. Heippa!
    Hieno tyyny, tosi kaunis.
    Minusta tuo kukkasi on helmihyasintti. Sellaisina olen ainakin omiani pitänyt! On se, kävin googlesta kurkkaamassa. Kuvailin tänään itsekin kukkia, meillä on kyllä sadellut koko päivän. Nyt illalla on kirkastunut.

    VastaaPoista
  11. Onnea vaan, kun olet selättänyt jo kaksi ufoa! Tyyny on todella kaunis!

    VastaaPoista
  12. Tosi kaunis tyyny. Kukat on mun mielestä helmililjoja.

    VastaaPoista
  13. Upea tyyny!
    Ja Helmililjan nimellä nuo on meillä kulkeneet lapsuudesta asti ja kukkii niitä meidänkin pihalla vähän.

    VastaaPoista
  14. Ihanaakin ihastuttavampi lintutyyny! Todella kaunista ja kauniita ovat myös kesän ensi kukkijat! Ihana sikäli,kun kesä on edessäpäin!

    VastaaPoista
  15. Pirena: Kiitos! :) Ihaile vain aikasi, niin saattaa into tarttua ja kyllähän sinulla valmista syntyy siinä kuin muillakin! ;)

    Villa Lankala: Ollaan siis samoilla "hajuilla" niin tuon mallin alkuperän kuin fufoilunkin suhteen. Fufoilua jatkamme itsellemme sopivalla tavalla! ;D
    Meilläkin satoi eilen illalla vettä oikein kovasti, yön ja tämän aamun onkin sitten tuullut melkein myrskyksi asti.

    Neili: Kiitos ihanasta kehusta, että melkein sirkutus kuuluu... ;)

    Irina: Vaikka ufot huutelevat kutsuvasti, ei niille pidä antaa kaikkea valtaa, vaan voi tehdä vaikka huivin tai laukun! ;D Jos ei saada tänä vuonna valmiiksi, niin ehkä ensi vuonna. ;DDD

    Eila: Lintujen pistely oli tosi mukavaa, voin siis suositella sitä.
    Helmililjaksi muutama muukin kommentoija on tunnistanut tämän kasvin.

    Omppumato, Gloriosa, Outi, MarjutJ ja Paula: Kiitos! :)

    Pappi puikoissa: Kiitos kehuista sinullekin! :) Lintuja oli tosi mukava pistellä ja se osuus valmistuikin viivyttelemättä, vain tämä lopputyö vei aikaa. ;D

    Minä olen vain muutamia laukkuja tehnyt aikaisemmin enkä kai yhtään itselle, mutta nyt on tekeillä itsellekin siis. Pian saan käyttökokemustakin siitä. ;)

    Fufoilussa on mielestäni hyvää se, että toimii ikään kuin jonkunlaisena "orjapiiskurina", joka vaatii niihinkin töihin, jotka eivät juuri nyt miellytä. ;D Ainakin minä näköjään tarvitsen sellaista aina joskus. Sinulla on muuten aivan erilainen suhde TV:n ja käsityön välillä kuin minulla. Kun minä katson sieltä jotain, niin harvoin teen silloin käsityötä. Ja yleensä teen käsityöni muualla kuin TV:n ääressä. ;) Tsemppiä kuitenkin puoliryijysi tekemiseen, kyllä se aikanaan valmistuu ja ilahduttaa sitten kovasti.

    Marleena: Ai helmihyasintti sinun mielestäsi! Pitääpä käydä googlaamassa minunkin! ;)
    Meillekin tuli eilen kova vesisade illaksi, nyt on kova tuuli ja kylmää. Mutta huomiseksihan jo luvattiin lämmintä! ;)

    Mammutti: Helmililjaksi on pari muutakin kasvin tunnistanut. ;) Minulle tämä on uusi tuttavuus, johon viime kesänä vasta tutustuin.

    VastaaPoista
  16. Voi miten ihana kukkaloisto siellä onkaan.

    VastaaPoista
  17. Ihana , ihana tyyny!! <3 ja kauniita kukkia pihamaalla.<3

    VastaaPoista
  18. Sinä selätät työn kuin työn. Tämä on hieno. Herkkä ja kaunis kuva.
    Näille isoille töille vain pitää antaa aikaa, ne "kypsyvät" ajan saatossa ja niiden valmistuminen on suuri asia.
    Itse olen niin hätäinen, että hetimullekaikkinyt.

    VastaaPoista
  19. Onpa kaunis lintutyyny. Olet siis selättänyt toisen ufon.

    VastaaPoista
  20. Nna ja Seijasisko: Kukat ovat ihania! :)

    TeSa: Voi kun sinä sanoi nätisti noista isoista töistä, että niille pitää antaa aikaa ja "kypsyvät" ajan saatossa! ;) Tuon minä tulen muistamaan! ;D

    Äippä: Kiitos! :)

    VastaaPoista
  21. leenuliini: Kiitos! Tyyny on minustakin ihana ja kaikki kehut saavat minut muistamaan sen! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.