Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 5. marraskuuta 2009

Jotain loistavaa


Hiljaiseloa tuntuvat elävän minun käsityöni nyt. Oikein tahmealta tuntuu oikeastaan kaikki muukin, mikään ei nyt huvita. Susu arveli hänellä kenties olevan Sukkasadon jälkeisen kankkusen ja minäkin taidan kallistua siihen suuntaan. No toisaalta voi osansa olla myös lievillä flunssaoireilla, joita on ollut parina päivänä. Jotain pientä ja loistavaa sentään olen saanut valmiiksi asti.



Tässä ne nyt loistelevat...




... ja tässä lepäävät päivänvalossa pöydällä. Oulun kädentaitomessuilta ostamastani heijastinlangasta nämä virkkasin. Kahdeksan pikkuvyyhtiä ostin ja kaikki lanka meni näihin kolmeen killuttimeen. Mallin kaivelin ihan omasta päästäni, vain jonkunlaisia pyörylöitä tein. Idean virkattuun heijastimeen sain tyttären viime jouluna saamasta joulukortista, johon kortinantaja oli virkannut heijastimen. Jossakin blogissa näin aivan hiljattain myös tällaisia ja taisinpa jättää sinne kommenttiakin, mutta enpä nyt muista, kenen blogissa. Hihkaisepas, jos tunnistat itsesi ja haluat, niin voin lisätä linkin tänne.


Liikenteessä näiden heijastavuutta ei ole vielä kokeiltu, mutta sisällä heijastavat kyllä ihan mukavasti. Jos ei ainoaksi heijastimeksi riitäkään, niin onpa ainakin lisänä. Näiden reunat ovat pehmeät ja muutenkin heijastin on myötäävä. Minä olen aina vähän karsastanut niitä kovareunaisia, roikkuvia heijastimia. Näistä yksi menee lahjaksi ja muut taitavat jäädä omaan käyttöön.


22 kommenttia:

  1. Hyvä idea, heijastimia ei voi ikinä olla liikaa

    VastaaPoista
  2. Hienoja. Minäkään en tykkää niistä tavallisista heijastimista mutta noin nättejä voi jo pitääkkin. :)

    VastaaPoista
  3. kivoja heijastimiahan nuo ovat! Näkyvät todella hyvin pimeässä.

    VastaaPoista
  4. Kivannäköisiä nuo sinun heijastimet. Olen itsekin suunnitellut ostavani tuota heijastinnauhaa ja tehdä siitä heijastimia. Kun jonkun neuleprojektin on saanut valmiiksi niin tulee sellainen väsymys kuin olisi kaikkensa antanut. Hyvää loppuviikkoa sinulle.

    VastaaPoista
  5. Kauniita ovat ja taitoa vaatii virkata!
    YHdessä käsityöliikkeessä näin livenä virkatun pöllön, takkusi kuulemma virkkaus.
    Meillä alkoi lumisade illalla ja tänään tuli reippaasti lisää. Nuorin oli koko iltapäivän (onneksi oli lyhyt päivä koulussa) ja illan ulkona. Kaikki ilot otettiin lumesta irti. Huomenna pitäisi taas sadella koko päivän...

    VastaaPoista
  6. Ihana idea<3 Oikein sieviäkin ovat.<3

    VastaaPoista
  7. Minä olen neulonut tuota heijastinlankaan pipoihin villalangan kanssa yhdessä. Heijastaa todella hyvin.
    Kiitos vielä kerran siitä ontelolapasohjeesta. Sinä nyt olet vähän saamattomalla tuulella, mutta minä taas täynnä tarmoa, kun olen oppinut uutta.

    VastaaPoista
  8. Hyvä idea ja taatusti mukavampi kuin kovareunaiset muovinpalaset.

    VastaaPoista
  9. Tosi kiva idea! Minäkään en yhtään tykkää kovista roikkuvista heijastimista.

    VastaaPoista
  10. Nna: Samaa mieltä minäkin, ettei heijastimia voi olla liikaa! ;)

    Villikissa: Kiitos! Samaa mieltä ollaan. :)

    Intsu: Niin minustakin! ;)

    Äipän touhut: Niin näköjään tulee joskus, mutta kyllä se siitä... ;D

    Mammutti: Kyllähän heijastinlangan virkkaaminen oli nihkeämpää kuin jonkun pehmeän ja joustavan langan, mutta ei minusta kuitenkaan kovin hankalaa. Kammoa ei jäänyt! ;)
    Mukava kuulla, että saitte lunta sinne etelään! Meiltä se onkin sulnaut pois! ;D

    Mari: Kiitos! :)

    Seijasisko: Kiitos! :)

    Leena: Niinkin voisi tosiaan heijastinlakaa käyttää! Minä olen joskus pannut sitä heijastinnauhaa pipon tupsuun villalangan joukkoon ja sekin heijasti mielestäni hyvin testivaiheessa. Käyttäjäkokemuksista en tiedä, kun ei jäänyt lähipiiriin se pipo.

    Inkeri: Joo, mukavampi on! :)

    Marjut: Ollaan siis samaa mieltä mekin! :)

    VastaaPoista
  11. Ehkä otan tämän idean "jatkojalostukseen".
    Kauniit heijastimet.

    VastaaPoista
  12. Loistavasti loistavat nätit heijastimesi.
    En oo saanut itse vielä tehtyä, mutta ompa nyt kiva malli tiedossa ;-D

    VastaaPoista
  13. Kivat ja kauniit heijastimet!

    Tehtävien listalla mullakin nuo, mutta oon laittanut heijastinlangat liian hyvään talteen... - no, joskos ne vielä tänä talvena löytäisin :).

    Kiitos lapaslinkistä! Tarkoitus olikin laittaa uudet ohjeet Lapaskuublogin listalle, en vain ole saanut vielä aikaan. Nyt oli helppo lisätä, kun olit laittanut sen linkinkin mulle valmiiksi :).
    Hyvää viikonloppua!!

    VastaaPoista
  14. Nättejä heijastimia!
    Eilen tehtiin kahdet kaupat, entisestä ja uudesta!

    VastaaPoista
  15. Neili: Ota toki kaikin mokomin! :) Minä sitten ehkä peesaan! ;D

    Marleena: Siispä vain koukku suihkimaan! ;)

    Helmis: Eipä onneksi tämä sortti lankaa eikä värikarttakaan vanhene, vaikka jonkun vuoden muhisikin jossain korin pohjalla! ;)

    Anonyymi: Hieno juttu, onnittelut kaupoista! :)

    VastaaPoista
  16. Nättejä haijastimia!

    Minulla on ollut haaveena virkata lumihiutaleita koristeeksi joulukuuseen - ihan tavallisesta virkkauslangasta. Saa nähdä ehdinkö ennen joulua, kun on niin monta muutakin toteutettavaa käsityötä!

    Aiemmin en ole tällaisesta heijastinlangasta kuullutkaan! Mahtavan hyvä idea! :)

    VastaaPoista
  17. Kivoja heijastimia olet virkannut. Minäkin ostin viime talvena tuota heijastinlankaa. Ennättäisinköhän vielä tälle talvelle siitä heijastimen virkata! Lankaa ei muistaakseni ollut paljon.Sukkapuikot on vain yhä edelleen liimautuneet näppeihin. Ja minä "houkka" kun kuvittelin vielä tämän kuun aikana saavani ne sinun tuplalapaset puikoille! Vakaa aikomus kyllä on ne neuloa. Saisikohan marraskuulle(lapaskuulle)lisää päiviä!!!
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  18. Haa, näistä saattaisin jopa minä selvitä! Että nyt vaan heijastinlankaa metsästämään. =)

    VastaaPoista
  19. Kauniita. Minäkin yritin tuota virkata ja se oli tosi hankalaa. Piti tulla perhonen, mutta tulikin kukka kun joku unohti lukea ohjetta... Hyvin toimii joka tapauksessa.
    On se vaan mukavaa kuulla, etten ole tässä "kankkusessani" yksin. Mut kyllä me vielä tästä piristytään!

    VastaaPoista
  20. Enpä olekaan vielä kokeillut tuota heijastinlankaa, vaikka mieli on tehnyt! Lapsillehan se olisi tosi näppärä esim. pipo- tai lapaslangan rinnalla kulkemassa, jos vain heijastusteho riittää...
    Meillä maalla on tosin lähes tulkoon välttämätöntä käyttää heijastinliivejä. On täällä vaan NIIN pimeä, aina välillä. Ei toisin nyt, kun on (varmaankin vain hetkellisesti) lunta.

    Ja mielenkiintoisia kuusenkoristeitahan näistä saisi, tietty, tai ikkunaan hohtavat joulukoristeet. Nättejä joka tapauksessa!

    VastaaPoista
  21. Maikki: Virkkaamalla saakin kauniita tähtiä kuuseen! Olen josksu nähnyt sellaisia. :)

    Irina: Heijastimen teossa ei kauan mene, jos vain saat ne sukkapuikot sen verran irti käsistä! ;D Lapasissa sentään vähän enemmän! ;)

    San Florencia: Eiköhän sitä käsityöliikkeistäkin löydy. :) Messuilta itse ostin.

    Susu: Juu kyllä me piristytään! ;)
    Minä en muuten pitänyt tätä heijastinlankaa kovin hankalana virkata. No katkesi se muutaman kerran ja oli aika nihkeää virkattavaa, mutta kun vähän oli tarvis virkata, niin menetteli. Eikä minun tarvinnut muistaa katsoa ohjetta! ;DD

    Pappi puikoissa: Ainakin myssyissä menis varmaan ihan hyvin heijastinlankakin eikä haittaisi käyttöä. Lapasissa saattaisi karheana katkeilla ja pistellä. Hyvänä lisänä varmaan olisi liivinkin kanssa. Ei kai heijastimia liikaa voi olla. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.