Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 28. tammikuuta 2010

KuvameemiKaisan tuumooksissa oli kai jo viime viikolla mainio kuvameemi, jonka nappasin mukaani ja lupasin tehdä lähiaikoina . Joten ei kun kokeilemaan! ;DD


"Etsi digikuvistasi kuva tasan
*puolen vuoden takaa
*yhden vuoden takaa
*kahden vuoden takaa
*jos löytyy, niin myös kolmen vuoden takaa!"


Ohjeesta poiketen kuvani eivät aivan välttämättä ole päivälleen tasan jonkun takaa, vaan noin suurin piirtein.Puoli vuotta sitten oli heinäkuu parhaimmillaan. Oulun torilla käytiin ostoksilla hellepäivän aamuna. Ja kun meillä oli vieraita, tuli kamerakin oettua mukaan ja ikuistin myös nämä vanhat makasiinit.


Vuosi sitten-kuvaksi saa kelvata maaliskuussa 2009 Äkäslompolossa otettu kuva. Kuten vakikävijät voivat muistaakin, niin minulle tärkeä kevättalven käynti suuntautuu vuodesta toiseen juuri näihin maisemiin. Tämä kuva on otettu vaunualueelta, jossa majailemme vaunussamme. Tuonne kaipaan jo nyt, mutta vielä ei ole sen aika.Kaksi vuotta sitten asuimme viimeisiä kuukausia Kemissä entisessä kodissamme. Ystävättäreni Hämeenlinnasta oli jäänyt vuoden alusta eläkkeelle ja käytti ensimmäiset vapaat kuukaudet matkusteluun. Niinpä oli sopiva aika toteuttaa hänen jo pitkään suunnittelema lumilinnassa käynti. Kuvassa olen minä ystävättäreni ikuistamana.
Kolmen vuoden takaa on muistona veljeni ottama kuva tytärtensä pojista, jotka harrastivat ja harrastavat edelleen jääpalloa. Taitavat olla tuossa kuvassa pelimatkalla Kemissä.


Tehkääpä muutkin, meemiä oli mukava tehdä. Tuli samalla katseltua vanhempiakin kuvia vähän tarkemmin. Meillä muuten pyörii näytönsäästäjänä omat kuvatiedostot satunnaisessa järjestyksessä. Se onkin mainio juttu, kun koskaan ei tiedä, mikä kuva tulee. Joskus ihan pysähdyn niitä katselemaan.


11 kommenttia:

 1. niissä kantapäästä aloitetuissa sukissa on se hyöty että aloittaminen on jännittävää ja haasteellista ken sitä kaipaa ja sitten kukin saa täysin oman kantapään muotoisen. Ihastuin tähän niin että toiset ovat tulossa

  VastaaPoista
 2. Voi kun ihan tuli Oulun makasiinien haju nenään kuvaa katsoessa! Siellä sitä tuli vietettyä neljä vuotta aikaa opiskelujen merkeissä...

  Kiva meemi, voisipa vaikka tehdä itsekin :)

  VastaaPoista
 3. Tämä oli tosiaan kyllä hauskimpia meemejä. :) Minäkin olen peräti kerran Kemin lumilinnassa käynyt toistakymmentä vuotta sitten...

  VastaaPoista
 4. Kivoja kuvia ja kaikki paikat minullekin hyvinkin tuttuja. Minunkin poikani harrasti jääpalloa aikanaan.Oltiin mekin Kemissä silloin pelimatkallakin Lumilinna- turnauksessa!:)

  Hyvää yötä!

  VastaaPoista
 5. Päälaelta aloitettava myssy piti minunkin purkaa ensin, kun ohjeen mukaan siitä tuli liian iso. Mutta sitten mallasin sitä jo valmiina oleviin, jotka oli tehty alhaalta aloittaen, ja tein niiden mukaan.

  VastaaPoista
 6. Kuvat pyörii meilläkin koneella. Vieraatkin aina jää niitä tuijottelemaan, jos sattuu kohalle.
  Alko tehä mieli vaunuilemaan, kun katteli sinun kuvia. Talvivaunuilijaa minusta/ meistä ei tosin taida saada. Talvella ei tosin tunnu löytyvän aikaakaan sellaseen, kun lomat on aina eri aikoihin.
  Mukavaa tulevaa maalismatkaa.

  VastaaPoista
 7. Maikkili: Haasteita on kyllä ihan hyvä olla elämässä ainakin käsitöissä! :) Ehkä minäkin joskus ainakin kokeilen tuota kantapäämallia.

  Maikki: Kiva, minäpä tulen sitten katsomaan kuviasi! :)

  Kaisa: Oletkin sitten käynyt jossakin niistä ensimmäisistä linnoista. Ensimäöinen oli 1996, mikäli muistan oikein.

  Seijasisko: Se muuten taisi ollakin juuri Lumilinnaturnaus, jossa pojat silloin pelasivat. Ainakin nimi kuulostaa jotenkin tutulta. ;)

  Marjut: Enpä hoksannut mallata valmiisiin myssyihin. Jos vielä yritään, niin sittenpä otan vinkistäsi vaarin. :)

  Sartsa: Sama meillä, vieraatkin pysähtyvät katselemaan kuvia. Sitten pitää avata joku albumikin ja katsella tarkemmin. :D

  Mekin oltiin ensin sitä mieltä, ettei talvivaunuilu ole meidän juttu. Mutta kerran olosuhteet pakottivat kokeilemaan ja sen jälkeen olemme joka talvi (ainakin 10 vuonna) majailleet vähintään viikon vaunussa. Viime vuosina pidempiäkin aikoja, kun eläkeläisillä on ollut aikaa.

  VastaaPoista
 8. Mie tein myös tämän meemin. Olipa hauskaa kaivautua vanhoihin arkistoihin... ja ihmetellä onko tästäkin jo kaksi vuotta...

  VastaaPoista
 9. Kati: Kävin just kurkkaamassa kuvasi, mukavia muistoja sinullakin kuvissa. :)

  VastaaPoista
 10. Nappaan tämän mukaani, ilmestynee blogiini maanantain aikana. :)

  VastaaPoista
 11. Mari: Kiva, minäpä tulen sitten kurkkimaan kuviasi! ;D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.