Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 8. tammikuuta 2010

Pakkasherra valloillaanPurevaa pakkasta taitaa olla koko maassa, niin meilläkin. Tänä aamuna meidänkin mittari näytti -32, mutta lähitienoilla on kuulemma nähty alempiakin astemääriä. Kaunis, valkoinen ja rauhallisen näköinen maisema. Ja aurinkokin näyttäytyy.


Nämä sukat esittelen nyt, vaikka kaan kokonaan minun tekemäni. Tytär oli aloittanut nämä kärjestä ja tehnytkin teräosat valmiiksi, mutta häntä puudutti varren resorin kutominen, joten äiti astui mukaan remmiin. Ja siinä ne nyt ovat.


Sukkien lanka on jotain puuvillasekoitetta, nimeä en muista ja vyötettä en löytänyt, vaikka kyllä sen joulun tienoilla näinkin täällä jossain. Mukavan tuntuinen lanka, väreistä voidaan olla monta mieltä. Lankaa kului 60 g, josta voinen laskea omaksi tikuttelukseni puolet.Sukkamallista minulla ei ole mitään tietoa, mistä lie peräisin, mutta yksinkertaisuudessaan ihan mukava. Tuollainen kolmio varpaiden päälle, muuten 2o 2n -resoria.


Sukkia täällä esiteltäneen lähiaikoina lisääkin. Ja myssyjä tietenkin! Viittaan pariin edelliseen postaukseeni. On muuten tuntunut mukavalta, kun mukaan myssykampanjaan on jo nyt löytynyt niin paljon innostuneita ihmisiä. Lisääkin kaivataan kuitenkin vielä. Mutta nyt toivottelen kaikille hyvää viikonloppua, nautitaan kunnon talvesta!


17 kommenttia:

 1. Juu, kyllä pakkasta on, mutta meillä täällä Hämeessä tänään"vaan" -19,8.

  Kiva tehdä yhdessä tyttären kanssa ja makiat sukat olette saaneet valmiiksi. :)

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Onpas tosiaan kiva sukan kärki ja muutenkin kiva äiti/tytär yhteistyö!:)

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Taas uusi erikoinen sukkamalli; tuo kantapää - mitenkähän se kääntyy neulottaessa?
  Sytomyssy edistyy, pääsen pian aliottamaan ehkä toista. En osannut nappia linkittää blogiini...

  VastaaPoista
 4. Tupuna:Yhteispelihän on rautaa! :)

  MARJUT: Niin on minustakin! :)

  Seijasisko: Oikein kiva kärkikolmio! :)

  Pirle: Tarkemmin en osaa sanoa kantapäästä mitään, mutta tiedän, että Ullan ohjeella tytär teki ainakin tuon sieltä. Katsopa sieltä, jos kiinnostaa.
  Kiva kuulla, että myssyjä on tulossa! :) Muuten Sukkasadon sivulla on hyvät ohjeet nappien linkittämisestä, joten kurkkaapa osoitteeseen http://sukkasato.blogspot.com/2008/08/napin-linkittminen.html

  VastaaPoista
 5. YHteissukat on kauniit!
  Pakkasta piisaa meilläkin edelleen ja äkkäsin tänään, et huomenna meillä sulatetaan pakastin.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Aika ovelan näköiset sukat; jännä kärki ja kantapää!! miten lie kantapää tehty?
  Minusta kivan väriset!
  Meillä pakkasta aamulla -30.8, nyt vain -25.3!
  Eka myssy valmis, toinen aloitettu :-D

  VastaaPoista
 7. Hauskan näköiset sukat! Mullakin tökkii nyt sukan varsien teko, taitaa pian varren pituus piisata. Yllättävän pitkään meillä on pakkasta kestänyt, ei aivan 30 parhaimmillaan, nytkin vielä 23 astetta.

  VastaaPoista
 8. Olen ajatellut tuota kampanjaa. Minä olen tuollaisen verkkomyssyn virkannut jo muutama vuosi takaperin ja ihan käyttämättä. Tein sen silloin sitä silmälläpitäen, kun välillä tulee kiire lähtö johonkin ja ei ehdi hiuksia laittaa tai kesällä kun on tuulinen ilma, ei mene hiukset tuulen mukana. Eli siinähän se ensimmäinen olisi jo valmiina, joten toista tekemään. Lanka on puuvillalankaa.

  VastaaPoista
 9. Hyvää alkakanuta vuotta.Tottahan toki minäkin lähden mukaan myssytalkoisiin .Laatikollinen puuvillalankoja odottaa ideoimista. Minäkin kun olen kuvtiavaa sorttia niin mukavaa suunniella jotain pehmoisesta langasta.heti ekaksi tuli mieleen myös nuoremmille naisille suunniteltuja pipoja joten katsotaan mitä aikaiseksi saan.

  VastaaPoista
 10. Onpa teillä ollut kylmää, onneksi täällä ei olla päästy tuollaisiin lukemiin.. Sukkia nyt tarvitaankin ja nämä sukat ovatkin ihanan raidalliset..siis sukat minun makuun...

  VastaaPoista
 11. Mammutti: Olikin hyviä pakastimen sulatusilmoja, mutta nyt jo lauhtunut. :)

  Mari: Kiitos! :)

  Marleena: On kyllä kiva kuulla, kun myssyjä valmistuu! :)

  Heleena: Pitkävartiset sukat on minullakin nyt tekeillä, onneksi melkein valmiit jo sentään, kun kovin pitkä varsi tahtoo kyllä puuduttaa. :)

  Pirena: Sinulla todella hyvä aloitus myssykampanjaan! :)

  Maikkili: Kiva kun lähdet mukaan! :) Puuvillalankavarastoja onkin näin hyvä tuhota. Itse olen miettinyt raidallisen myssyn virkkaamista. ;)

  RANATAPUIKKO: Nyt on kyllä varsin sopiva sää villasukille! :)

  VastaaPoista
 12. Enpä ole ennen nähnytkääm tuollaista sukkamallia. Kivat! Ja nätit! Pakkasta oli täällä Siikalatvalla pihassamme pahimmillaan -37. Oli aika hurjaa lähteä kouluun moisessa pakkasessa. Mutta niin sitä mentiin pieni pelko takaraivossa, että entäs jos jään tien päälle. Nyt on suorastaan ihana keli, pakkasta -8.

  VastaaPoista
 13. Kati: Joo kyllä se hurjalta tuntuu lähteä liikenteeseen tuollaisessa pakkasessa. Tuntuu aluksi, että renkaatkin ovat neliskulmaiset, kun ovat niin jäykät. Tänään oli mukava lauha ilma, nytkin mittarissa -5.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.