Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 26. tammikuuta 2010

Sytomyssyilyä ja pientä virkattua


On ollut suuri ilo seurata Sytomyssykampanjamme saamaa vastaanottoa. Niin monet ovat innostuneet osallistumaan joko yhdellä tai useammalla myssyllä. Joitakin lähetyksiä olemme jo saaneet. Ja aikaahan on vielä kolme kuukautta, siis huhtikuun loppuun. Ja rinnakkaiskeräyksiäkin on kännistynyt. Ainakin kolme niitä on (Pohjois-Karjalan keskussairaalan keräys ,Seinäjoen sairaalan keräys ja Vaasan keskussairaalan) ja tietääkseni yhtä suunnitellaan. Kerro ihmeessä, jos tiedät niitä lisää.
Monissa blogeissa on esitelty toinen toistaan kauniimpia myssyjä. Monet niistä on tehty minun julkaisemillani ohjeilla (virkattu, neulottu), mutta muutama on rohjennut käyttämään omia ideoitaan. Ainakin kaksi barettimallista sytomyssyäkin on esitelty. Toisen on neulonut Pirena, se löytyy täältä, ja toisen on virkannut Illusiah ja sitä pääset ihailemaan täällä. Saattaahan näitä olla enemmänkin, mutta nämä nyt muistan. Jos olet tehnyt tai tiedät jonkun tehneen, niin vinkkaapa minullekin. On mukava, että saadaan monenlaisia myssyjä. Me ihmisethän olemme kaikki erilaisia ja pidämme erilaisista päähineistä. Ja eri kasvoihin sopii erimalliset myssyt. Siksipä haluankin painottaa, että että kaikenmallisia päähineitä voi tehdä keräykseen. Ratkaisevinta on materiaali, ettei se kutita eikä hiosta hiuksettomassa päässä.
Monenlaisia ideoita aloitettaviksi töiksi pyörii mielessäni. Nyt on puikoilla vain perussukat, mutta huivilankojakin olen kerinyt. Tänään kuitenkin tein pienen virkkaustyön valmiiksi ja sain samalla selätettyä yhden ufon. Vai onkohan se jo ufo, jos on kesällä aloitettu ja siitä asti lojunut käsityöpöydälläni.

Kännypussukka miehelleni hiihtoretkiä varten. Tarve nousi polttavaksi tuttavapariskunnan vierailtua meillä. He kertoivat viime kevättalven hiihtoretkestään, jolloin kummallakaan ei ollut puhelin matkassa. Ja kaatuessa vaimolta murtui jalka pahasti. Siinä ei sitten miehen auttanut muu kuin jättää vaimo hikisenä makaamaan -15 pakkasessa ja lähteä hiihtäen hälyttämään apua viiden kilometrin päästä. No hyvin siinä lopulta kävi ja nyt vaimo käveli jo hyvin, mutta monta mutkaa oli matkassa ollut. Miehenihän hiihtää yleensä yksin ja kovallakin pakkasella. Ja häneelekin voi sattua jotain ja puhelin olla tarpeen. Mutta pakkasessa akku hyytyy nopeasti, jos puhelin on vain hiihtopuvun taskussa. Sille piti siis saada lämpimämpi paikka ja tässä se nyt on.Virkattu vyölaukku, jonka voi pukea vaikkapa alusvaatteiden päälle hiihtopuvun alle. Lähellä ihoa se on lämpimässä paikassa. Idean olin kehitellyt jo viime keväänä itselleni pihalaukuksi kännylleni, joten samanlaisen päätin tehdä miehellekin. Sopivaa lankaa etsiessäni muistin kesäisen pikkulaukun tekeleeni, joka oli jäänyt kesken langan loppumisen takia. Se siis uusintakäsittelyyn. Laukkuosa olikin sopivan kokoinen, mutta liian korkea. Siis purin liian pois ja tein nauhakujan kuminauhalle ja virkkasin vyö sopivan pituiseksi. Sitten vain osien kiinnitys, kuminauha ja nappi paikoilleen ja valmista! Ja lankakin riitti, parin metrin pätkä jäi ylikin. Lanka on Tenneseetä, mutta menekistä ei ole tietoa.

Miehellä on kyllä puhelimelleen sellainen nahkainen vyökotelo, jota hän arkisin käyttää liikkuessaan ulkosalla. Se vain on jokseenkin kova, joten se ei oikein mukaudu vaatteiden alle. Ja toisekseen sitä ei voi pestä kuten tällaisen puuvillalangasta virkatun ja pesu on varmaan piankin tarpeen. Itse olen pussiin oikein tyytyväinen ja niin vaikutti miehenikin olevan.

15 kommenttia:

 1. Tulin juuri kirjastosta ja laitan vinkiksi kirjan, jossa on muutama kaunis virkattu myssy, tuollainenkin mikä on sytonapissa.
  Jeanette Skarpmo: Trendikkäät virkkausmallit. ISBN-978-951-31-4367-1
  Ja on siinä muutakin kivaa, esim. kännypussukkakin;)

  VastaaPoista
 2. Onpa hyvä idea tuo kännykkäpussi..sehän toimii vaikka kesällä marjaretkelläkin tai pitkillä kavelylenkilläkin. Nyt tiedän mitä teen huhtikuussa jo 82-vuotta täyttävälle liikuntaa harrastavalle isälleni syntymäpäivälahjaksi.:)!

  VastaaPoista
 3. Kätevä kännykkäpussukka. Kyllä puhelin on hyvä olla aina matkassa maastossa liikkuessa. Ja toivottavasti sillä on se vaikutus, että kun on matkassa mukana, ei mitään satu! Täällä nuorin kaverinsa kanssa kävi juuri hiihtolenkillä (pellolla) ja tulivat sisään niin punaposkisina, parissakymmenessä pakkanen edelleen meillä paukkuu.

  VastaaPoista
 4. KristiinaS: Kiitos vinkistä! Minäpä yritän saada tuon kirjan käsiini piakkoin. :)

  Seijasisko: Varmaan on isällesi mieleinen lahja senkin takia, että on tyttären virkkaama! :)

  Mammutti: Jospa se kännyn mukana olo vaikuttais noinkin! ;D Sehän se kaikkein mukavinta olisi.

  Meillä on vain -10 näyttänyt mittari parina päivänä, mutta nyt tuntuu kiristyvän.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kun vinkkasit myssystäni. Taitaa se punainen jäädä itselle, mutta suunnitelmissa on jo seuraava.

  VastaaPoista
 6. Kiva, tarpeellinen, mutta ehdottomasti kaunis kännypussukka... Minäkin yrittelen täällä opetella noita myssyjen tekoa. Jos onnistun otan osaa Vaasan Flikan keräykseen....

  VastaaPoista
 7. Tosi hieno kännypussi/vyölaukku!

  VastaaPoista
 8. Kiva "vyölaukku, pehmeä eikä kovetu pakkasessakaan, oikein monikäyttöinen pikkupussi :)

  VastaaPoista
 9. Hei Matleena,
  Nyt Varsinais-Suomessa on oma kampanjansa, keräämme myssyjä (ja huiveja!) Turun Yliopistolliseen Keskussairaalaan. Tarve on kuulemma kova.

  Kiitos ihanan kampanjan alkuunpanosta!

  VastaaPoista
 10. Mainio pussukka!

  Piiku näköjään ehtikin jo kertoa että nyt me täällä Turunseudullakin ollaan mukana!

  Hieno idea! Kiitokset kaiken alkuunlaittaneille!

  VastaaPoista
 11. Hei. En saa lähetettyä sähköpostia tuohon osoitteeseen... poistin välit ja lisäsin oikeat merkit ja silti kone vain herjaa minua. Kokeilen vielä kerran, ja jos en onnistu, pitää keksiä jotain muuta.

  VastaaPoista
 12. Ihanat huovan kuvat olivat eksyneet väärään kansioon, mutta löytyivat sieltä kuitenkin. Kiitos vielä Matleena.

  VastaaPoista
 13. Pirena: Nyt siellä taisi suunnittelija sinussa päästä oikein valloilleen! ;D Mikäs sen mukavampaa! :)

  RANTAPUIKKO: Uskon, että sinullakin myssyjen teko sujuu hyvin! :)

  Marjut: Kiitos! :)

  Sipi: Niin minustakin! :)

  Piiku ja Susu: Kiitos tiedosta! Panen blogiini seuraavan kerran päivittäessäni. Paljon, paljon myssyjä meille kaikille kerääjille :)!

  Kati: Mukava, kun löysit ja tykkäät! :)

  VastaaPoista
 14. Minä veikkaan, että sytomyssyksi kelpaa ihan melkein minkälainen päähine tahansa. Meitähän on niin moneen junaan, yksi tykkää yhdestä, toinen toisesta.

  Pitääpä miettiä, onnistuisiko itsensäkin aktivoimaan. Oulu ois sen verran lähellä, että sielläkin tulee joskus käytyä.

  VastaaPoista
 15. Kiara: Se on totta, että meillä jokaisella on oma maku myös myssyjen suhteen. Kiva olisi saada sinultakin myssy/myssyjä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.