Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 21. tammikuuta 2010

Auringon timantteja ja sukkiaTänään on kaunis auringonpaiste hellinyt meitä auringonpalvojia pitkästä aikaa. Eihän se vielä lämmitä muuta kuin mieltä kauneudellaan.


Niin matalalta se vielä paistaa, ettei itse aurinko näy meille, mutta tuollainen valoilmiö kuitenkin osui naapuritalon ja autotallimme välistä meidän pihalle.
Ja timantteja se näytti kylväneen lumihangen päälle! Olipa kaunista!
Menoa ja touhua on riittänyt tänään aika paljon, mutta ehdin minä sentään aina välillä puikkoihinkin ja sain valmiiksi taas pienet sukat Romaniaan lähetettäväksi.
Tällaiset ihan tavalliset perussukat sinisestä ja ruskeasta Nallesta, joita kului yhteensä n. 50 g. Lienevät n. 7-8 vuotiaan kokoa. Muuten sukat ovat ihan perussellaiset mutta kärkikavennukseksi tein Sukkasillaan-kirjan ohjeen mukaan spiraalikavennuksen. Se ei vain pääse näkymään noiden raitojen seasta, mutta kyllä se spiraalin muodosti. Taidan tehdä lähiaikoina yksiväriset sukat vaaleammasta langasta ja niihin spiraalin, niin saa kavennuksen paremmin esille.


Sattui niin hauskasti, että olin ajatellut etsiä muita kärkikavennusmalleja kokeillakseni niitä ja muistin, että Sukkasillaan-kirjassa kerrottiin joitakin vaihtoehtoja. En vielä ollut ehtinyt kaivaa kirjaa hyllystäni, kun joku (kukahan se oli?!) esitteli blogissaan sukat spiraalikavennuksin. Siinä päätin, että seuraaviin sukkiin teen minäkin spiraalin ja tässä ne nyt ovat. ;DDKaksi uutta sytomyssykampanjamme rinnakkaiskeräystä on perustettu.

Outokummun seudun neulojat ovat aloittaneet hiljattain ja he lahjoittavat keräämänsä myssyt Pohjois-Karjalan keskussairaalan syöpätautien poliklinikalle. Asiasta tarkemmin täällä Villavaara-blogissa.

Ja tänään on myös aloitettu keräys myssyjen saamiseksi Etelä-Pohjanmaan Keskussairaalan syöpäosastolle. Tästä kertoo Malli blogissaan täällä.

Onnea ja runsaasti osanottajia kumpaankin uuteen kampaanjaan!13 kommenttia:

 1. Komeat sukat! :) Minun äitini tekee sukkiin aina nähtävästi tuollaisen spiraalikavennuksen, tai ei hän sitä sillä nimellä kutsu, mutta luulisin, että kyse on samasta tavasta. Sillä tyylillä minäkin tein noin 20 vuotta sukkien kavennukset, kunnes ihan varmaan vasta viime vuonna opettelin sen perinteisen sädekavennuksen.

  Meillä näkyi kyllä aurinko ihan sellaisenaan, paistoi suoraan ikkunasta sisään, mutta me asutaankin 5. kerroksessa, niin ei ole puita edessä. :)

  VastaaPoista
 2. Hyvin olet saanut vangituksi nuo timantit tuohon kuvaasi!

  VastaaPoista
 3. Ihania auringon timantteja! Kiitos, kun laitoit tännekin nuo muut kampanjat; yhteinen asiahan se on! Olen ulkoistanut nappiasian, katsotaan...
  Raitasukissa on sitä jotain!

  VastaaPoista
 4. Mahtavia kuvia, timantit loistaa! Hienosti myssykampanja on lähtenyt liikkeelle. Itselläni edelleen se ensimmäinen vasta menossa, kulkee kassissa "odotushuone" työnä.
  Hyvää ja kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Joskus paremmalla ajalla täytyy kokeilla eri kavennusmalleja ja kantapäitä. Kantapäistä en olekaan tehnyt kuin sitä perinteistä ja tiimalasia.

  VastaaPoista
 6. Kauniit raitasukat olet taas tehnyt. Kerällä kaksi eriväristä lankaa näyttää erilaiselta, kun valmiissa työssä tekevät kokonaisuuden. Lähetän teidän kampanjaanne myssyjä, kuten lupasin, vaikka saimme omankin kampanjan.
  Pakkanen on jälleen kiristynyt ja näemme ehkä tänään auringon!

  VastaaPoista
 7. Ihania timantteja ja hyvin saanut ne kuvatuksi ..minäkin ihailin tuota ilmiötä joku päivä sitten.
  Kivat sukat!
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Aaah...kauniita timantteja. Raitasukat on komeat!

  VastaaPoista
 9. Mari: Tänään minulle paistoi aurinko silmiin, kun istuin kutomassa. Pääsi autotallin päädystä näkösälle jo! :)

  Lilli: Minäkin olen otokseeni tyytyväinen! :)

  Malli45: Minusta on hyvä, että myssykampanja laajenee, siten saadaan varmaan enemmän ihmisiä innostumaan mukaan, kun myssyjä menee ympäri Suomea. Minua muuten harmittaa se sekoiluni edelleenkin.

  Mammutti: Vielä on runsaasti aikaa tehdä myssyjä, yli kolme kuukautta! :)

  Marjut: Joskus on kiva kokeilla uusiakin tapoja vaikka niihin vanhoihin sitten palaisikin. ;)

  Heleena: Joo, aina ei keriltä näe, tuleeko hyvä yhdistelmä vai ei, vaikka vierekkäin keriä mallaa. Kiitos, että muistat meidänkin keräystämme! :)

  Seijasisko: Hyvää viikonloppua sinne "pohjoiseenkin"! :)

  Hannah! Kiitos! :)

  VastaaPoista
 10. Hei! Olisiko mahdollista antaa lupa käyttää yhtä Sotkamosta ottamaanne kuvaa yhdessä, vain opettajalle palautettavassa työssä? Tarkoitan kuvaa, jossa hieman järvimaisemaa ja metsärinne.

  Olisi ihanaa saada lupa käyttää niin hyvin Kainuuta kuvaavaa kuvaa!

  Kiitos vastauksesta jo näin etukäteen.

  VastaaPoista
 11. Viimeisen viikon aikana olen kahlannut blogiasi läpi ja ihaillut aikaansaannoksia.

  VastaaPoista
 12. Jopas olet saanut hyvän kuvan kimaltelevasta hangesta :).

  VastaaPoista
 13. Milja: Kiva kuulla, että pidät kuvastani! :) Otapa minuun yhteys s-postilla (osoite blogin oikeassa reunassa esittelyn lopussa) ja tarkenna, mistä kuvasta (esim. päiväys) on kyse ja millaisesta koulutyöstä on kyse. Ja kiva olisi kuulla itsestäsikin hiukan.

  -H-: Kiitos! :) Tulkitsen sanasi niin, että viihdyit ja sehän on minusta kovin mukavaa. ;) Tervetuloa vastakin!

  Pappi puikoissa: Kiitos! Olen itsekin kuvaan tyytyväinen! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.