Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Myssyilystä


Sytomyssykampanjaan, jonka perustimme yhdessä Seijasiskon kanssa, on ilmaantunut mukavasti osanottajia, kiitos jokaiselle. Ensimmäisten myssyjen valmistuminenkin on jo raportoitu. Lisäksi monet ovat mainostaneet kampanjaa blogissaan, siitäkin lämpimät kiitokset.


Lisää osallistujia mahtuu mukaan ja osallistumisaikaahan on sovittu huhtikuun loppuun saakka. Ylärajaa myssyjen määrälle ei ole. Jos niitä kertyy yli OYS:n oman tarpeen, on sairaala luvannut toimittaa niitä muihin sytostaattihoitoa antaviin sairaaloihin. Asiasta tarkemmin 7.1.09 Seijasiskon blogissa.


Tänään sunnuntaina on ollut ihana talvipäivä. Aurinko paistoi suloisesti, kevyt tuuli puhalteli ja mittari näytti vain -5 astetta. Eilisestä oli siis lauhutunut 17 astetta, ja ilma tuntui melkein lämpimältä. Ulkoilijoita liikuskeli paljon nauttimassa kauniista talvisäästä. Kuvassa mieheni ja vierailulla oleva tuttavaperheen tytär lähdössä hiihtämään. Ja kaunista auringonlaskua enteilevä kajo puiden takana.


Meillä oli siis vieraita viikonloppuna. Jopa samanhenkistä seuraa, kuten kuva osoittaa. Miten olikaan mukava istuskella ja kutoa yhdessä sukkia. Kiitos vierailusta ja kivasta seurasta sekä lupauksesta osallistua myssykampanjaan! Huomatkaa muuten rouvan harteilla oleva huivi, siitä on juttua täälläkin.

Sukkia olen tikutellut, kuten edellä mainitsin ohi mennen. Hiukan on toinen sukka vielä kesken, mutta piakkoin pääsen esittelemään sukat täällä. Sitten varmaan on taas sytomyssyn aika.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille Lankapirtissä vieraileville!

9 kommenttia:

 1. Täytyy sanoa, että huivi on sanoinkuvaamattoman kaunis ja ah noita värejä!
  Kaunis auringonpaiste oli päivällä ja hyvä ulkoilusää, mutta pakkasta -10. Kerran näinkinpäin!

  VastaaPoista
 2. Hassu juttu, että meillä täällä etelässä oli -15 - -18 astetta eilen.

  VastaaPoista
 3. Me Lounais-Suomessa olimme delleenkin pilvessä eilen, kun meille laskeutui lauantaina pilvi maan tasalle! Pakkasta oli -10.

  Sytomyssyn minäkin olen jo tehnyt vaan en blogannut vielä.

  VastaaPoista
 4. Hei! Pakkasta -12 astetta, olen lähdössä pienelle kävelylenkille, isäntä päiväunilla.
  Kolme myssyä valmiina, koristeet kyllä puuttuu vielä! :-D

  VastaaPoista
 5. Hienopa on huivi kutoja-ystäväsi harteilla :)

  Hyvään asiaan kohdistuu nyt tämä tempaus, tosi hienoa että niin moni on lähtenyt mukaan!
  Minusta on mukava ajatella että tekemällä myssyn voi ilahduttaa ja ehkä vähän helpottaakkin jonkun vaikeaa elämäntilannetta. Myssy on niin helppo ja nopea virkata :)

  VastaaPoista
 6. Heleena: Kaunis aurinkoinen sää on jatkunut täällä, mutta tänään asteita -10.

  Marjut: Joskus näinkin päin! :)

  Piiku: Kiva kuulla, että sieltäkin on tulossa myssy! :)

  Marleena: Kolme jo valmiina!!!Sinähän olet nopsana ollut! :)

  Sipi: Viisaita sanoja! :) Noin minäkin arvelen, että vaikka myssy on pieni ja vaatimaton lahja, niin sen merkitys voi olla saajalle suuri juuri elämäntilannetta helpottavana tekijänä.

  VastaaPoista
 7. Huomenta!
  Täälläkin lauhtui eilen niin, että kävin hiihtämässä, olipa se mukavaa, järven jäällä illalla pimeässä usvassa, kaupunginvalot valaisivat niin että hyvin näki hiihtää hyvällä ladulla, enkä ollut edes ainoa hiihtäjä.
  Mukava on ollut varmaan viikonloppusi vieraiden kanssa, neuloen ja seurustellen.
  Viikonjatkoa, sellaista hyvää:)

  VastaaPoista
 8. Miten tuo myssyn reikäisyys sopii kaljuun päähän, sieltähän näkyy pää läpi. Onko saajilta kysytty, olisiko reiättömämpi malli parempi?
  Ritva

  VastaaPoista
 9. Anonyymi Ritva: Myssyjen saajilta ei tietenkään ole voitu kysyä, koska emmehän me voi tietää, ketkä myssyjämme saavat. Sairaaloillahan on vaitiolovelvollisuus, joten mitään tietoja potilaista=myssyjen saajista emme saa emmekä edes odota saavamme. Mutta aiemmin juuri tällä reikäisellä mallilla tehtyjä myssyjä käyttäneet ovat tykänneet mallin olevan hyvä. Ja toisekseen, myssyjä tehdään muitakin malleja ja saaja sitten valitsee tarjolla olevista vaihtoehdoista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.