Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 14. tammikuuta 2010

Raporttia valmistuneistaSytomyssykampanjaa varten tein kudotun myssyn ja ohjettakin väsäsin, se löytyy tuosta alempaa.

Malli oma sytomyssy kapein palmikkoraidoin
Lanka puuvillalankaa Coats säästökerä, kulutus 40 g
Puikot 2.5 mm sukkapuikot


Helppo malli ja nopsaan valmistui tämäkin, vaikka ei aivan yhtä nopsaan kuin virkattu malli. Tämä myssy on tiiviimpi kuin virkkausohjeellani tehty, mutta joku voi haluta lämpimämmän mallin. Ainakin kommenteissa on käynyt ilmi, että joillakin hiukseton pää on kovin viluinen. Toiset taas hikoilevat päästään kovin.
Malli raitapolvarit tyttärelle on valmistunut myös.
Lankana näissä on tummansininen ja sinisävyinen jättiraita 7 veljestä, joilla tikuttelin kummallakin aina 2 kerrosta. Lankaa kului yhteensä 190 g.
Puikot olivat 3.5 mm:t.

Alussa 72 s, joilla 5 cm resoria 2o, 2n ja sen jälkeen jatkoin 11 oikein, 1 nurin neuleena. Sopivin välein vähensin silmukoita kaventamalla oikeita silmukoita vuorotellen molemmista reunoista. Nilkassa 52 silmukkaa. Kantalappu tavallinen vahvistettu, kärjessä sädekavennus.


Tytär pyysi reilunpituisia polvisukkia. Toivottavasti nämä ovat riittävän pitkät, ainakin minulla ne yltävät hiukan polven päällekin. Tytär on minua pidempi, joten ehkä hänen säärensäkin ovat pidemmät kuin minulla. Se nähdään, kunhan tytär tulee käymään täällä. Raitoja en edes yrittänyt saada symmetrisesti, mutta aika hyvin sattuivat kuitenkin.

Noiden valmistuttua ehti muuten olla sellainen harvinainen tilanne, ettei ollut mitään puikoilla eikä virkkuuta kesken enkä edes tiennyt, mitä aloittaisin. Tuntui ihan kummalta! ;D Mutta sitten aloitin sukat Romanian lapsille, joten "ongelma" oli pian ratkaistu. Keräyksestä voi lukea täältä SeijaP:n blogista.

14 kommenttia:

 1. Voi miten ihanat sukat! Polvisukat on ihanat talvella. Mulla on yhdet polvisukanvarret, joissa taitaa olla jo kolmannet terät menossa, siskoni aina kutoo uuden teräosan, ikää sukilla ainakin kymmenen vuotta. Niin sieltä vaatehuoneen (hämäävä nimi "vaatehuone", vaatteita siellä on ihan vaan näön vuoksi...) aarteiden keskeltä löytyi lankaa(kin) ja ensimmäinen pipo koukulla...

  VastaaPoista
 2. Mukava vaihtoehto tuo neulottu versio.

  Hauskasti raidoitetut sukat!

  VastaaPoista
 3. Moi Matleena! Olen miettinyt sitä pään kokoa noihin sytomyssyihin: kun hiukset ovat poissa, mikä on pään ympärys silloin?

  VastaaPoista
 4. Johan K saa kivat sukat, raikkaan ja pirteän väriset. Tykkää varmasti.
  Kiva tuo neulottu myssy! Käväisempä lukemassa ohjeen!

  VastaaPoista
 5. Ihanat sukat;) Nyt voin tehdä toisenlaisiakin myssyjä allaolevalla ohjeella.

  Myssyt ovat hyvin tärkeitä ikään katsomatta!

  Kiitos hyvästä kampanjasta - minulle tärkeää, että saan olla mukana.

  VastaaPoista
 6. Kiva sytopipo ja pirtsakat raitasukat.

  VastaaPoista
 7. Seijasisko: Kiitos! :)

  Mammutti: Minäkin olen joskus tehnyt vanhoihin sukanvarsiin uudet terät. Nytkin on tarvetta terittämiseen, kun eräällä läheisellä on kauniiden kirjoneulesukkien terät kuluneet puhki. Kerran olen jo terittänyt ennenkin. ;)
  Ne on nuo vaatehuoneet monesti yllätyksiä täynnä! ;DD

  Pirle: Kiitos!:)

  Piiku: Oikeastaan sillä ei ole suurta merkitystä, minkä kokoiesen myssyn tekee, kun on meillä on eri kokoisia päitä. Myssyn saaja sitten valitsee sopivan koon. Joten, kun tekee oman pään kokoisen myssyn, niin voi aivan hyvin ottaa mitan hiusten päältä. :)

  Marleena: Minäkin luulen, että tytär tykkää sukistaan, ollaan yhdessä valittu langat. :)

  Mari: Kiitos! :)

  Leena: Kiitos lämpimistä sanoistasi! :) Mekin Seijasiskon kanssa koemme asian tärkeäksi.

  Pitsisukka: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 8. Pirteät raitasukat! Onnea myös blogisynttäreille. En lukenut sen postauksen kommentteja, mutta eikös se portugalinkielinen lause siinä tarkoita hyvää päivää tms.

  VastaaPoista
 9. Olen ottanut mallin kukkaan eli Päivänkakkaraan kirjasta
  -201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin - Melody Griffiths. sivu 16. En uskalla skannata, mutta laitan lähemmän kuvan kukasta. On siis tosi helppo, koska minäkin osaan... Virkkaan tosi harvoin ja olen siis otettu ;)

  VastaaPoista
 10. Päivikki: Sitä se kuulemma tarkoittaa. :) Pari kolme tulkkia minulla oli jo ennestään, nyt siis tiedän minäkin.

  Leena: Ai se ohje on tuosta kirjasta! :) Se onkin hyvä kirja, harmi kun siitä on suomenkielinen painos loppuunmyyty. Kiva kun laitat kuvaa lähempää. :)

  VastaaPoista
 11. Aivan ihanat sukat! Kauniit raidat ja hyvä pituus.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.