Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 22. helmikuuta 2010

Muitakin kuin sytomyssyjäSeijasisko ja minä olemme puhuneet reilun kuukauden niin paljon sytomyssykanpanjasta, että luulemme kaikkien jo tietävän siitä. Mutta aina putkahtaa esiin ihmisiä, jotka kuulevat asiasta vasta nyt. Tällä kampanjalla on tarkoitus kerätä myssyjä lahjoitettavaksi syöpähoitoja antavien sairaaloiden kautta hoitojen takia hiuksensa menettäneille naisille. Eihän nämä myssyt poista syöpää, mutta tuovat hiukan helpotusta arkipäiviin ja ehkä hiukan ilahduttavat saajia. Eikä myssyjä voi tulla liikaa, koska aina uusia ja taas uusia ihmisiä sairastuu. OYS on luvannut toimittaa myssyjä muihin pohjoisen sairaaloihin, jos niitä kertyy tällä meidän keräyksellämme liikaa heidän käyttöönsä.


Siispä kertauksen vuoksi ja uusille tiedoksi OYS:n Sytomyssykampanja kestää 4.1.- 30.4.2010 ja siihen voi osallistua missä vaiheessa tahansa. Varsinaista ilmottautumista ei tarvitse tehdä ja tarkemmat tiedot löytyvät täältä tai täältä.


Rinnakkaiskeräyksiäkin tämä meidän perustama kampanja on saanut tiettävästi viisi ja ne ovat
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriin eli HUS:n,
Varsinais-Suomen sytomyssykampanjat.


Viikko sitten kuulutimme blogittoman Kaijan pyynnöstä hänelle blogillisia kavereita perustamaan keräystä myös Tampereen yliopistollisen sairaalan keräystä varten. Parin henkilön yhteystiedot Kaijalle välitimmekin, mutta vielä ei ole ainakaan minulle asti tullut tietoa, onko keräys saatu perustettua. Myös muualta päin on kuulunut viestejä, että keräyksiä haluttaisiin muillekin sairaaloille. Keräyksiä saa meidän puolestamme perustaa lisääkin, myssyille on kyllä kysyntää eri puolilla maata. Keräyksen perustaminen ja hoitaminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja työllistääkin sen verran, ettemme voi ottaa muiden sairaaloiden keräyksiä huoleksemme. Mielelläni neuvon kyllä niissä asioissa, joissa pystyn.

On tuo myssyily kai mennyt aika pahaksi, kun en muuta osaa kai tehdäkään enää kuin myssyjä Ja unissanikin touhuan sytomyssyjen parissa! ;DD Ainakin parina yönä olen nähnyt niistä unta, mutta en kyllä edes herättyäni muistanut tarkemmin, mitä unessa tapahtui. Kuluneena viikonloppuna olen tikutellut myssyjä, nyt en kuitenkaan sytomyssyjä!
Neljä myssyä sain tehtyä kolmesta kerästä hyvin marinoituneita lankoja. Kaikki sai alkunsa, kun Villapallo esitteli blogissaan Novitan Karuselli-langasta tehdyn lapsen pakkaspipon ja julkaisi vielä siihen ohjeenkin. Minulla kun sattui olemaan Karuselliä yksi kerä jemmassa eikä sille ollut tiedossa muuta käyttöä. Siis pipoksi sen tuli päästä!


Malli Villapallon pakkaspipo lapselle, ohje täällä
Lanka Novitan Karuselli, jota kului 80 g
Puikot 6mm sukkapuikot


Ohjeen mukaan tein muuten, mutta lisäsin tupsun, kun lankaa kerran oli. Ohje oli selkeä ja myssyä oli mukava tehdä. Niinpä päätin tehdä samanlaisia myssyjä myös Novitan Teddy-langasta, jota minulle oli jäänyt kaksi kerää vuosien takaisesta bonchovillityksestä. Niillekään ei ollut käyttöäa tiedossa, joten myssyiksi vain.Näin tyttömäisen hempeitä myssyjä siis valmistui kaksi. Muuten tein Villapallon ohjeella, mutta korvaläpät aina oikein neuleella ohjeen sileän neuleen sijaan. Ja tupsut näihinkin.

Ja lopuista langoista sitten raitamyssy ilman korvaläppiä. Ja kerrankin sain langat niin loppuun asti käytettyä, ettei jäänyt pientäkään nyssäkkää jäljelle. Tämä raitamyssy pääsikin heti tänään uudelle omistajalleen tämän päiväisten vieraidemme mukana. Noiden kolmen muun tulevasta omistajasta ei ole vielä tietoa, mutta eiköhän se aika tavaran kaupitse. Niin oli äidilläni tapana sanoa ja myös minä uskon siihen.

Nyt sitten voikin varmaan taas siirtyä ohuempaan lankaan ja sytomyssyyn. Vai olisikohan jo sukkien vuoro!

17 kommenttia:

 1. Ovatpa suloisia! Hyvin käytetty "marinadiliossa" olleet langat :)

  VastaaPoista
 2. Söpöjä, lämpimiä myssyjä!
  Mun uniin ei myssyt ole vielä tulleet, vaikka olen joitakin viestejä välitellyt myssyilyssä.

  VastaaPoista
 3. Suloisia ja lämpöisiä myssyjä. Minä olen sitä mieltä, että aika tuo aina jokaiselle langalla sopivan ohjeen tullessaan eli antaa siis lankojen marinoitua kaapin perukoilla ja joskus tulee aika kaivaa ne puikoille kuten sinullekin nyt kävi.
  Ja tosiaan, aika tavarankin kaupitsee.

  VastaaPoista
 4. sytomyssykampanja on kyllä tosi tärkeä, harmittaa tosi paljon kun itsellä ei yksinkertaisesti vaan nyt rahkeet riitä myssyilyyn. Oma äitinikin on menettänyt hiuksensa, tosin muusta syystä kuin syövän stytostaattihoitojen takia. Tiedän(ainakin jollain tasolla) mitä äitini käy läpi hiusten menetyksen takia... Äitini onkin sanonut että häneen sattuu kun naiset joilla hiukset kasvaisivat, ajelevat päänsä paljaaksi, ja äitini antaisi mitä tahansa että omat hiuksensa kasvaisivat takaisin. Kiitoksia sinulle ja matleenalle älyttömän hyvän kampanjan ideoimisesta!!!!

  VastaaPoista
 5. Ihania ovat nämä pienetkin myssyt!

  VastaaPoista
 6. Söpöjä myssyjä pikkuisille olet tehnyt.
  Niin, mietin tuota aikaa tavaran kaupitsijana. Miten se veis pois tuon kaiken roinan mikä nurkissa lymyää!!!! Toivottavasti minä itse raivaan kaikki liiat pois, kunhan tuo pitkän projektin kellarivarasto valmistuu! On jo hyvällä mallilla!

  VastaaPoista
 7. siis kiitoksia sinulle ja seijasiskolle,piti kirjoittamani aiemmin...;)

  VastaaPoista
 8. Söpöjä myssyjä!

  Harmittaa, kun itellä ei riitä rahkeet tällä hetkellä myssyjen tekoon. Olisi mukava osallistua, mutta kun...

  VastaaPoista
 9. Pirle: Se marinointi tekee monesti ihmeitä! ;D

  Malli45: Hih, ei sitä tiedä, vaikka vielä sinäkin näkisit myssyilyunia!

  Marjut: Kiitos, minustakin nämä ovat söpöjä! :)

  Omppumato: Elän toivossa, että aika tosiaan toisi minun muillekin hyvin marinoituneille langoille hyviä käyttökohteita! ;)

  Mari: Kiitos, niin minustakin! :)

  Ullapulla: Kiitos lämpimistä ja kannustavista sanoistasi! Jos et syystä tai toisesta pysty osallistumaan myssyjä tekemällä vaikka haluaisit, niin ehkä voisit mainostaa sopivassa tilanteessa kampanjaamme. Sekin voi tuoda meille myssyjä! ;)

  Nimien sekaannuksen huomasin, mutta ei se minusta haittaa mitään. :)

  Heleena: Niin ovat minustakin! :)

  Marleena: ;DD Ehkä se aika käyttää meitä ihmisiä välikätenään siinä kaupitsemishommassa! ;D

  Tess: Jos ei pysty myssyjä tekemään syystä tai toisesta, voi osallistua myös mainostamalla kampanjaa sopivissa tilanteissa ja paikoissa. :)

  VastaaPoista
 10. Ihanan suloisen värisiä nää sun tekemät pipot. :D

  VastaaPoista
 11. Söpön ihania myssyjä pikkuisille, onhan täällä muutenkin nyt esillä mitä kauniinpia myssyjä..hyvään tarkoitukseen =D

  VastaaPoista
 12. Sari, Minjaana ja RANTAPUIKKO: Minustakin nämä myssyt ovat oikein söpöjä! :)

  VastaaPoista
 13. Niin ihkuliineja pipoja ja niin kauniin värisiäkin!!! Vau!
  Minä se sain ihka ensimmäisen myssyn tänään tehtyä. Jippiii! Minä, joka en ole ikuna oppinut mukamas neulomaan taikka virkkaamaan. Oppikirja vain käteen ja aloin harjoittelemaan.. Onneksi on aikaa vielä harjoitella.
  Tästä se lähtee, uusi virkkaamis-ura :)

  VastaaPoista
 14. Sanna: Heti kävin kurkkaamassa myssyäsi ja oli kyllä tosi hieno! :) Nopeaoppinen olet!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.