Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 18. helmikuuta 2010

Pientä valmiina


Keväiseltä näyttävät päivät ikkunasta katsoen, mutta kylmää on. Nytkin mittari näyttää -25 astetta, eilen oli hiukan lämpimäpää. Mutta kaunista on, kun hohtavan valkeat hanget kimaltelevat auringon paisteessa.Käsityörintamalla elämme toistaiseksi vaikenemisen aikaa, jotain siellä on kuitenkin tapahtunutkin.


Todisteeksi vilautan tätä myttyä, joka valmistui pari päivää sitten. Loppukäsittelyt tosin ovat tekemättä vieläkin, mutta jahka ne saan valmiiksi ja kunnon kuvat, niin sitten esittelen paremmin. Moni varmaan arvaa, mikä tämä on! ;DYksi pieni työ on sentään esittelykelpoinen, nimittäin tämä myssy. Tiistaina minulla oli hammaslääkäri ja sinne lähtöä varten aloitin sytomyssyn. Kovin kauan ei minun tarvinnut kuitenkaan vuoroani odottaa, mutta muutamia kerroksia ehdin tehdä siellä ja kotona sitten loppuun. Muuten tein aivan oman perusmallini mukaan, mutta virkkasin 2 pylvästä, 1 ketjusilmukka ja lopuksi virkkasin pykäreunan. Lanka on Novitan Cotton Lux, joka kerä (50 g) kului tähän niin tarkoin, että pienen kukan virkattuani jäi reilun metrin pituinen lanka. Myssy on sytomyssyni n:o 10. Sytomyssyilystähän voit lukea enemmän täältä tai täältä.
Kevät innostaa seurailemaan huonekasvejakin tavallista tarkemmin, hiljaiseloa ne kyllä näyttävät pääasiassa elävän vielä. Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun olen saanut pelargoniat menemään talven yli. En kyllä ole edes yrittänyt monta kertaa. Nyt kun vielä osaisi hoitaa niitä niin, että ne kukkisivatkin kesällä. Ohjeita otan mielelläni vastaan, kiitos!


Orkideani sentään kukkivat! Niitä olen oppinut hoitamaan niin, että olen itseeni tyytyväinen. Minulla on kuusi orkideaa, joista kolme on nyt kukassa. *Eilalle tiedoksi, että kolme niitä kukkii, vaikka vasta sanoin, että kaksi. Laskutaito mennyt hiukan heikoksi! ;DD * Kuvassa viimeksi kukintansa aloittanut. Tämän sain kukkivana syksyllä 2008 ja nyt sillä on ensimmäinen uudelleenkukinta minun hoidossani.

9 kommenttia:

 1. Jotain kauniin väristä on tulossa, olisiko huivi! Ihailen suunnattomasti orkkideoitasi!

  VastaaPoista
 2. Minä huiviasiantuntijana(Hih!) epäilen revontulihuivin olevan tulossa?????
  IIIiihana orkidea!
  Taidan kans tehdä seuraavan myssyn tuolla mallillasi, vaihteeksi.
  Mullakin on kohta 10 myssyä,on puikoilla 10s.
  Mukavaa pakkaspäivää, meillä
  nyt-25. :-D

  VastaaPoista
 3. Kaunis orkidea sullakin,,,sanoo toinen samaan kasviin hurahtanut! :)

  Veikkaisin revontulta,,,minulla myös viimeisessä kuviossa menossa revontuli.

  VastaaPoista
 4. Taitaa olla tavallista kylmempää näin Helmikuun lopuksi, mutta on tosi että on kaunista ja ihanaa kun aurinko paistaa ja iltapäivällä jo lämmittääkin. Upeita ovat orkideasi.<3

  VastaaPoista
 5. Ihanan orkidea, ei meistä voi samana päivänä puhuakaan orkideankasvattajina:) Minullahan kyllä on monta kukkivaa muttei omasta ansiosta.
  Viime keväiset eivät osoita mitään merkkejä kukinnoista:( Mutta toiveissa elän...Onneksi orkideat ovat nykyään niin edullisia että varmaan raaskii aina yhden kukkivan vaikka ostaa mutta entäs kun ikkunalaudat alkavat täyttyä "raadoista"...

  VastaaPoista
 6. Kauniit on orkideasi! Minä annoin salaatinlopun Sonffille, että semmonen viherpeukalo täällä, hih. Äkkiäpä sinä pipoja pukkaat!
  Se on kurjaa, kun kroppa alkaa pettää ja tulee vaikkapa noita lentoharjoituksia tehtyä. Minulla tulee nykyään useinkin läheltä piti tilanteita ja kauhulla odotan, koska sattuu pahemmin. Nyt on onneksi vain lonkassa käden kokoinen musta läntti ja muitakin kipeitä paikkoja.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Enpä vielä sitten heitä kirvestä kaivoon noiden omien kahden orkidean kanssa. Ne kun ovat olleet vasta viime keväästä mulla.
  Revontulihan sieltä varmaan putkahtaa.
  Minulla taasen kolmas neulottu myssy kohta valmis, uudella pitsiliinamallilla. Olen siihenkin ohjetta rustaamassa.

  VastaaPoista
 8. Heleena: Oikein arvattu, huivihan siitä tulee! :)

  Marleena: Se huiviasiantuntija ja myssytehtailija osui just oikeaan, revontulihan siinä on mytyssä. ;D

  Tupuna: Meitä orkideoihin hurahtaneita on aika paljon! ;DD Mutta kun ne on nii-in ihania! ;)

  Seijasisko: Jossakin joku väitti, että on kylmin talvi sitten 1980-luvun. Tänä aamuna meillä mittari näytti -31. :o

  Eila: Älähän hättäile ollenkaan niitten orkideojesi kanssa, vielä ne ehtivät sinullakin kukkia uudelleenkin. Vuoden päivät kun lepäävät välillä, niin sitten voi jo alkaa kukkavarsi työntyä esiin. :) Ja nämä ihanuudet kun säilyttävät kukkansa kuukausikaupalla!!!

  Mammutti: Se on tosi kurjaa, kun kroppa ei tottele vaan tekee omintakeisia liikkeitä kuten erinäisiä lentomatkoja! ;D Kokemusta on minullakin niistä! ;DD Mutta eihän se itku auta markkinoilla, sopeuduttava on ja tehtävä elämästä mahdollisimman mukava!

  Pirena: Sinulle samat sanat kuin Eilalle orkideoista! ;) Olitkin jo ehtinyt postata uusista pitsimyssyistä ja kyllä ovat taas kauniita!

  VastaaPoista
 9. Olet jo saanut huivisi valmiiksi ;)Minulla vielä vähän neulottavana. Ihana sytomyssy!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.